Ronald Goršić/Cropix
BEZ MINUTAŽE

Kranjčar blizu odlaska iz Spursa, Harry nemoćan: 'Što da radim kada je Bale bolji...'

Niko zaista nema sreće. Radi fantasično na treninzima, ali s Garethom Baleom na lijevom krilu, što da se radi? Znam da mu je teško - rekao je trener Tottenhama
Piše: Tomislav ŽidakObjavljeno: 05. listopad 2010. 13:56

ZAGREB - “Prljavi Harry ili bečki dječaci”? Tako bi se moglo oslikati stanje u hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji, u kojoj većina igrača više nije u udarnim postavama. Jer, “prljavi Harry” su i Harry Redknapp i Louis van Gaal i Thomas Schaaf i Felix Magath, a “bečki dječaci”, koji su ispali iz zbora su Niko Kranjčar, Vedran Ćorluka, Ivica Olić, Danijel Pranjić, Mladen Petrić ili Ivan Rakitić.

Iz Londona je stigla vijest - Niko Kranjčar je nezadovoljan zbog nekomforne pozicije u Tottenhamu, kamo ga je doveo Harry Redknapp iz Portsmoutha i nakon kratkog vremena ga se - odrekao. OK, odrekao ga se zbog Rafaela van der Vaarta, kojega su se “genijalni” stručnjaci madridskog Reala odrekli, kao i Sneijdera, a sad čine sve da natjeraju i Kaku na odlazak.

Neće klupu

Kranjčar vrlo ozbiljno razmišlja o odlasku iz Tottenhama, već u zimskom prijelaznom roku, jer, pored izvanrednog Nizozemca neće doći do “zraka”.

- Niko Kranjčar je vrlo nezadovoljan sjedenjem na dosadnoj klupi, te da ga trener u igru šalje u 96. minuti, ako Tottenham, kojim slučajem, igra produžetke! Niko je igrač za naslovne uloge i unatoč obilju Redknappovih komplimenata, ne vjerujem da će ostati u Tottenhamu - rekao je jučer svjedok zbivanja u sjevernom Londonu, koji je bio na utakmici s Aston Villom u društvu glavnog čovjeka Daniela Levyja.

Tjedna plaća 55.000 funti

S druge strane novinar Timesa, koji se svakodnevno bavi “Spursima”, tvrdi da Redknapp ima samo riječi hvale za Niku Kranjčara i njegov profesionalni pristup treninzima, opravdava njegov status “velikim brojem utakmica” i obećava sasvim pristojnu minutažu “bečkom dječaku”. Ali, to nije dovoljno dobro objašnjenje za Niku i on će, unatoč tjednoj plaći od 55.000 funta, u zimi napustiti White Hart Lane.

- Kranjčar će ostati u Premiershipu, iako ima i drugih opcija - rekao je naš izvor, koji se također čudi da Redknappu “bonboni ispadaju iz usta”, a u duši misli sasvim drukčije. Ali, i to je engleski nogomet.

Nadamo se da ova složena situacija neće biti psihološka kočnica Niki Kranjčaru uoči važne utakmice Hrvatske i Izraela u Tel Avivu.

Redknapp: Niko nema sreće, trenira sjajno, ali što da radim kad igra na istoj poziciji kao i Bale

Navodno zainteresiranih ne manjka i u redu stoje Monaco i dva neimenovana premierligaška kluba. Ipak, Redknapp niječe da za Kranjčara nema mjesta u njegovoj momčadi.

- Niko nema sreće. Radi fantasično na treninzima, ali s Garethom Baleom na lijevom krilu, što da se radi? Znam da mu je teško. On je nevjerojatan profesionalac i sjajan dečko – rekao je Redknapp. (ts)

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. rujan 2024 03:30