Vladimir Dugandzic / CROPIX
DANI IDILE NA POLJUDU

Mario Pašalić: 'Odahnuo sam kad je prošao prijelazni rok, nisam htio otići iz Hajduka'

Za mene i cijelu ekipu je fenomenalan osjećaj dobiti kući u derbiju, stvarno je poseban osjećaj doživjeti onakvu atmosferu - rekao je Haris Bukva
Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 17. rujan 2013. 19:51

Dvostruki strijelac u derbiju protiv Dinama, ima to svoju težinu kako god to sagledavali. Pa makar i da ga je lopta dvaput pogodila i odbila se u mrežu. Kada ste uz to 18-godišnjak očekivali li danima nakon toga erupcija oduševljenje.

No Mario Pašalić , a on njemu govorimo, je momak koji je čvrsto na zemlji.

- Nisam euforičan, ostajem čvrsto na zemlji, sada se moramo okrenuti Zadru, moramo dobiti tu utakmicu jer ako ne uspijemo sve ovo pada u vodu – kaže Mario i odmah nastavlja:

- Za Zadar me vežu samo lijepe uspomene, protiv njih sam na Stanovima zabio prvi gol za Hajduk i nadam se da ćemo ovaj put biti jednako uspješni kao što smo bili tamo.

Jesu li se slegli dojmovi nakon derbija protiv "modrih" o tome se još priča.

- Ono je bila večer za pamćenje, od početka utakmice do proslave ispred kuće u Gomilici, stvarno trenutci koje ću teško ikada zaboraviti. Zabiti dva gola Dinamu, a tjedan dana prije sam igrao za juniore. Poseban je to osjećaj. Ispada da postižem samo važne golove, lani ono za juniorku titulu, pa sada u derbiju.

Priča se da je Ibrahimović dao onakav gol petom da bi se danima o tome pričalo?

- Možda i bi bilo tako. Nema veze, odlično sam se snašao instiktivno. Srećom, ušlo je. Kod drugog gola sam pratio akciju, uzrčao ispred njihovog igrača i glavom pogodio. Moram pohvaliti i mog suigrača Harisa koji je imao dvije odlične asistencije, nadam se da je ovo samo početak jedne dobre suradnje.

Što su rekli Talijani, je li Catanija bila konkretnija sam nekom novom ponudom?

- Ništa posebno se nije dogodilo, zapravo su se samo htjeli upoznati i s mojom obitelji, ali nismo razgovarali ništa konkretno. Meni je drago što nisam otišao, bilo mi je lakše čim je prošao prijelazni rok, želio sam ostati tu s momcima u Hajduku. Kada se ta priča završila konačno sam se mogao okrenuti terenu i nogometu.

Što još popraviti, gdje se se može napredovati?

- Moram poradili na agilnost, malo podići razinu agresivnosti u igri. Sve ostalo što imam treba raditi i dalje na tome i usavršavati. Moram istaknuti da mi je trener Tudor ukazao veliku čast i pružio mi povjerenje priključivanjem seniorskoj momčadi. Eto sam u 13 seniorskoj utakmici zabio dva gola, baš sretno. Kroz mlađe uzraste su me vodili Vukas i Vučko, oni znaju moje kvalitete i to su preporučili Igoru tudoru koji je imao hrabrosti mi pružiti šansu.

Kako ste stigli si do švicarske agencije?

- Vidjeli su me na međunarodnim turnirima, oni prate ta natjecanja, ponudili su mi suradnju i tako je krenulo.

Bukva: U Sturmu sam četiri godine izvodio prekide

Prvi nastup i dvije asistencije, izravne, nakon njegovih kornera. Sitničavci bi kazali da je i Kouassi napravio dobar dio posla, pogodivši Sandomierskog u noge. Dovođenje Harisa Bukve u prvom nastupu se već isplatio, pokazao je da će u veznom redu biti jaka figura na Tudorovoj ploči.

- Dobro smo se pripremili za utakmicu, radili smo dva tjedna i to se vidjelo i na utakmici. Za mene i cijelu ekipu je fenomenalan osjećaj dobiti kući u derbiju, stvarno je poseban osjećaj doživjeti onakvu atmosferu – kaže Bukva.

Jeste li i Vi imali podršku s tribina?

- Jesam, pričao sam svojima kući što se ovdje sve govori, da će biti ludnica. Pa su mi došli brat i rođak gledati derbi.

Pokazalo se da odlično izvodite prekide, je li hajduk dobio specijalista za taj dio posla ?

- Pa ja sam u Sturmu četiri godine bio zadužen za sve prekide. Tko god da je dolazio u momčad ja sam izvidio slobodne udarce. Vidjeti ćemo dalje kada se ukaže prilika kako će dalje izgledati,, možda i nastavim izvoditi sve slobodnjake.

Kako vam se čini momčad Hajduka, vidjeli ste je na djelu protiv Dinama?

- Dinamo je također odlična momčad, imaju niz kvalitetnih pojedinaca, znaju igrati, to se moglo vidjeti. Mi ćemo se boriti, nećemo se sakriti od borbe za titulu. Po onome što sam vidio na treninzima mogu reći da smo odlična, mlada ekipa, sve je na visokoj razini, od trenera do igrača. Imamo veliku kvalitetu i naravno da ćemo se boriti za titulu - zaključio je Bukva.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 14:27