Duje Klarić/CROPIX
POTVRĐEN NO BIJELIH

Lekić: 'Naš Hajduk' će postati još jači; Maleš: Nekoliko milijuna kuna smo u plusu!

Na nama je da našu udrugu još omasovimo, da radimo i dalje na privlačenju članova i postanemo još snažniji - kazao je Stipe Lekić koji je tajnik KN Torcida
Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 17. studeni 2011. 19:51

Lista je prošla, splitsko Gradsko vijeće podržalo je ljude koji su izabrani u sklopu projekta udruge ‘Naš Hajduk’, Josip Paladino, Šime Luketin, Branka Ramljak, Vjekoslav Hrabar, Nikola Bilan Koceić, Ante Majić i Ljubo Pavasović Visković, sada je sasvim izvjesno, postat će članovi novog Nadzornog odbora Hajduka. Ostalo je još samo da ih potvrdi i Skupština dioničara 22. studenoga, no kako je tu većina u rukama Grada (56,10 posto), jasno je kako će ovi kandidati biti i na Skupštini potvrđeni.

Rasprava među vijećnicima bila je kratka, trajala je oko sat vremena, i svi su bili više - manje složni: ‘Očekivali smo više članova i glasača, no projekt je demokratski organiziran i s velikom ljubavlju i podržavamo ga”.

Prijedlog je prošao jednoglasno.

- Zadovoljni smo što je naš prijedlog prošao, no ovo je, naglašavam, tek prvi korak. Uvjereni smo da će izabrani ljudi dobro obavljati svoj posao te da će pomoći da uskoro imamo Hajduka kakvog svi priželjkujemo. A na nama je da našu udrugu još omasovimo, da radimo i dalje na privlačenju članova i postanemo još snažniji - kazao je Stipe Lekić koji je tajnik KN Torcida.

Malo je tko sumnjao u ovakav rasplet na Gradskom vijeću, makar je bilo i vijećnika koji su proteklih dana javno izrazili sumnju u projekt. Posebno je glasan bio Luka Podrug, no on se nije pojavio. A među onima koji su prisustvovali velikom trenutku za Hajduk mnogi su očekivali i više članova ‘Našeg Hajduka’, a posebno više glasača.

- Malo mi je 8.307 ljudi, kad Torcida ima preko 11.000 članova. Od toga oko 7.600 s pravom glasa je zaista malo malo. Još više me razočarao odaziv na izbore. Ja sam govorio o minimumu od osam do deset tisuća, ali nismo to stavili kao uvjet, no svi su se složili da je to dobra okvirna brojka. Odaziv je stoga razočaravajući i za nas i za njih - kazao je Ivo Baldasar (SDP) koji je potom i dodao:

- No, s obzirom da sam bio tamo na prebrojavanju glasova, mislim da su odradili kvalitetan posao. Obzirom na ozbiljnost i entuzijazam koji sam vidio, apsolutno sam za to da podržimo njihov prijedlog i trebalo bi dalje razvijat Udrugu i demokratske izbore. Neka Gradsko vijeće nastavi pratiti rad udruge Naš Hajduk koja će se razvijati i za iduće izbore i rasti za dobrobit Hajduka.

Splitski gradonačelnik Željko Kerum bio je ponosan na činjenicu što se ova promjena događa u njegovo vrijeme.

- Ovo će se Gradsko vijeće pamtiti zbog najbolje suradnje s navijačima i kao ono koje je dalo zeleno svjetlo projektu ‘Vaš Hajduk’ (omaklo mu se, ili nije, Vaš umjesto Naš, nap. a.). Što se tiče one priče o dva milijuna kuna koliko sam rekao da bi ‘nadzornici’ trebali pribaviti klubu, mnogi to nisu razumjeli. Nisam rekao da njih devet to odradi operativno, već da svojm poznanstvima i statusom u društvu otvore vrata Upravi da realizira nova sponzorstva te i dalje stojim pri toj tvrdnji - kazao je Kerum.

Zadovoljan je izborom i predsjednik Uprave ‘bijelih’ Hrvoje Maleš.

- Očekujem da ćemo imati kvalitetnu suradnju - kazao je Maleš.

Luka Roguljić opet je potegao pitanje velikih dugova kluba.

- Ova uprava posluje sa financijskom dobiti. Par milijuna kuna smo u plusu - kazao je Maleš.

Minus i plus, ko Amer i Rus. Sada je pred vratima novi Nadzorni odbor koji će, vjeruju navijači, a i svi mi, detaljno češljati što se događa na Poljudu. Da više ne bude nedoumica. A nitko im od navijača ne bi zamjerio ni da ostvare Kerumove želje, da pomognu uprihoditi poneki milijunčić.

Čeka ih još inauguracija 22. studenog na Skupština dioničara kluba, a onda rad. Koji će se budno pratiti.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. rujan 2024 22:28