Croatia's forward Mario Mandzukic gestures to the crowd as he celebrates after scoring during the Group A football match between Cameroon and Croatia at The Amazonia Arena in Manaus on June 18, 2014, during the 2014 FIFA World Cup. AFP PHOTO / RAPHAEL ALVES
 AFP
OKRŠAJ NA SAN SIRU

KRANJČAR IMA RECEPT 'Treba od prve minute zaigrati s Mandžukićem i Kramarićem'

Conte je opravdano nominiran za trenera godine, ponovno je Juventus učinio velesilom. Kovač je na drugoj strani počeo osrednjim partijama, ali se promijenio u kvalifikacijama za Euro. Dobio je na samopouzdanju, kaže Cico
Piše: Dražen KrušeljObjavljeno: 16. studeni 2014. 15:58

Traži li savjet šefa s kojim je suvereno marširao kroz kvalifikacije za SP 2006., Niko Kovač u nedjelju će istrčati s formacijom koja se okrutno našalila s Azerbajdžanom u Gradskom vrtu. Zlatko Kranjčar vjeruje da bi utakmicu trebalo započeti s dvojicom napadača.

- Ako su točni izvještaji o problemima i ozljedama talijanskih obrambenih igrača, onda treba od prve minute zaigrati hrabro i napasti s tandemom Mandžukić - Kramarić. Pokazali su se kao komplementarni partneri u Osijeku. Prema trenutačnoj formi i svemu što već duže vrijeme pokazuje u HNL-u i Europskoj ligi, Kramarić zaslužuje početi meč. Ja bih mu vjerovao, što ne znači da ne vjerujem u naše ostale gol-igrače. Kovač tu zaista raspolaže pravim bogatstvom. Mandžukić, Olić, Perišić, Kramarić. Svi su opasni za gol - objašnjava Cico Kranjčar.

Conte je trener godine

Conte je u zagrijavanju za utakmicu ostao bez ideologa Pirla i njegova pobočnika Verattija. Nakon toga i bez polovice obrane...

- S obzirom na okolnosti, na talijanske kadrovske poteškoće, ali i na rast naše reprezentacije posljednjih mjeseci, gotovo da bih Hrvatsku proglasio blagim favoritom. Međutim, s druge strane je ipak Italija koju nemamo pravo podcijeniti, igramo na njihovom terenu. Zato raspodjeljujem izglede, 50:50.

Na trenerskoj vagi Antonio Conte je objektivno ispred Nike Kovača. Ne samo plaćom od četiri milijuna eura godišnje.

- Conte je zasluženo nominiran za Fifina trenera godine. Pokrenuo je malu revoluciju u Juventusu, osvojio trofeje i ponovno klub učinio velesilom. Kovač je na drugoj strani počeo osrednjim partijama, ali se situacija promijenila u kvalifikacijama za Euro. Osjeti se da je Niko ovim pobjedama dobio na samopouzda j nju, da je na pravom putu. Moj je dojam da je već jednom nogom na Euru u Francuskoj. Ako pobijedi u Milanu, Hrvatska će biti prva u skupini. U najgorem slučaju druga - dodaje Kranjčar i usput informira da je sin Niko ispucao sezonski bonus pehova (napuknuće prsta, upala pluća) i da se nakon prvenstvene stanke vraća u momčad QPR-a.

Scoria poziva na oprez

Dok Cico zagovara hrabru i napadačku igru, Elvis Scoria je oprezniji. Uvjeren je da je Antonio Conte vrlo proračunat dok talijanskoj javnosti predstavlja Hrvatsku kao megamomčad.

- Conte ne prestaje ponavljati kako je Hrvatska sjajna, sve kako bi privukao što više gledatelja na stadion, naelektrizirao atmosferu i s tribina dobio vjetar u leđa. Ima on objektivnih problema u komponiranju momčadi. Nije ostao samo bez Pirla, Verattija i nekih obrambenih igrača. Izgubio je i Insignea, koji je briljirao u Napoliju u posljednjih mjesec i pol dana, možda je bio i najbolji igrač Serie A u tom razdoblju. Međutim, neće Italija zbog toga biti defenzivno postavljena. Dapače, siguran sam da će napasti - tvrdi Scoria.

Ovakav zaključak izvlači iz Conteove klupske biografije.

- Tako usavršenu 3-5-2 formaciju, kakvu je igrao njegov Juventus, nisam vidio u posljednjih dvadeset godina. U takvoj igri bočni su igrači zapravo krila, neprestano u posljednjoj trećini terena. Govorimo o vrlo ofenzivnom i agresivnom nogometu za koji igračima treba puno snage. Conte je zbog toga u klubu veliku pažnju poklanjao fizičkoj pripremi, ali u reprezentaciji je na tom planu ipak limitiran.

Zadržati romb

Dok skenira “azzurre”, Scoria kao potencijalnu opasnost ističe Candrevu i Marchisija.

- S njima treba biti oprezan jer uvijek napad prate do kraja. Slaba točka mogao bi biti Darmian ako će zaista silom prilika završiti na stoperu. On je ipak bek, i to ofenzivni. Mislim da će Kovač napraviti dobru stvar ako zadrži romb u veznom redu, onako kako je to učinio protiv Azerbajdžana. S takvom je formacijom najlakše neutralizirati Conteov 3-5-2 - zaključuje Scoria.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. rujan 2024 19:23