Reims, 020310.Prijateljska nogometna utakmica U-21 izmedju Francuske i Hrvatske.Na slici: Drazen Ladic izbornik.Foto: Drago Sopta / CROPIX
 Drago Sopta / CROPIX
PRIPREME ZA ŠPANJOLCE

Ladić još nije sasvim zdrav, ali će protivno savjetima voditi mlade Vatrene

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 03. listopad 2010. 17:00

Mlada hrvatska reprezentacija okupila se danas u 11 sati u zagrebačkom hotelu Laguna te otišla u Sveti Martin gdje će se pripremati za dva susreta protiv Španjolske u dodatnim kvalifikacijama za Europsko prvenstvo. Prvi je u subotu u Burgosu, uzvratni tri dana kasnije u Varaždinu. Svi igrači potvrdili su dolazak, no mnogi će stići sa zakašnjenjem, dosta je njih koji imaju utakmicu u nedjelju, tako i devetorica iz dva naša najveća kluba; Kelava, Tomečak, Vrsaljko, Badelj i Ademi iz Dinama, te Vukušić, Oremuš, Jozinović i Maloča iz Hajduka.

Dražen Ladić doći će na okupljanje, no izbornik još osjeća posljedice zdravstvenih problema i nije spreman za maksimalan rad. Prije 10 dana hospitaliziran je na Rebru, nakon što mu je pozlilo. U ponedjeljak je pušten kući, ali uz preporuku “strogi odmor do kraja tjedna”. Premda su mu liječnici savjetovali da se ne izlaže naporima i stresu, Ladić je sam inzistirao da bude s reprezentacijom. Pokazao je iznimnu privrženost i nacionalnoj momčadi i poslu, iako još “nije pravi”.

Za sve je potrebno vrijeme. Složio je program rada, obećao doktorima da se neće previše nervirati, a operativni posao na travnjaku uglavnom bi trebali obaviti pomoćnici Zlatko Dalić i Vatroslav Mihačić. Procjena je da Ladićevi problemi izvorište imaju u prometnoj nesreći u kojoj su stradali vratni kralješci, što je generiralo i naglo povećanje tlaka.

A zadatak svakako neće biti lagan. Svjestan je toga i Mihačić:

- Dok se igra uvijek postoje šanse. Dobro smo se nosili s Francuskom, pa možemo i sa Španjolskom. Momčad su koja zaslužuje respekt, u 10 godina čak pet puta dobili su Uefinu nagradu za najbolji rad s mladim naraštajnima. Glupo bi bilo govoriti da smo bolji, ali imamo šanse.

Furija čeka s dva igrača koji su bili na SP-u, Javijem Martinezom i Matom, tu su Krkić, Jeffren, De Gea... brojna poznata imena, dok je u našem taboru uvelike HNL kadar. Uz spomenute još i Punčec iz Varteksa, Kokalović iz Slavena Belupa, Kreilach iz Rijeke, interovac Palić, lokos Šimić. No, Ladić i suradnici imaju i “inozemce”, Kalinića, Perišića, Antolovića, Školnika, Jajala, Vidu i Ozobića. Za drugu utakmicu dobit će i Rakitića, vjerojatno i Lovrena.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. rujan 2024 12:31