Nikola Wolf / Podravski list / CROPIX
PET CRVENIH KARTONA

Križanac: Ja bih se sramio da sam sudac Ljubičić., zbog takvih mi se gadi igrati HNL!

'Ovo je nešto zbog čega se meni osobno gadi igrati HNL. Mene je sram. Nema sumnje da je ovo bilo ciljano, odnosno da nije bilo slučajno. Sve zahvaljujući tom gospodinu'
Piše: Davor BurazinObjavljeno: 05. prosinac 2011. 19:01

U Splitu su bijesni, kažu, zbog masakra sudačkom zviždaljkom u Koprivnici u režiji Domagoja Ljubičića i pomoćnika Olujića i Patakija. Momčad iz Parka mladeži vjerojatno je oborila rekord HNL-a što se tiče crvenih kartona (ili udaljavanja) na jednoj utakmici. Ante Vitaić i Ivica Križanac su ugledali crvendaće na igralištu, trener Tonči Bašić, kondicijski trener Mladen Krstić i pričuvni vratar Danijel Zagorac potjerani su s klupe. Dakle, pet ljudi se zamjerilo sucu Ljubičiću, a da je bio dosljedan, ili da mu je savjest bila čista, onda kraj utakmice ne bi dočekao niti vratar Andrija Vuković.

Nejasno je kako se Brezovec provukao bez kazne u ključnoj 4. minuti kad je naletio na lakat Vitaića. Naime, Ljubičić je dosudio slobodan udarac za Split, a Brezovec pokušavao oteti loptu iz Vitaićeva naručja. Brezovec je, u najmanju ruku, zadržavao igru i potom isprovocirao incident. Vitaićev lakat sjeo je na njegovo lice, ali tek nakon što se igrač Splita pokušavao obraniti od Brezovčevih nasrtaja. U Splitu će dodati da se Brezovec potom držao za pogrešnu stranu lica, odnosno, da je odglumio snagu udarca.

- Što ćemo pričati o igri i jesmo li mi bili previše nervozni kad je on već prije utakmice odlučio da igre neće biti - zapitao se Ivica Križanac. - Ja bih se sramio samog sebe da sam Domagoj Ljubičić. I to sam mu rekao na terenu i zato sam isključen.

U Parku mladeži će neslužbeno reći da je domaćin odavno naručio tamburaše za proslavu pobjede. Ogorčeni Križanac nije štedio Ljubičića...

- Ovo je nešto zbog čega se meni osobno gadi igrati našu ligu. Mene je sram. Nema sumnje da je ovo bilo ciljano, odnosno da nije bilo slučajno. Sve zahvaljujući tom gospodinu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
21. rujan 2024 07:22