HD - LOKOMOTIVA 0:2

Lokomotiva slavila u Sigetu: Mario Šitum i Karlo Bručić pogodili za pobjedu gostiju!

Piše: Tomislav JuranovićObjavljeno: 13. srpanj 2013. 20:22

Povratak na veliku scenu hrvatskog nogometa Crni ipak nisu materijalizirali pozitivnim rezultatom. U čvrstoj utakmici presudili su domaći propusti, ali i individualna kvaliteta Lokosa. Lokomotiva nije bila spektakularna, ali je, iako mlada, “na iskustvo” riješila sigetski rebus. Prijetila je tek s vremena na vrijeme (primjer Mišića na početku utakmice), ali je pobijedila dočekujući suparničke greške na sredini terena: bilo je to dovoljno da osvježena momčad Tomislava Ivkovića trijumfalno krene u Ligu 10.

- Moram biti iskren i kazati da sam zadovoljan što smo igrali na ovom stadionu jer je travnjak bio poput tepiha. Druge stvari poput tribina i kabina trebale bi biti bolje pa apeliram na gradonačelnika da se stvore uvjeti jer ovaj bi stadiončić mogao i trebao biti dika ne samo Sigeta već i Zagreba - počeo je s infrastrukturom gostujući trener Tomislav Ivković.

- Što se utakmice tiče, zasluženo smo pobijedili. Ušli smo s dozom opreza, jer nismo znali kakav je zaista HD. No zabili smo pogodak na vrijeme i kasnije bili dominantni. S obzirom da smo prvi put igrali u ovom sastavu, zadovoljan sam jer neće svi odlaziti iz Sigeta punoga plijena.

Hrvatski dragovoljac bio je borben, u većim je dijelovima utakmice stiskao i napadao Lokomotivu koja se silno povlačila da sačuva svoja vrata, međutim, nedostajao je ili zadnji pas ili pak konkretnost, pa čak i hrabrost domaćina. Prilika je s obzirom na terensku inicijativu ipak bilo premalo (Jakšinić dva puta u prvome dijelu, Brtan i Sivonjić u nastavku, poneka gužva nakon udaraca iz kuta...). Sivonjić i Doležal nisu uspijevali doći do izražaja, a najaktivnijem domaćem igraču Jakšiniću nitko nije pripomagao, ako ni u čemu, onda u kuraži. Domaći su imali posjed lopte, no on se uglavnom svodio na pasivno šetanje lopte slijeva nadesno, bez konkrentog pokušaja. Kada je, primjerice, Brtan potegao u 58. minuti sa 30-ak metara, Crnima se pružila i najbolja prilika utakmice koju ipak nisu materijalizirali. Picak je, naime, obranio, no odbijanac Sivonjić iz vrlo izgledne situacije nije loptu uspio sprovesti u mrežu.

- Lokomotiva je bila bolja koliko pokazuje rezultata. Mi imamo igru, ali tamo gdje je završnica, gdje treba odigrati zadnji pas i brže misliti... tu još nismo na razini Prve HNL. Na planu završnice trebali bismo još raditi. Nekad čovjek izgubi pa je nezadovoljan... ali nisam nezadovoljan. Ispada dekadentno, ali ako popravimo neke stvari, a nema razloga da ih ne popravimo, možemo samo napredovati. U najkrvavijoj sezoni HNL-a do sada mislim da imamo svoje prilike ostati u ligi - rekao je Ganjto.

H. DRAGOVOLJAC - LOKOMOTIVA 0:2 (Šitum 30', Bručić 48')

ZAGREB Stadion NŠC Stjepan Spajić. Gledatelja 1.000. Sudac: Fran Jović (Zagreb).

H. DRAGOVOLJAC (4-2-3-1): Čović - Kluk, Mrčela, Gregov, Tomić - Brtan, Živković - Jazvić (od 65. Ljubičić), Sivonjić (od 78. Jajčinović), Jakšinić (od 71. Todorić) - Doležal. TRENER: Krešimir Ganjto.

LOKOMOTIVA (4-3-3): Picak - Matas, Barbarić, Mesarić, Musa - Trebotić, Mrzljak, Chago (od 90. Plum) - Šitum, Mišić (od 78. Martinac), Bručić (od 69. Pjaca). TRENER: Tomislav Ivković.

ŽUTI KARTONI: Sivonjić (37 - simulacija), Gregov (64 - povlačenje).

H. DRAGOVOLJAC - LOKOMOTIVA 0:2 (Šitum 30', Bručić )

KRAJ UTAKMICE

72. minuta - Sivonjić je s desetak metara, ali lopta se od Mesarića odbila u korner

60. minuta - Šitum je odlično ubacio na drugu stativu, ali tamo nije bilo nikga

58. minuta - Sivonjić je opalio s ruba šesnaesterca, ali Picak odlično zaustavlja njegov pokušaj

GOOL 49. minuta - Sretni pogodak za Lokomotivu! Chago je odlično ubacio loptu za Bručića koji isprva trese stativu, da bi se lopta potom nesretno odbila od vratara Čovića i ušla u mrežu

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

38. minuta - Jakšinić je pokušao s dvadesetak metara, ali lopta je prošla pored desne vratnice gola Lokomotive

GOOL 30. minuta - Odličnu je u prostor ušao Mario Šitum, izašao oči u oči s vratarom Čovićem i smirenim prizemnim udarcem poslao loptu u mrežu domaćina za vodstvo Lokomotive

1 4. minuta - Mišić je opalio s dvadesetak metara, ali njegov udarac odlično zaustavlja vratar Čović

9. minuta - Velika borba trenutačno se odvija na sredini terena bez ozbiljnijih prilika s jedne i druge strane. Jedinu polupriliku imao je Chago za Lokomotivu, ali njegov udarac s dvadesetak metara otišao je visoko iznad vrata

1. minuta - Utakmica je počela!

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
16. rujan 2024 12:14