Drago Sopta/ CROPIX
'SOTONA' JE NA VRATIMA

Mamić poručio Bad Blue Boysima: Ne smijete propustiti Ligu prvaka u Maksimiru!

'Maleš je mahao nekim prijedlogom ugovora, ali ja ne mogu zamisliti da Šimunić neće doći u Dinamo. Ako se to kojim slučajem dogodi, već imam asa u rukavu'
Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 30. kolovoz 2011. 13:54

Maksimirska press-dvorana bila je krcata. Očekivao se odgovor Zdravka Mamića na televizijski istup Hajdukovog predsjednika Hrvoja Maleša. No, nastavak trakavice je izostao.

Izvršni predsjednik Dinama pričao je poput pripadnika djece cvijeća. Raspričao se o engleskom princu Harryju, citirao je Aristotela (‘pokvareni ljudi poštuju iz straha, a dobri jer su pošteni’), pohvalio se kako će Dinamo sudjelovati u humanitarnoj akciji pomoći dječaku Stipi, da će maksimirske legende Stjepan Lamza i Rudolf Belin doživotno dobivati mirovinu, odnosno zdravstvenu skrb...

Mamić je obznanio kako će osobno pomoći Miši Kovaču.

- Želim mu kupiti dvosobni stan u Šibeniku, na obali ili u staroj jezgri. Ne želim da se od toga radi predstava, Mišo je moja životna inspiracija – kazao je Mamić.

Nogomet? Može Mamić pričati i o nogometu.

- Zavjetovali smo se ljudima u Pleternici, mjestu pored Požege da ćemo naše europske puteve uvijek započinjati iz tog predivnog mjesta. Dočekalo nas je četiri tisuće ljudi. Nikada nismo doživjeli toliko pozitivne energije.

Očekivalo se da će Mamić svakoga časa zapjevati ‘Give peace a chance’, uz svekoliku aklamaciju nazočnih. U zalog pozitivnog ozračja i istjerivanja Sotone, Dinamov se predsjednik javno obratio svojim ‘ideološkim neprijateljima’, Bad Blue Boys-ima.

- Drago mi je da su prekinuli bojkot. Pozivam ih čista srca, u ime kluba, da dođu na stadion. Svi smo mi ovdje radi njih. Nema potrebe da zbog nečijih taština ili mojih krivih koraka ispadnu žrtve. Liga prvaka je tu radi njih. Moraju doći i uživati u njoj.

A onda se propovjednik Mamić dotakao još jedne svetinje – hrvatske reprezentacije.

- Predstojeće dvije utakmice su nam ključne. Molim sve medije i sve Hrvate, ma gdje bili, da podrže reprezentaciju. Poglavito protiv Izraela u Zagrebu. To nam je odlučujuća utakmica i zato vas preklinjem – pomozite reprezentaciji.

U proteklih 20 godina napravili smo tolika strateška postignuća, ali istovremeno i srozali gospodarstvo, srušili sve autoritete. Više nikoga nemamo za primjer. Jedino oko čega se još okupljamo su šahovnica i reprezentacija. Naređujem svim igračima koji su ikada igrali za Dinamo da budu predvodnici atmosfere i da poginu na terenu. Moramo vratiti duh jedinstva, a ne duh transfera. Ne smijemo dopustiti Sotoni da prevlada.

No, Mamić ipak nije mogao zanemariti činjenicu da je srijeda zadnji dan prijelaznog roka... Sjetio se i Maleša.

- Ne želim komentirati njegove papire da ne naštetim Šimuniću. Za mene je nemoguće da Joe ne dođe u Dinamo. Ako će Hoffenheim ustrajati da Šimunić ide u Hajduk, onda će mu morati isplatiti 3,5 milijuna eura. Igra se poker. Ali, ako se Šimunić izjalovi, Dinamo ima asa u rukavu!

Mourinho mi može sjediti na glavi!

U Maksimiru su objavili cjenik ulaznica za tri utakmice Lige prvaka. Ulaznice će se prodavati u paketu (za sva tri susreta): sjeverna i južna tribina 600 kuna, istok 800, te zapad gore 1000, i zapad dolje 1.200 kuna. Jedna će osoba moći kupiti najviše dva paketa. Karte će u slobodnoj prodaji i pojedinačno biti dostupne jedino na dan utakmice.

- Nema šanse da ne prodamo sve pakete. Ma, prodali bi i tri stadiona (kapaciteta Maksimira za Ligu prvaka je 33.000 – op.a.) – uvjeren je Mamić.

A gdje će u Maksimiru, 14. rujna, sjediti kažnjeni Realov trener Jose Mourinho?

- Gdje god hoće! Može i meni na glavi. On je moj idol. Ikona svjetskog nogometa. Takve bi ljude trebalo zaštititi, a ne kažnjavati. Sretan sam što ću ga upoznati – kazao je Dinamov izvršni predsjednik.

Cijene paketa za utakmice u skupini Lige prvaka:

Sjever gore i dolje 600 kuna

Jug (dio za za naše gledatelje) 600 kuna

Istok 800 kuna

zaoad gore 1000 kuna

Zapad dolje 1200 kuna

Blagajna se otvara 7.9. u 12 sati do 12.9. u 22 sata

Internet prodaja: od 2.9. u 12 sati do 6.9. u 22 sata

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. rujan 2024 02:29