Damir Krajač / Cropix
NOVI UGOVOR?

Luis Ibanez: 'Zagreb je moj grad. Ostao bih u Dinamu budem li siguran da ću igrati!'

Sve je znači moguće, i ostanak i odlazak. Premda mnogi govore da je upravo sad pravo vrijeme za njegov odlazak, jer odigrao je tu odličnu polusezonu.
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 08. siječanj 2012. 10:25

Pokupio se odmah nakon utakmice s Lyonom, prije no što je Mamić smijenio Krunu Jurčića. Luis Ibanez bio je tada i jedan od rijetkih koji je skinuo krivicu s bivšega trenera i rekao 'krivi smo mi igrači’. Otišao je kući u Argentinu, u ponedjeljak bi trebao doći na početak priprema. Što je, svakako, vijest, jer do neki dan je postojala mogućnost da se ne vrati, argentinski Lanus jako je želio dovesti na posudbu za Copa Libertadores, međutim, u Maksimiru su tu ponudu odbili.

Sve je znači moguće, i ostanak i odlazak. Premda mnogi govore da je upravo sad pravo vrijeme za njegov odlazak, jer odigrao je tu odličnu polusezonu, bio drugi najbolji Dinamov strijelac, imao nekoliko odličnih utakmica, ima se čime pohvaliti i što predočiti potencijalnim kupcima. Pitanje je hoće li jednako dobro moći odigrati i na ljeto, zato se zimski prelazni rok stvarno čini idealnim trenutkom.

- Da, možda je to doista idealan trenutak, tko zna. Iako, ja ne bih imao ništa protiv da još ostanem u Dinamu. Lijepo mi je u klubu i gradu, uživam, tu imam već i obitelj, zapravo nije da mi se žuri. Samo...

- Ostao bih ako ću biti siguran da ću igrati. Jasno, nitko ne može biti sto posto siguran da će igrati svaku utakmicu, niti imati ikakvo jamstvo, ali htio bih imati pravi status, biti igrač prve jedanaestorice. Ako ću se morati stalno boriti za momčad, kretati ispočetka, onda bi za sve bilo bolje da odem.

Je li to možda odgovor na Čačićeva razmišljanja kako želi dovesti još jednog lijevog beka, upravo zato da bi stvorio konkurenciju Ibanezu?

- Ne znam ništa o tome, nisam ovdje u Argentini baš u tijeku sa svime što se događa u Maksimiru. No, moja je želja legitimna i normalna, ja želim igrati. Ako vidim da ću imati takav status kakav priželjkujem, onda nema rasprave, mogao bih još dugo ostati u Dinamu. Zagreb je postao moj grad, Dinamo moj klub, tamo sam kao doma, nemam baš nikakvih problema. S guštom bih ostao u Dinamu, ako bi se ispunio taj jedini uvjet.

KOMPLETAN ČLANAK PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU SN-a!!!

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. rujan 2024 00:39