Ivan Brkic / Glas Podravine / CROPIX
SLAVEN - LOKOMOTIVA 3-2

Majstor ostaje majstor: Vugrinec s dva gola i asistencijom uništio Lokose!

Ivkovićeva momčad praktički nema slabog mjesta. Kad se pogleda stanje na tablici i njihov sastav, mislim da su oni favoriti u ovoj utakmici - rekao je Frančić
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 04. listopad 2013. 19:27

Kakva je to utakmica bila! U prvom poluvremenu Lokomotiva je lako došla do rane prednosti, već u 17. minuti na semaforu je bilo 0:2, a i nakon toga su igrači Tomislava Ivkovića lako stvarali prilike i čak tri puta pogodili okvir vratiju. Bilo je to uvjerljivo najgore poluvrijeme Slavena Belupa u zadnje vrijeme, domaći su se navijači pribojavali katastrofe.

Međutim, u nastavku se sve promijenilo. Lokosi su bili neprepoznatljivi, a Farmaceuti su dali gas i stigli do fantastičnog preokreta u režiji velemajstora Davora Vugrinca, kojeg je bivši trener Ivan Katalinić otpisao kao prestarog i nepotrebnog. A Vuga je i njemu i svima ostalima koji su sumnjali u njegove sposobnosti fenomenalnom partijom dokazao koliko su bili u krivu.

Prvo je asistirao Deliću za 1:2, potom je postigao pogodak za izjednačenje, da bi pet minuta prije kraja izborio kazneni udarac i s bijele točke postigao svoj 138. pogodak u Prvoj HNL!

- Vugrinec je prevelika legenda hrvatskog nogometa i najbolji strijelac HNL-a da ne bi imao mjesta u Slavenu Belupu, što je na najbolji način pokazao i u ovoj utakmici, kao i prošle subote. Momčad je uz njega stabilnija i sigurnija, što se vidi u igri. Kad je on biti potpuno spreman, mi ćemo izgledati sasvim drugačije - kazao je Slavenov trener Mladen Frančić.

Farmaceuti su nakon točno četiri mjeseca upisali domaću pobjedu, drugu ove godine i prvu u tekućem prvenstvu.

- Mislim da bi bilo čak i realno da je utakmica završila neriješeno, jer je Lokomotiva imala puno prilika, a mi smo samo kaznili njihove promašaje. Mi smo više htjeli tu pobjedu, više smo se borili da prekinemo tu tradiciju poraza kod kuće, što mi je strahovito drago zbog naših vjernih navijača - istaknuo je Frančić.

Trener Lokomotive Tomislav Ivković nakon utakmice nije mogao vjerovati što se dogodilo njegovoj momčadi.

- Zaslužena pobjeda Belupa, tražili su, ginuli i borili se za pobjedu, do nje su i došli. Mi smo prvo poluvrijeme odigrali fantastično, mogli smo riješiti utakmicu već tada. Poslije upozorenja da momčad koja je u knock-downu može svašta napraviti ako i u drugom poluvremenu ne odigramo isto kao i u prvom, neki igrači nisu ni izašli na teren. Neobjašnjivo je da jedna momčad kao naša može nestati s terena i da smo u drugom poluvremenu prvu akciju napravili u 66. minuti. I onda kad smo imali šansu kod 2:2, dragi Bog te kazni za pristup i nagradi one koji su svim srcem i dušom i poslije 2:2 htjeli doći do pobjede - kazao je Ivković, koji je nakon utakmice u Slavenovoj svlačionici čestitao Vugrincu i Slavenovim igračima.

SLAVEN BELUPO - LOKOMOTIVA 3-2 (Delić 48, Vugrinec 78, 86-11m / Šitum 10, Bručić 16)

KRAJ UTAKMICE!

86. minuta - Vugrinec je zabio, Slaven vodi!

85. minuta - Jedanaesterac za Slaven Belupo. Mrzljak je srušio Vugrinca izvan 16-erca, ali Bebek je pokazao na bijelu točku.

79. minuta - Budimir je bio sam ispred Rodića, ali vratar domaćih je izvrsno obranio.

78. minuta - Vugrinec bi mogao biti čovjek odluke, nakon asistencije upisao je i pogodak! Šarlija je odbio ispred natrčalog Crepulje, ali lopta je došla do Vugrinca koji je s 20 metara pogodio praznu mrežu.

75. minuta - Nema većih promjena u Koprivnici. Slasven pritišće, a Lokomotiva prijeti iz kontre.

48. minuta - Ulaskom Vugrinca proigrao je Slaven. Upravo je najbolji strijelac u povijesti HNL-a sjajno proigrao Delića, koji je iz blizine pospremio loptu u praznu mrežu. Nakon pogotka uslijedio je val prosvjeda gostiju koji su smatrali da je Delić na početku akcije napravio prekršaj nad vratarom Šarlijom.

Počelo je u nastavku.

Završeno je prvo poluvrijeme.

40. minuta - Karlo Bručić je pokušao nabaciti, a lopta je pala na gredu. Lokosi su već tri puta gađali okvir gola.

35. minuta - Prva velika prilika domaćih. Haračić je bio sam na ziceru na šest metara od vrata, ali loptu je zahvatio katastrofalno. Na kraju je lopta odskakutala do Delića koji je iz blizine posprema u mrežu, ali sudac je opravdano poništio gol zbog zaleđa.

34. minuta - Nakon kornera Šitum je s druge vratnice vratio loptu u sredinu, a Budimir je s tri metra glavom zatresao gredu. Lokosi zaslužuju puno veće vodstvo od 2-0, a Slaven Belupo izgleda kriminalno.

26. minuta - Nova velika prilika gostiju! Šitum je prošao po desnoj strani, vratio loptu za Trebotića koji gađa - vratnicu!

18. minuta - Zamalo i treći gol. Šitum je namjestio loptu na udarac Budimiru, ali napadač Lokosa opalio je visoko preko gola.

16. minuta - Lokomotiva je nemilosrdna. Druga pogreška domaćih, drugi gol gostiju. Slaven je izgubio loptu na 25 metara od dvog gola, uslijedila je munjevita kontra, Budimir je sjajno proigrao Bručića, koji iz situacije 'jedan na jedan' nije pogriješio.

10. minuta - Lokosi vode nakon prvog udarca u okvir gola. Nakon kornera domaći stoper Fuštar pokušao je škaricama izbiti loptu van 16-erca. Međutim, napravio je to očajno, namjestio je loptu na volej Šitumu, koji iz blizine nije promašio. Rodić je bio na lopti, ali udarac je bio prejak.

Utakmica je počela!

SLAVEN BELUPO: Rodić, Rak, Fuštar, Brlek, Filipović, Čanađija (od 23. Bagarić), Crepulja, Roskam, Matoš, Delić, Haračić (od 46. Vugrinec);

LOKOMOTIVA: Šarlija, Gorupec, Puljić (od 7. Barbarić), Mesarić, Musa (od 57. Peko), Bručić, Mrzljak, Šovšić, Trebotić, Šitum, Budimir.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 08:42