Nikola Vilić / Cropix
'NE NUDIM SE HAJDUKU'

Križanac: Dinamo me zvao prije dvije godine, ja sam ih odbio, a Mamić priča gluposti!

'Trenutačno imam 30 ponuda izvan Hrvatske, no inozemnu karijeru sam završio, a sam ću odlučiti hoću li još igrati u Hrvatskoj, hoće li to biti u Omišu, Hajduku, Splitu...'
Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 18. siječanj 2011. 16:21

Ivica Križanac ljut je što se, kako kaže, iz novinskih tekstova dade zaključiti kako se on nudi Hajduku . Odgovorio je jučer na naš poziv, te kazao kako sam odlučuje hoće li i gdje nastaviti karijeru.

- Ja sam uvijek birao klubove, nisam se nudio njima nego sam birao gdje ću otići. Prije Božića sam u razgovoru za Slobodnu najavio raskid ugovora sa Zenitom i kao razloge za to sam rekao da mi je dosta, da želim biti doma sa ženom i djecom, a imam i problema s leđima. Dakle, nisam raskinuo sa Zenitom zbog Hajduka. Imam iza sebe vrhunsku karijeru, bolju od bilo kojeg igrača u Hajduku, odigrao sam više europskih utakmica od svih igrača Hajduka zajedno, i ne treba me se blatiti po novinama - rigao je vatru Križanac.

Kaže kako ima problema s leđima, ali i da je tijekom cijeloga prosinca igrao malonogometne turnire na parketima, pa da onda sigurno može igrati i na velikome travnatom terenu.

- Trenutačno imam 30 ponuda izvan Hrvatske, no inozemnu karijeru sam završio, a sam ću odlučiti hoću li još igrati u Hrvatskoj, hoće li to biti u Omišu, Dugom Ratu, Šibeniku, Hajduku, Splitu...

Ljudi koji me poznaju znaju što mislim. Radi se o poštovanju, a ne o parama. Ako sam se odrekao zadnje godine ugovora u Zenitu, sigurno ne bih došao u Hajduk zbog novca. Pročitajte što su u Zenitu napisali na službenoj stranici kluba (o tome je Slobodna pisala u broju od 16. siječnja - op. p.) kad sam raskinuo ugovor s njima, pa ćete vidjeti kako se poštuju stranci, a kamoli domaći igrači. Još su me nagradili određenim novčanim iznosom za raskid. Spominjalo se kako je i Dinamo zainteresiran za vas, početkom godine to niste htjeli komentirati?

- Dinamo me i prije dvije godine htio dovesti, odbio sam ih, rekao sam da sam Dalmatinac i da se ne vidim u Dinamu jer navijam za Hajduk. Tada sam iz poštovanja prema braći Mamić novinarima lagao da me nisu zvali, no sada Zoran Mamić priča gluposti, pa neću ni ja više biti korektan.

Navodno vas i Zoran Vulić zove da mu se pridružite u Istri 1961 ?

- To pitajte Vulića - kratko je na ovo pitanje odgovorio Omišanin.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. rujan 2024 10:27