Razvan Lupica / Mediafax Foto / Cropix
OKRŠAJ U MAKSIMIRU

Mamić uoči gradskog derbija: 'Zagreb će igrati koliko im Dinamo to bude dozvolio'

Piše: Alen LesičkiObjavljeno: 23. kolovoz 2014. 17:08

Slavlje zbog velikog rezultatskog ulova u Rumunjskoj nije se stišalo a pred Dinamom već je nova utakmica. Ovoga puta slijedi gradski derbi sa Zagrebom na Maksimiru (nedjelja, 21:00) u kojem 'modri' nemaju pravo na pogrešku.

- Želimo nastaviti dobru seriju u HNL-u a za to trebamo biti trkački raspoloženi, agresivni i dobri na idejnom planu. Poslije Petrolula slijedilo je logično pražnjenje ali treba pronaći nove motive – najavio je Zoran Mamić koji će poprilično izmjeniti momčad u odnosu na Rumunjsku. Izostati će Pivarić koji je drugo poluvrijeme igrao pod blokadom zbog ozlijede ramena ali i još neki. Očekuje se nastup Henriqueza koji je zadnju utakmicu gledao s tribina.

- Takav je bio dogovor. On bi trebao proći mini ciklus i što bolje se pripremiti ali već protiv Zagreba će biti u kadru – otkriva Mamić.

Što se Zagreba tiče, povratnik u ligu, otkriva trener Dinama, pokušava igrati i kombinirati što im za sada polovično uspjeva.

- Protiv nas će biti dvostruko motivirani kao i sve ostale momčadi u HNL-u. Siguran sam da će tražiti svoje prilike iz naših grešaka koje moramo svesti na najmanju moguću mjeru.

Zoran Mamić osvrnuo se i na nastup u Rumunjskoj u kojem je Dinamo postigao rezultat puno bolji od dojma.

- Momčad mi je u grču na europskim dvobojima i javljaju se neke stvari koje nisu tipične za našu igru. Imamo krive pasove i izostanak mirnoće u završnici i to je nešto na čemu moramo raditi.

Protiv Petrolula dobru partiju je odigrao Jozo Šimunović.

- On nikada nije bio u drugom planu. Jozo ima izuzetnu kvalitetu i enorman potencijal. Trenutno imamo tri zdrava stopera i moamo ih kombinirati kako bi svi dosegli određenu razinu forme – objasnio je Zoran Mamić.

S druge strane grada, Dražen Medić u najavi dvoboja nije štedio na komplimentima mlađem kolegi na klupi Dinama.

- Izuzetno cijenim njegov rad. Već u ranoj fazi karijere pokazao je da može raditi vrlo ozbiljno i kvalitetno ovaj posao – kazao je predsjednik i trener Zagreba. Pjesnici su svjesni kako u Maksimiru i nemaju puno za izgubiti. Dinamo je veliki favorit za povratnika u prvoligaško društvo.

- Moćni su. Evo, analizirali smo njihovu svlačionicu i gledali tko bi mogao igrati protiv nas i nema šanse da pogodimo. Imaju velik i širok kadar. Što se igre tiče, jasno je kako ćemo imati malo prostora ako domaćin bude na razini. No, nećemo se predati unaprijed – kazao je Dražen Medić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. rujan 2024 14:34