Srđan Vrančić / CROPIX
PONOSAN I TUŽAN

Kovač rastužio Sammirova oca: 'Čekao sam sina, a na kraju ga nisam ni pozdravio...'

'Kada je objavljeno da će nastupati na prvenstvu, pao sam u takvu euforiju da mi je pozlilo'
Piše: ArhivaObjavljeno: 05. lipanj 2014. 09:27

Rastrgan između radosti zbog pozivanja sina u reprezentaciju hrvatske i frustracije jer se nije mogao vidjeti s njim nakon dolaska u Brazil, nekadašnji nogometaš vjeruje u pobjedu Hrvatske nad Brazilom.

Srce Sammirova oca Adailtona ovih je dana proživljavalo teške trenutke.

Od prelijepih osjećaja zbog poziva njegova sina da na Svjetskom prvenstvu brani boje Hrvatske, zbog čega je završio u bolnici, do frustracije jer se nije mogao susresti s njim nakon slijetanja hrvatske izabrane vrste, ovaj bivši nogometaš rodom iz Bahije podijeljen je između ponosa prema nasljedniku i nezadovoljstva nekim odlukama Hrvatskog nogometnog saveza. Iako je dobivanje prilike u Kovačevoj ekipi pozdravio s radošću i nadom da će vidjeti sina kako ostvaruje njegov (očev) nedosanjani san, kritizirao je “skrivanje” igrača. Hrvatska reprezentacija smještena je u luksuznom odmaralištu u općini Mata de Săo Joăo, 50-ak kilometara od Salvadora. Ni hotel, ni trening-centar u mjestu Praia do Forte nisu ovlašteni dopustiti ulaz obiteljima igrača.

Tako će prvu priliku da uživo popriča sa svojim sinom imati tek na prijateljskoj utakmici protiv Australije ovoga petka na stadionu Pituaçu.

- Mislim da su trebali postupiti poput ostalih europskih reprezentacija koje su dopustile pristup ženama, rodbini i djeci. Na taj način igrači mogu osjetiti podršku i ljubav. Stvarno šteta - požalio se Adailton.

Related content

Sammirov otac, bivši igrač, u svom sinu vidi priliku za ostvarenje osobnog sna, zato je uvijek podržavao odluke koje bi ga približile profesionalnom uspjehu na nogometnim travnjacima.

Prvo je podržao njegov odlazak u hrvatsku ligu sa samo 20 godina, a zatim je stajao iza sinove odluke da uzme hrvatsko državljanstvo kako bi mogao nastupati za reprezentaciju.

- Ovdje u Brazilu ima puno igrača. Jedni dobiju priliku, drugi ne. Sammir je bio talentiraniji od ostalih, ali je čekao, stagnirao. U tom čekanju izgubio je šansu za nastup u brazilskoj reprezentaciji. Budući da nije mogao poći tim putem, odlučio se za promjenu državljanstva, i to je ispalo dobro. Slijedio je san svih nas. Kada je objavljeno da će nastupati na prvenstvu, pao sam u takvu euforiju da mi je pozlilo. Skočio mi je tlak i morao sam uzeti lijekove. Ali nisam mogao obuzdati svoju radost - rekao je, usput se kladeći na pobjedu protiv Brazila od 1-0 na otvaranju, uz pobjednički pogodak njegova sina.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
29. rujan 2024 15:24