Danijela Peracic / CROPIX
MODRI U ŠPANJOLSKOJ

MAMIĆ 'Nećemo dovesti stopera. Kad dovodimo igrača, on mora biti pravi'

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 22. siječanj 2015. 09:13

Modri su u srijedu u poslijepodnevnim satima stigli u La Mangu, španjolsko mjestašce poznato po elitnom sportskom turizmu. Momci Zorana Mamića, naravno, neće biti turisti, nego se pripremati za proljetni dio sezone. U La Mangi bi se zagrebački klub u zimskom razdoblju trebao pripremati sljedeće tri godine. Naime, upravo su takav ugovor potpisali s Norveškim nogometnim savezom. Zašto s Norvežanima? Zbog jednostavnog razloga jer je taj Savez investirao novac i izgradio prekrasan nogometni kamp u ovom dijelu Španjolske! Jasno, uz objekte i prateće sadržaje.

- Veselimo se dobrim uvjetima i dobrim terenima, kvalitetnim protivnicima i dobrom radu. Do sada nismo imali većih zdravstvenih problema, osim ozljede Joze Šimunovića, a želim da tako i ostane. Cilj nam se vratiti spremni za nastavak prvenstva - kaže trener Zoran Mamić.

Priča trener da mu je žao što u avionu za Španjolsku nije bilo Šimunovića, tvrdi da je njegova ozljeda malo poremetila cijelu priču.

- Nije se igrati s tetivom, mora se to tretirati kako treba. Vjerujem da će se do našeg povratka i on priključiti momčadi.

Iako je Šimunović trenutačno izvan stroja, trener ne razmišlja o dovođenju novog igrača za stopersku poziciju.

- Ne, nećemo dovesti nikoga. Ne želim dovesti nekoga samo da bih popunio broj, kad dovodimo igrača, onda on mora biti pravi. Imamo u momčadi igrače koji mogu dobro pokriti tu poziciju, tu mislim na Vukojevića i Goncala.

Mlađi Mamić nam je kazao da će se sljedećeg tjedna, po svemu sudeći, riješiti i sudbina Portugalca Wilsona koji je ostao u Zagrebu.

- Trebao bi se vratiti u Sporting...

Na pitanje hoće li se Dinamo u istom sastavu vratiti u Zagreb, s obzirom na to da traje zimski prijelazni rok, trener je kazao:

- Prijelazni rok je tek počeo. Znamo za želje klubova kad su u pitanju neki naši igrači. Ne mogu kazati hoće li se nešto dogoditi. Na “papiru” je stiglo nešto što za nas nije bilo zadovoljavajuće za nas. Ako bi se to rapidno promijenilo u pozitivnom smislu, onda postoji mogućnost transfera, ali to je sve samo nagađanje - zaključio je Zoran Mamić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. rujan 2024 00:22