Vladimir Dugandžić/Cropix
ČIŠĆENJE REPOVA

Ljubo Milićević povlači tužbu Fifi, Hajduk plaća 150.000 eura zaostatka

Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 27. ožujak 2013. 10:35

Hajduk polako, ali sigurno čisti svoje repove, evo vijesti kako će Ljubi Milićeviću , po dogovoru isplatiti negdje između 100 i 150 tisuća eura zaostatka. Još jedan “kostur iz ormara” ide ad acta, postignut je pismeni sporazum s Milićevićem, odnosno njegovim odvjetnikom Goranom Lučićem...

Da, sjećate se Milićevića? Popularni Crocodile Dundee, “Aussie, Aussie”, Australac naših korijena i veliki hajdukovac koji je u smiraj karijere doveden kao okosnica projekta tadašnjeg predsjednika Hrvoja Maleša u zamisli da bude stoper u paru sa - Joeom Šimunićem!

Šimunić nije došao, ali barem Milićević - jest, simpatični Ljubio bio je predodređen da bude odmah i kapetan, odigrao je protiv Stoke Cityja vrlo dobro i imao zlu sreću da bude strijelac autogola u 91. minuti... Potom odličan u Vinkovcima, pa slabašan u Karlovcu i u ta doba trenera Krasimira Balakova jednom riječju – ozlijeđen. Samo pet nastupa ujesen... Ništa od velikih nadanja. Već u siječnju Hajduk je odlučio da mu zahvali na uslugama, ali je iza njega ostao dvogodišnji ugovor s godišnjom gažom između 100 i 120 tisuća eura i nije to bilo tek tako reći Milićeviću, urednom profesionalcu, “tamo se, ajde ća”!?

Zauvijek pamtimo Milićevićevo lice na parkiralištu nakon “razgovora ugodnog” u Poljudu kad mu je rečeno da na njega više ne računaju. Ali, on računa na njih, na ugovor i nije zaslužio takav rastanak, nije kriv što se ozlijedio i to prvi put noć prije odlaska na pripreme u Bad Kleinkirchheim i kako smo, zajedno s kolegama, panično trčali da uhvatimo “zadnji vlak” za objavu te veliku i neugodne vijesti, da “Crocodile Ljube” neće biti na pripremama, a Balakov je štošta gradio baš na njemu i na Ivanu Gigi Vukoviću. Čitav projekt. A kad tamo Ljubo se ozlijedio pred pripreme, a Gigu ugrizao insekt pred revanš protiv Stokea u karanteni u Solinu i to su bile udarne informacije tog varljivog ljeta 2011. godine čekajući Barcelonu i Stoke City.

Milićević je ipak stigao stisnuti zube za revanš s engleskim “lončarima”, crveno-bijelim “The Potters”. S nimalo sreće. Milićević je kasnije, u međuvremenu pokušao da ode u Iran i trenirao je s Sepahanu, ali nije ostao, vratio se u Australiju i nije nastupao, ostala je enigma što je s Hajdukovim papirima? Milićević je s odvjetnikom Goranom Lučićem sve predao na Arbitražu FIFA. Da se zna da ne tuži samo Hajduk na arbitražu, nego to isto rade i nogometaši, kontra “bijelih”.

UEFA traži sve ‘crno na bijelo’

I sad eto – bijeli dim, kako bismo aktualno kazali. Razlaz s Milićevićem je potpisan i to je velika stvar u borbi Hajduka za financijski fair-play UEFA. Računa se da je Milićević trebao zaraditi u Hajduku ne manje od 240.000 eura, a odrekao se gotovo polovice. Hajduk bi mu, kako se računa, trebao isplatiti oko 150.000 eura, u ratama, pomalo, ali sigurno, UEFA ne da popusta da sporazum ne bude precizno perfektuiran. Zauzvrat, Milićević je povukao tužbu kod Arbitraže FIFA. Dobar potez za predsjednika Marina Brbića i odvjetnika Gorana Lučića. Hajdučke ormare treba pročistiti do kraja...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
21. rujan 2024 16:53