GNK Dinamo / GNK Dinamo
MLADA ZVIJEZDA

Mamićev Španjolac u čudu: 'Kakva sam ja to zvijezda kada nismo osvojili Euro?'

Piše: Alen LesičkiObjavljeno: 13. lipanj 2015. 12:07

Kratak odmor između dviju sezona Dani Olmo proveo je u rodnoj Španjolskoj . Par dana proveo je u obiteljskom okruženju u Barceloni, a onda još nekoliko s prijateljima negdje na španjolskoj obali.

U Maksimir se vratio uoči prozivke, s naglašenom ambicijom da u ovoj sezoni napravi iskorak u skladu s talentom. Plan je da igra za Dinamo B te da ga Mamić sve češće koristi u prvoj momčadi ‘modrih’. Koliko i na koji način, ovisi isključivo o Olmu.

Nadolazeća zvijezda

- Odmor je bio kratak, ali intenzivan. Bilo je lijepo ponovno vidjeti prijatelje i obitelj, ali nogomet je na prvom mjestu i nije mi bio problem sjesti na avion i vratiti se u Zagreb - priča nam Dani Olmo uz simultano prevođenje Andyja Bare. Od senzacije koju je izazvao njegov dolazak iz Barcelone u Maksimir prošlo je gotovo godinu dana. Sasvim dovoljno da se podvuče crta.

- Sad kad sam bio kod kuće, svi me pitaju jesam li pogriješio u odabiru. Već mi je neugodno ponavljati isti odgovor; dolazak u Dinamo bio je najbolji potez koji sam mogao napraviti. U prošloj sezoni sam imao ukupno 14 seniorskih nastupa za Dinamo i njegovu rezervnu momčad, s time da do veljače nisam imao pravo nastupa. Znate koliko imaju moji vršnjaci u Barceloni? Niti jedan - govori 17-godišnjak koji je nedavno nastupao za ‘furiju’ na Euru u Bugarskoj. U grupi su završili iza Hrvatske, da bi u četvrtfinalu ispali od Njemačke nakon penala. Zanimljivo, u najavi turnira Uefa je Danija Olma proglasila nadolazećom zvijezdom europskog nogometa. Korak dalje napravili su Španjolci koji su Olma svrstali na popis 55 igrača koji bi trebali nositi njihov nogomet u bliskoj budućnosti, te među četvoricom na krilnoj poziciji sa Ńíguezom iz Atletica i Munirom El Haddadijem iz Barcelone, igračima čija je tržišna cijena oko 10 milijuna eura.

Iskustvo je važno

- Čitao sam to i lagao bih kad bih rekao da mi ne godi, ali što to znači kada nismo osvojili Euro? Nemojte me pogrešno shvatiti, daj Bože da dosegnem razinu na kojoj me vide, ali uvijek mi je više stalo do momčadi - iznenađujuće zrelo odgovara Dani. Nema dvojbe da se dosta promijenio u odnosu na ono dijete s kojim smo razgovarali prošlo ljeto. I fizički je ojačao, što mu je do sada bio problem.

- Osjećam se moćnije i mislim da se mogu nositi s konkurencijom u borbi za dresove. Želja za sljedeću sezonu je Liga prvaka, dok na osobnom planu želim iskorak i veću minutažu. Iskustvo mi je jako važno u ovoj fazi razvoja - zaključio je Olmo.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. rujan 2024 18:18