RAT HNS-A I VLADE

Mamić moli Vladu: 'Ako idu na otvaranja kanalizacije, zašto ne bi primili Uefu?'

Piše: Mihovil MekićObjavljeno: 11. ožujak 2013. 18:35

Na današnjoj godišnjoj skupštini HNS -a umjesto protokolarnih točaka dnevnog reda u prvi plan je izbio problem huliganizma jer je gost bio član Izvršnog odbora Uefe Grigorij Surkis.

Surkis je upozorio da Hrvatskoj prijeti opasnost da klubovi i reprezentacija budu suspendirani iz međunarodnih natjecanja ako dođe do ponavljanja huliganskih izgreda na nogometnim stadionima. Surkis je kazao da dio problema huliganizma leži u odsutnosti akcija hrvatskih vlasti protiv huliganskih ispada, te je pozvao hrvatska državna tijela da preuzmu inicijativu i pokažu nultu toleranciju prema huliganizmu.

Nakon toga se skupštinarima obratio pomoćnik ministra znanosti, obrazovanja i sporta Petar Skansi koji je pročitao pismo hrvatske Vlade upućeno predsjedniku Uefe Michelu Platiniju, a njegovo izlaganje nije se nimalo sviđalo Izvršnom predsjedniku Dinama Zdravku Mamiću koji se čak i ispričao Uefi i Platiniju zbog govora koji je prezentiran kao pismo premijera Milanovića.

- Nisam bio oštar. Samo sam bio odgovoran, ovo je trebao biti jedan partnerski posjet. Ja nisam nikakav mađioničar, ali molim u ime hrvatskog nogometa da gospodin premijer primi delegaciju UEFA-e. Pa političari odlaze na skupove borbe bikova, otvaranja kanalizacije, zašto ne bi primili izaslanike UEFA-e - kazao je Mamić.

- Volio bih da je ovo samo jedan manji konflikt, ali još uvijek ne mogu vjerovati što je Skansi napravio od sebe. Ja nisam sklon politici i nisam član niti jedne stranke, ali zašto on mene svađa? Mislim da Milanović nije napisao to pismo, to misle i Šuker i Surkis - poručio je Mamić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 00:39