Ronald Goršić/ CROPIX
MERCATO U MAKSIMIRU

Mamići prodaju Beqiraja i vraćaju Kramarića, Tonelu i Šimuniću novi ugovori!

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 15. listopad 2012. 16:31

Portugalcu Tonelu na zimu istječe ugovor s Dinamom. Odlični stoper je u modru svlačionicu stigao u kolovozu 2010. godine, a svoj prvi nastup u plavom dresu imao je 11. rujna te iste godine protiv Hajduka. Mnogi stručnjaci se slažu da je uz Eduarda, Sammira i Viduku najbolji stranac koji je ikad došao u Dinamo, a ako uzmemo u obzir da su dva Brazilca postali hrvatski državljani, a Australac je ipak 'naš čovjek’, ispada da je Tonel zapravo najbolja 'strana’ investicija.

Portugalcu na zimu istječe ugovor s Dinamom, još dva mjeseca i trebao bi se vratiti u Portugal. Takvu želju izrazio je prije nekog vremena Upravi Dinama, kazavši kako ga muči nostalgija, htio bi se vratiti živjeti u svoju domovinu. Međutim, u Dinamu se ne mire s takvim raspletom.

- Uskoro ćemo opet sjesti s Tonelom. On je istina izrazio želju da u zimu napusti Dinamo, ali želimo još jednom s njim razgovarati i vidjeti je li se predomislio. Mi bismo željeli da ostane - kaže sportski direktor Dinama Zoran Mamić.

Naravno, za ponudu novog ugovora treba se ispuniti jedan uvjet.

- Želimo od Tonela čuti da zaista želi ostati i dalje pružati sve od sebe kao do sada. Ta njegova odluka mora biti čvrsta i jasna.

Drugim riječima, ne smije ga više mučiti nostalgija, mora se potpuno koncentrirati na život u Dinamu. Jako nas zanima rasplet tog razgovora koji će biti održan uskoro. Jer, Dinamu bi se moglo dogoditi da sljedećeg ljeta ostane bez još jednog sjajnog stopera, hrvatskog reprezentativca Josipa Šimunića! Njemu istječe ugovor, a nije dogovoreno da potpiše novi. Kad je u pitanju Dinamo, nema nikakvih problema.

- Mi ćemo Šimuniću sigurno ponuditi novi ugovor! Međutim, on nam je kazao da još nije odlučio hoće li ga prihvatiti. Naime, on bi ostao u Dinamu ako će biti potpuno zdrav i spreman kao što je sada, kad igra izvrsno. Međutim, a to je rekao sam, ukoliko će ga mučiti ozljede kao prije nekog vremena, onda ne bi produžio ugovor s Dinamom - priča Zoran Mamić. Šimunić je pošten, kao što je bio uvijek u svojoj karijeri. Produženje ugovora s Modrima bit će njegova odluka.

Kao što vidite, u vrlo kratkom vremenu moglo bi se dogoditi da Modri ostanu bez stožernih igrača obrane. Zato se već sada u Maksimirskoj 128 razmišlja o dovođenju novog stopera ili čak dvojice.

A hoće li se u zimskom prijelaznom roku vratiti napadač Andrej Kramarić iz Lokomotive? Zdravko Mamić je najavio povratak...

- Moraju biti zadovoljne sve tri strane, Dinamo, Lokomotiva i Kramarić. Budimo realni, nema smisla vraćati Kramarića ako neće igrati stalno, dosta utakmica po 90 minuta. Bilo bi loše za njega ako ne bi igrao, vidite da sad u Lokomotivi igra jako dobro i zabija. Naravno, treba vidjeti hoće li u zimskom prijalaznom roku i netko otići iz naše svlačionice - zaključuje mlađi Mamić.

S druge strane, po našim informacijama na zimu se sprema transfer Fatosa Beqiraja. Ukoliko se ostvari, Andrej Kramarić sigurno ponovno dolazi u Dinamo. Bio bi to pravi potez, Kramarić bi mogao postati ono što se i očekivalo, pravi strijelac modre budućnosti.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
21. rujan 2024 15:56