Goran Mehkek / CROPIX
KVALIFIKACIJE ZA EURO

Kovač uoči okršaja protiv Lihtenštajna: 'Vježbali smo napade iz svih pozicija'

Piše: Branko StipkovićObjavljeno: 10. listopad 2013. 12:43

Sve je spremno za novi susret s Lihtenštajnom, za reprizu Vaduza u kojem je momčad Nike Kovača pobijedila 5:0 te sigurno zakoračila na put prema EP-završnici u Češkoj 2015. U međuvremenu je u Lavovu pala Ukrajina 2:0, večeras - kaže izbornik - te sjajne bodove treba pozlatiti.

- Podaci govore da je Lihtenštajn u dvije utakmice s nama i Švicarcima primio 11 pogodaka, od čega čak devet nakon 60. minute. Znači da se drži solidno dok ima snage. Prema tome, bit će teško. Nužno je strpljenje. Volio bih da sve riješimo u 1. poluvremenu. Radili smo ono što je važno kako bismo protivnika napali iz svih pozicija, usavršavali proboje po krilima i dubinska proigravanja.

Bili su i u Kranjčevićevoj, provjerili teren. Kovač još jednom apelira na posjetu:

- Ova je reprezentacija u posljednje vrijeme zanemarena. A ne zaslužuje takav tretman! Krivo nam je što opet nema TV prijenosa...

Neće biti ni dvojice standardnih, Rebića i Mišića, još nisu spremni, vjeruje se da će biti za ponedjeljak i veliki ispit sa Švicarskom u Luganu, kad bi se sukladno dogovoru s izbornikom Vatrenih trebali uključiti Vrsaljko, Bubnjić i Kovačić. Zanimljivo jest da je Šime jučer svratio do Buzina i hotela Aristos ne bi li vidio i pozdravio kolege i prijatelje. Čast, stvarno je pravi kapetan.

- Početna postava poznata je 99 posto, ali je neću otkriti; prvo sve moraju saznati nogometaši. A i nema potrebe otkrivati se suparničkom stožeru.

Gledajući sa strane dvojbi je nekoliko: Gorupec ili Mikanović, Datković ili Župarić, Močinić ili Miličević/Pajač...

- Fizička sprema? Ostajem kod onoga što samo odavno konstatirao: naši igrači nisu tjelesno naj-naj. To je posljedica nedovoljne aktivnosti u klubovima. Treba se truditi i dodatno, s kondicijskim trenerom ili osobno, u slobodne sate. Nikad ničega nije previše ako želimo držati korak sa svjetskim trendovima.

Ne plaši se da će izostanak brojnih ofenzivaca (osim Rebića i Mišića na dispoziciji nisu ni Pjaca ni Perica) prouzročiti neprilike:

- To može biti tek problemčić. Ima nas dovoljno. Naravno da spomenuti zaslužuju povjerenje, ali ni alternacijama ne manjka kvalitete, u protivnom ih ne bismo zvali.

Utakmica počinje u 18.00. Sudit će Alijar Agajev iz Azerbajdžana.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
21. rujan 2024 23:22