NIKSA STIPANICEV/CROPIX
ZADOVOLJNI TRENER

Mamić: Po ovom terenu bilo je teško i hodati, ali idemo u Moskvu uzdignuta čela i puni samopouzdanja

‘Po ovakvom travnjaku igrač ne zna hoće li pod loptu, na loptu, hoće li odskočiti na grbu...‘
Piše: Nikola Lipovac/Jutarnji listObjavljeno: 25. listopad 2020. 17:46

- Čestitke momčadi na zasluženoj pobjedi. Otpočetka smo kontrolirali utakmicu. Jedino ostaje možda mala žalost što nismo zabili koji pogodak više, na izuzetno teškom terenu, koji je djelomično mekan, djelomično visoka trava, ali momčad je odradila dobar posao i još jednom čestitke – kazao je trener gostiju Zoran Mamić nakon pobjede Dinama 2:0 na gostovanju u Šibeniku.

Imao je Dinamo 16 udaraca na vrata Labrovića, od čega devet unutar okvira vratiju, najveća je to bila dominacija u prvenstvenim utakmicama ove sezone, ne računamo li startnih 6-0 protiv kovidizirane Lokomotive. A baš će "lokosi" biti sljedeći suparnik "modrima", sljedeće nedjelje u Kranjčevićevoj.

Pogledajte Petkovićev gol za 0:1:

- Imali smo puno udaraca, ali kada vidite koliko je uopće bilo teško hodati po terenu, a kamoli uputiti kvalitetan udarac, kada ne znate hoćete li pod loptu, na loptu, hoće li odskočiti na grbu, ali evo, 2-0, moramo biti zadovoljni.

Znalo se da će biti rotacija jer se kroz tjedan igraju europske utakmice (ovog četvrtka u Moskvi), ali malotko ih je očekivao čak sedam. No, neke se mora i vraćati, poput rekonvalescenta Dine Perića, ali i Izeta Hajrovića, koji je pokazao da će biti iskoristiv, bolje se Dinamo snalazi s veznim ljevakom na desnom krilu (klasični brzanac Lirim Kastrati je ovaj put ostao na klupi).

Pogledajte Oršićev gol za 0:2:

- Apsolutno. Velik je broj utakmica, svi igrači koji su tu zavređuju biti u našoj momčadi. Ovaj put smo dali priliku nekima koji su dosad možda manje igrali i pokazali su da zaslužuju pažnju, da se na njih može ozbiljno računati, što smo mi znali i prije, ali potvrdili su i na terenu da su dobri i kvalitetni i zasluženo napravili ovaj rezultat.

Što se Leovčeve ozljede tiče, obavit će se snimanje ramena u Zagrebu, s Perićem se nije željelo riskirati po teškom terenu. Slijedi četiri dana pripreme za CSKA.

- Idemo u Moskvu uzdignuta čela, s puno samopouzdanja, nema razloga ne vjerovati da ćemo napraviti dobar rezultat.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
05. listopad 2024 22:46