TOM DUBRAVEC/ CROPIX Cropix
NASLJEDNIK BIJELIH LEGENDI

Livaja odbio milijunske ponude, dobio slavni broj na dresu pa oduševio: ‘Imam nekog nedovršenog posla!‘

Desetku Hajduka su na leđima imali najveća imena u povijesti kluba poput Jerkovića i Bajde Vukasa
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 09. lipanj 2021. 16:41

Nema više poruka "Livaja ostani", jer Livaja je ostao! Hajduk je riješio najveće pitanje u sastavljanju momčadi za sljedeću sezonu, Marko Livaja potpisao je u srijedu novi trogodišnji ugovor, obvezu koja ga s Hajdukom veže do ljeta 2024. godine. Uz novi ugovor slijedi i novi broj na dresu, od sljedeće sezone Livaja više nije s brojem 11 već će nositi "desetku" Hajduka koji su na leđima imali najveća imena u povijesti kluba poput Jurice Jerkovića i Bajde Vukasa. Ruku na srce, ništa drugo i nije se očekivalo nakon što je "desetka" ostala bez vlasnika istekom ugovora Mije Caktaša.

Velika je bila neizvjesnost glede pitanje što će uraditi Livaja ovog ljeta, ali koliko je golemi bili upitnici, toliko je i spektakularna bila objava ostanka 27-ogodišnjeg napadača u Hajduku. S Poljuda je prvo na društvenim mrežama emitiran video od 56 sekundi u kojem su prikazane fotografije mnogih koji su proteklih dana u javnost slali poruke s naslovom "Livaja ostani".

image
Marko Livaja i Lukša Jakobušić
ROBERT MATIĆ/HNK HAJDUK

Na kraju videa slijedila je poruka koju su navijači priželjkivali već danima - "Livaja ostaje" i time su zaključene sve priče oko toga gdje će Livaja nastaviti karijeru, jer dobro je znano da je Livaja imao unosne, milijunske ponude iz Turske. Zvali su ga iz Bešiktaša i Rizespora, ali Livaja je naposlijetku odlučio nastaviti gdje je i započeo natjecateljsku 2021. godinu.

Na Poljud se Marko Livaja vratio u veljači ove godine raskinuvši prethodno ugovor s atenskim AEK-om. Odigrao je 17 službenih utakmica za Bijele i pritom postigao sedam pogodaka uz osam asistencija. Svojim predstavama na terenu oduševio je cjelokupnu javnost, razveselivši sve naše navijače te je bio glavni kotačić i predvodnik momčadi u drugom dijelu sezone kada se Hajduk uspio plasirati u kvalifikacije Konferencijske lige.

Livaja će biti s momčadi od prvog dana priprema koje službeno započinju u ponedjeljak, 14. lipnja na Poljudu.

- Prije svega želim se zahvaliti svim navijačima, od kada sam došao, a posebno u posljednjih mjesec dana, prema meni i mojoj obitelji emitirali ste toliko pozitivne energije, bezbroj poruka podrške, odobravanja i želja za mojim ostankom. Da sam i htio otići, to ne bi bilo moguće uz sve ovo što ste napravili. Od samog početka moja želja je bila da ovdje pokušam napraviti nešto što će se pamtiti. Mislim da imamo još nedovršenog posla i drago mi je što zajedno idemo u borbu za najviše ciljeve - poručio je Livaja nakon potpisa ugovora.

Oduševljenje nakon velikog i uspješno obavljenog posla nije krio ni sportski direktor Mindaugas Nikoličius.

- Ovo je jako važan dan za klub, sretni smo što smo potpisali dugoročni ugovor s Markom Livajom. Livaja je bio želja ne samo nas, nego i cijelog navijačkog puka. Hvala Marku, njegovoj supruzi Iris i cijeloj njegovoj obitelji jer vjeruju u Hajduk i ovo što radimo. Hvala i posredniku koji je asistirao u ovom poslu Vincenzu Cavalieriju. Hvala i svim navijačima koji su sudjelovali u kampanji #LivajaOstani# čime su odigrali vrlo važnu ulogu u njegovoj odluci. Sada nastavljamo zajedno, spremni za nove izazove i borbu za trofeje - zaključio je Nikoličius.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
03. travanj 2024 22:30