REAKCIJE NA UTAKMICU

MAMIĆ 'Težimo pobjedi bez primljenog gola' ŠTIMAC 'Bilo je bezveznih sudačkih odluka'

'Mi ne igramo srijedom, jer se igra Liga prvaka? Ma nemoj, molim te, svi igraju, samo mi ne! Moglo se početi kasnije, sve bi se stiglo odraditi' - ljut je bio Štimac
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 16. veljača 2015. 20:57

Pobrala je momčad Zadra simpatije za svoju izvedbu u Maksimiru, rijetko gledamo hrvatske momčadi s takvim gardom protiv Dinama. Da je koja lopta odsjela u Eduardovoj mreži, a mogla je, Zadrani su uz simpatije mogli izvući i rezultatsku korist.

Igor Štimac ovako je vidio utakmicu:

- Bile su neke bezvezne sudačke odluke, bile su vidljive i s tribina. Iako, moguće je da sam ja kao trener subjektivan. Recimo, povlačenje Terkeša, kad ide u napad, kod 2:0, to su vidjele i ptice na grani. No, da se razumijemo, to nisu detalji koji su utjecali na rezultat. Međutim, u situaciji u kakvoj smo mi, moram pokazati dečkima na terenu tu srčanost, njima sam rekao da se ne svađaju i ne prepiru sa sucima i da ću to preuzeti na sebe. Tako će biti i dalje - rekao je Igor Štimac, koji je bio pun hvale na račun svojim igrača.

- Čestitke svima akterima, Dinamu na pobjedi, a mojim igračima na onome što su pokazali. Bitno smo bolji od onoga što je Zadar bio u prvom dijelu natjecanja, a za još nešto više morat ćemo realizirati prilike. Pokazali smo da znamo, možemo, trkački smo spremni, moramo manje griješiti kad imamo šansu zabiti gol. Prvi gol primili smo nakon našeg kornera. Inače, žao mi je što nije bilo više publike. Neki mi ne fale, ali oni koji vole nogomet mogli su uživati u ovoj utakmici. Isto tako, ljutit sam na one koji rade kalendar natjecanja, jer se igra u ovo doba godine. Mi ne igramo srijedom, jer se igra Liga prvaka? Ma nemoj, molim te, svi igraju, samo mi ne! Moglo se početi kasnije, sve bi se stiglo odraditi. Ovako prijete i ozljede na lošim terenima, nemamo priliku odraditi treninge na travnatim terenima. Nema smisla- rječit je bio Štimac.

Zoran Mamić, pak, bio je zadovoljan pobjedom. I jednim detaljem.

- Pobijedili smo, a uz to nismo primili gol. To je ono čemu težimo, što nam je cilj, na tome radimo. Slažem se da je Zadar bio bolji nego dosad, ako ovako nastavi, zadržat će prvoligaški status. Inače, u našoj momčadi bilo je sedam novih igrača od onih koji su završili prošlu polusezonu, ima tu još puno posla. Ademi? Osjetio je bol u leđima, bio na pregledu koji nije pokazao ništa, pa smo ga uvrsti u sastav. Međutim, prije utakmice opet je osjetio bol, riječ je o živcu, i nije mogao igrati - kazao je Dinamov trener.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. rujan 2024 10:27