Tea Cimaš / CROPIX
ZA DEBAKL KRIVI I IGRAČI

Mamić: 'Rezultatski i igrački nisam napravio pomak, dajem mandat na raspolaganje'

Piše: Alen LesičkiObjavljeno: 29. studeni 2014. 15:00

Problem u svlačionici Dinama je psihološke naravi. Barem tako tvrdi Zoran Mamić koji je u petak održao sastanak s igračima i stručnim stožerom gdje je slijedila analiza debakla u Rumunjskoj.

- Pričali smo više od dva sata, a mi smo ostali još toliko. Nemam nikakve dvojbe kako je problem u glavama. Pa dan prije Astre prekinuo sam trening u strahu od povrede jer su mi igrači išli kao avioni. I onda dođe utakmica pa je problem primiti loptu, dodati je, pucati, trčati. Da se razumijemo, imamo tisuću problema ali mislim da je ovaj psihološki najveći - rekao je Zoran Mamić naglasivši kako ne traži alibi jer je on šef svlačionice i najveći dio odgovornosti je upravo na njemu.

- Mi nemamo veselje a to je važna komponenta u sportu. Nemamo emociju jer je stalno nešto negativno za nas. Igrač ne može dati sto posto ako nije zadovoljan. Mi smo do Glasgowa izgubili dvije važne utakmice. Onu s Aalborgom i tu protiv Celtica a obje smo trebali dobiti - rezimira Mamić mlađi.

Međutim, ova europska sezona pokazala je krive procjene u odabiru igrača. Postoji nekoliko imena u Dinamu poput Wilsona, Goncala, Sigalija koji su se pokazali apsolutnim promašajima. I ne samo to, neki od njih su usporili razvoj domaćeg kadra a najbolji primjer je Wilson koji uzima minutažu Pjaci.

- Pjaca je vrlo talentiran i veliki je potencijal ali mora promjeniti navike i biti u službi momčadi. Dosta smo razgovarali i kada prihvati takvo stanje, biti će važan dio Dinama. A što se tiče kvalitete, ne slažem se da baš ništa ne valja. Do prije mjesec dana sve je bilo dobro, a sada je loše. To mijenjanje mišljenja preko noći nije dobro - tvrdi Mamić koji je na zimu najavio provjetravanje svlačionice.

- Za sada na vidiku nema odlazaka ali niti dolazaka. Stigla je tek jedna fiksna ponuda, ali činjenica je da nam se neki igrači vraćaju te da će neki morati na posudbu.

A hoće li Zoran Mamić voditi Dinamo na proljeće ili će se i on zahvaliti na povjerenju.

- Rezultatski i igrački nisam napravio pomak u odnosu na prethodnike. Bili smo na dobrom putu, ali posljednjih mjesec i pol dana nismo pravi. Moj mandat je na raspolaganju klubu. Nemam bonuse i oni u svakom trenutku mogu odlučiti da ja nisam taj i dobiti će moj mandat bez posljedica - poručio je Zoran Mamić uoči gostovanja u Puli kod Istre (nedjelja, 15 sati).

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 16:20