GORAN MEHKEK/CROPIX Cropix
REAKCIJE TRENERA

Krznaru nije bilo lako: Miješaju mi se osjećaji...; Bjelica: Najjači su, ali nisu nam zabili iz igre!

Po završetku utakmice nije bilo izjava Dinamovih igrača, strijelac Fiolić nada se naslovu prvaka
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 20. studeni 2021. 18:52

Nije treneru Damiru Krznaru bilo lako nakon utakmice. Kao da mu je neki veliki mikser miješao osjećaje. Jer sve je vidio, njegova momčad je dominirala, stvarala prilike, nametnula se Osijeku koji je nudio uglavnom samo dekadentni nogomet. Ali pobjeda nije stigla, samo je jedan bod ostao u Maksimiru. Da, i sad kad opet pogledate statistiku nakon derbija, u posljednjih pet utakmica, od mogućih 15 bodova, Dinamo je osvojio samo šest. Ne izgleda dobro, ali igra koju su Modri ponudili, osim realizacije,zaslužuje pohvale.

- Osjećaji su mi zaista pomiješani. Ne samo moji, nego i svih igrača. Bila je to utakmica koja je po svemu morala otići na našu stranu, no nije se dogodilo. Rezultatski ne možemo biti zadovoljni s neodlučenim, Dinamo nikada nije zadovoljan s podjelom bodova, niti na jednom terenu, a pogotovo u Maksimiru. Ono s čime možemo biti zadovoljni je angažman momčadi, od prve do zadnje minute. Primili smo pogodak u trenucima pune dominacije, a nije nas poljuljalo. Ponovno smo tražili pogodak, imali smo ideju, imali igru, svi statistički pokazatelji su bili na našoj strani. Ali lopta jednostavno nije htjela u gol. Nakon poravnjanja, imali smo još jedan dodatni impuls, mada smo već bili umporni i potrošeni. S te strane mogu biti zadovoljan, čestitati igračima. Ali rezultatom nikako ne - kazao je za uvod trener Modrih Damir Krznar.

Veli da je u svemu nedostajala ta realizacija...

- Stvorili smo iznimno puno prilika, jednostavno, nišanske sprave nisu bile na razini. Imali smo puno udaraca preko gola, pored gola... Vjerujem da je još neki udarac od tih dvadesetak išao u okvir, da bi završio u mreži. Nažalost, to se na ovoj utakmici nije dogodilo. Moramo ići dalje, život teče dalje, moramo pregristi, iz svega toga nešto i naučiti. Idemo punim gasom dalje, nema vremena za očajavanje.

Krznar se nakon derbija već okrenuo i prema četvrtku, prema ogledu s Genkom.

- Izvedba protiv Osijeka hrabri. Rezultatom ne može biti sretni, ali kažem, igra da. Morati ćemo još poraditi na plitkoći obrane, na agresiji, ali imamo dovoljno dana za pripremu te utakmice s Genkom. Vjerujem da ćemo se u četvrtak nakon utakmice naći u ljepšem raspoloženju. Bruno Petković je bio raspoložen, Ademi je dobio minutažu po planu. Trebati će mu minute veliak je bila stanka. Koristiti će on te svoje minute i kroz dvije-tri utakmice imati ćemo ponovno pravgo Ademija. Biti će to odlično pojačanje za nas - zaključio je Krznar

A kako je utakmicu doživio trener Osijeka Nenad Bjelica?

- Igrali smo protiv najjače i nakvalitetnije momčadi u HNL-u. To se u derbiju moglo vidjeti. Dinamo je pritiskao, to smo mogli i očekivati. Mi smo se organizirano uspijevali braniti. Zabili smo pogodak iz lijepe akcije za vodstvo. Dinamo je u drugom poluvremenu imao nekoliko lijepih situacija za izjednačenje. Ali smo i mi kod 0:1 imali dvije prilike preko Miereza i Hiroša, možda smo tu mogli doći do drugog pogotka - kazao je za početak Bjelica

Podvukao je da Osijek nije primio pogodak iz igre...

- Dinamo nam na kraju nije zabio iz igre, gol smo nažalost primili iz prekida. Ne mogu biti nezadovoljan, naprotiv. Iako, to moram naglasiti, Osijek može bolje nego što je pokazao u Maksimiru - zaključio je Bjelica.

Bez izjava Dinamovih igrača; Fiolić: Nadam se da ćemo krajem svibnja na najljepši način završiti ovu priču!

Piše Tomo Ničota

Do izjava Dinamovih igrača iz nekog razloga nakon utakmice nismo došli. Odnosno, iz Dinama nisu medijima poslali nikakvu izjavu osim trenera Krznara, a to je jedini način da se do ikakve izjave i dođe, s obzirom na to da razgovora s igračima uživo, tzv. "mix zone", nema otkad traje pandemija. Eto, samo objašnjenje zašto možete pročitati jedino izjavu Osijekova junaka Ivana Fiolića, a ne i Dinamovih nogometaša.

Dakle, Fiolić, koji iz poštovanja prema Dinamu nije slavio pogodak u Maksimiru, ovako je, realno, sažeo dojmove derbija između "njegovih" i njegovih.

- Ponosan sam kako smo kolektivno došli do rezultata, remi je uvijek dobar u Maksimiru, iako će svi gledati da smo primili gol u 80. minuti, da smo mogli još malo izdržati i osvojiti sva tri boda - započeo je Fiolić.

Onda je dodao...

- Ali, s obzirom na prilike i Dinamovu dominaciju, možemo i trebamo biti zadovoljni podjelom bodova. Šteta što smo kod vodstva u one dvije prigode Miereza i Hiroša ostali bez drugog gola, što bi nam, vjerojatno, donijelo pobjedu. Ali, ne smijemo biti neskromni s obzirom na sve što se događalo i Dinamove prilike, ovo je sigurno rezultat koji možemo smatrati uspješnim.

Za kraj, Fiolić je podvukao:

- Nadam se da ćemo krajem svibnja na najljepši način završiti ovu našu priču.

Nije, naravno, spomenuo nijednom riječju naslov prvaka, ali jasno je da je na njega mislio. Na kraju sezone se bodovi broje, vidjet ćemo kome će oni bodovi koje nisu osvojili u Maksimiru više nedostajati.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
12. lipanj 2024 10:26