Srđan Vrančić/CROPIX
NIKO KRANJČAR

'Lagao bih kad bih rekao da ne želim igrati, ali neću raditi probleme budem li na klupi'

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 31. svibanj 2012. 00:04

Za čitatelje SN napravio je Niko Kranjčar blitz-ekspertizu irskih igrača, nakon šest sezona u Premier ligi većinu ima u “malom prstu”. Od oca je naslijedio igrački gen, a čini nam se i trenerski. No o tom potom. Slaže se s raširenim mišljenjem da je to ključna utakmica.

- Definitivno. Nemaju renome kao Italija i Španjolska, ali prvi susret je najbitniji. Može ti donijeti tri boda, ali i samopouzdanje, onda krene euforija i rasterećenije igraš drugi dvoboj.

Što znači utakmica u subotu?

- Ne puno, ali opet daje neki pokazatelj tko je u kakvom stanju. Kak’ dišemo, držimo li se pravila koja smo se dogovorili. No, ono najbitnije je 10. lipnja, toga smo svi svjesni. Važno je da tada budemo pravi, a ne u Oslu.

Trenutačno ste po treninzima među pričuvama.

- Prioritet mi je bio da sam zdrav. Lagao bih kad bih rekao da ne želim igrati. Svatko ovdje vjeruje kako može pridonijeti ekipi. No, ponovit ću, cijela momčad mora funkcionirati da bi se došlo do rezultata. Na meni kao reprezentativcu je da budem maksimalno spreman, a izbornik će odlučiti koliko će me koristiti. Ako će me koristiti.

Na toj poziciji lijevo u veznom redu, gdje ste najčešće ordinirali, nalaze se Perišić i Rakitić. Iskreno, bi li za vas bilo katastrofalno da prvenstvo prođe a dobijete samo mrvice od minutaže?

- Nezgodno pitanje. Kaj da odgovorim na to? Želim igrati svih 90 minuta svaku utakmicu, ali moram uzeti u obzir i da sam bio ozlijeđen i da nisam imao puno nastupa ove sezone. Jedan i drugi su kvalitetni igrači koji mogu donijeti dobro reprezentaciji. Uopće ne mislim raditi probleme što se toga tiče.

OPŠIRNIJE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU SN-a!

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
21. rujan 2024 07:30