NIKSA STIPANICEV/CROPIX
LJUTNJA NA ŠUBIĆEVCU

‘Ma kakva skrivanja i provizije!?‘: Čelnik Šibenika otkrio zašto su zapravo ostali bez licence za 1. HNL

‘Dušobrižnicima poručujem da neistine neće pasti na plodno tlo. Zašto takvi napadi na naš klub?‘
Piše: Davor TrutinObjavljeno: 24. travanj 2021. 23:09

Proteklih dana pojedini mediji objavili su u više navrata kako HNK Šibenik nije dobio licencu za 1. HNL zbog financijskih problema, skrivanja izvješća, provizija agentima i slično. Za komentar tih tekstova pitali smo predsjednika kluba Juru Zoričića, koji nam je rekao:

- Neupućeni čitatelji i pratitelji zbivanja u HNL-u, čitajući neke medije, dobili su potpuno netočnu informaciju i sliku našeg kluba. I to ne jednom nego više puta. U tim napisima se navodi niz netočnih činjenica, neistina, laži i ovom prilikom moram reagirati. Činjenica je da HNK Šibenik nije dobio licencu za 1. i 2. HNL isključivo zbog infrastrukturnih manjkavosti. Konkretno, u dokumentu Odjela za licenciranje traži se da nabavimo prosudbu sigurnosti od strane MUP-a, a koja se tiče softvera na brojačima ulaznica. To ćemo instalirati već ovaj tjedan, a druga stavka je nabavka agregata kao pomoćnog izvora napajanja. Financijski kriteriji Šibenika su pozitivni, za što smo dobili pozitivno rješenje Odjela za licenciranje prije sedam dana. Uopće nije upitno da će HNK Šibenik u najkraćem roku ispuniti ove spomenute stavke i da ćemo dobiti licencu za iduću sezonu - kaže Zoričić, ali pritom dodaje i sljedeće:

- S obzirom na navedene objede, klevete i laži, u klubu smo kontaktirali odvjetnički ured i moguće je da ćemo pokrenuti sudsku tužbu. A dušobrižnicima našeg kluba poručujem da te neistine neće pasti na plodno tlo i nije nam jasno zašto se baš sada rade takvi napadi na naš klub, u situaciji kada smo poslije dugo godina ispunili sve financijske kriterije i kada poslujemo u pozitivi.

Ako nekoga baš zanima naše poslovanje u 2020. godini i ovih prvih mjeseci 2021., pozivam ga da dođe u klub i dobit će uvid u sve moguće poslovne knjige koje su ionako javne i mogu se pročitati na našim internetskim stranicama - zaključuje Zoričić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
29. travanj 2024 15:10