Tea Cimas / CROPIX
ZABIO NA KANTRIDI

Mađari razočarali Krstanovića: 'Tuku i brane se poput drugoligaške momčadi'

Čak su i simpatični Velšani prije godinu dana barem nešto pokušali napraviti prema naprijed
Piše: Ivica DevčićObjavljeno: 19. srpanj 2014. 19:05

Čekali smo ga, čekali... Posljednji je izašao iz svlačionice Bijelih nakon ogleda s Ferencvarosem.

- Ne, ne, ne glumim zvijezdu, ako to mislite, ha-ha - opravdavao se dobro raspoloženi Ivan Krstanović, strijelac pobjedničkog pogotka, koji je kraj utakmice dočekao s “jednom nogom”:

- Dobio sam neugodan i bolan udarac. Ma... Zadržao sam se malo duže “unutra” jer sam morao lediti.

Onda dobro. Oprošteno! Iako smo već smo pomislili da... Malo se šalimo, naravno. Napadač Bijelih osjetio je kako radi mađarski “low-kick”.

- Bogami, dobro udaraju!

Noga, zbog koje je bio upitan za nastup u četvrtak, pretrpjela je nova, itekako vidljiva oštećenja.

- Uoči Ferencvarosa imao sam problema sa zglobom i tetivom. Sada još i ovo. No, nadam se da neće biti problema, da ću biti spreman već za prvi sljedeći susret.

Hvala Bogu! Jer, odigrao je još jednu dobru partiju. Zaslužio je visoku ocjenu za svoju prezentaciju. Ispunio je jednu od glavnih zadaća svakog napadača, postigao je pogodak. A do tog trenutka izgledalo je kao da ga opet neće gol. Našao se u nekoliko situacija, ali je lopta fijukala pokraj mete. Međutim, na kraju je ipak zaokružio kompoziciju.

- I nisam baš u najboljoj formi.

E, tu se nećemo složiti (rinta u oba smjera)! Jedino ako nije isključivo mislio na onu realizatorsku...?

- Dobro, da. Nadam se da ću se na tom planu dizati iz utakmice u utakmicu i da će biti još mojih pogodaka.

S “kreča”, sigurno. Krstanović je, tu spora nema, “kralj bijele točke” ne samo u hrvatskim okvirima. U čemu je tajna? Možda bi najbolje bilo pitati Sharbinija, koji je sa svojim “kompanjonom” početkom tjedna nakon jednog treninga bacio partiju jedanaesteraca. Ishod, vjerujemo, znate...

- Ma ne može on promašiti - konstatirao je Anas.

U 85. minuti do tada nesavladivi vratar Dibusz nije imao nikakve šanse. Baš kao i svi njegovi prethodnici. Pogodak smo mogli upisati odmah nakon što je kolega u napadu iznudio najstrožu kaznu.

- Kramarić je odigrao zaista fantastičnu utakmicu.

Pohvala suigraču je zaslužena. Ali treba čestitati kompletnoj momčadi. Bijeli su odigrali puno bolje nego što to sugerira konačni rezultat (1:0). Neka znaju oni koji nisu gledali...

- Uvijek će iskočiti neki pojedinac. Najbitnije je da dobro funkcioniramo kao ekipa.

Riječani su se od prvog sučevog zvižduka sjurili prema protivničkom golu. Da je procurilo već u 4. minuti nakon izgledne prigode u kojoj se našao Moises ili u jednoj od sljedećih situacija u 1. poluvremenu... Sigurni smo da bi se Fradi kući vratili s puno većim “ulovom”, njihova bi mreža bila punija.

- Protivnik je stao u dva bloka. Teško smo ih probijali.

Predmnijevali smo da Doll sprema “gadnu taktiku”, da s Rijekom želi zaigrati “chi fa meno”. No, Nijemac je nadmašio sva naša očekivanja. Čak su i simpatični Velšani prije godinu dana barem nešto pokušali napraviti prema naprijed. Dobro, primili su pet komada, ali svejedno...

- Ovako se ne bi branile ni drugoligaške momčadi. No, nisu nas iznenadili. Znali smo da će stati “na centar” i čekati. Ali na kraju smo ipak uspjeli zabiti. Mislim da možemo biti zadovoljni. Mirniji idemo u Budimpeštu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. rujan 2024 03:26