GODINU DANA ZABRANE

Komisija za žalbe HNS-a odbila žalbe Hajduka! Brbić: 'Ova odluka je nelegalna!'

Komisija za žalbe HNS-a se sastala danas u 15 sati i odbila sve žalbe Hajduka na kazne koje je izrekao Krešimir Vlajčević zbog neodigranog derbija na Maksimiru
Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 27. siječanj 2015. 17:17

Žalbena komisija HNS odbacila je sve žalbe Hajduka , potvrdila je kazne od godinu dana zabrana obnašanja rada u nogometu predsjedniku uprave Marinu Brbiću, te četvorici članova Nadzornog odbora Ljubi Pavasoviću Viskoviću, Nikoli Koceiću Bilanu, Vjekoslavu Hrabaru i Anti Majiću; potvrdila je oduzimanje Hajduku tri boda na ljestvici, te jedanaestorici prvotimaca i novčanu globu od po 3000 kuna, a sve zbog toga što nisu odigrali utakmicu protiv Dinama 22. studenoga u Maksimiru.

No, takva odluka Komisije za žalbe HNS-a nailazi na oštru reakciju iz Hajduka:

- Nastavit ćemo borbu svim pravnim sredstvima, cijeli slučaj prijavit ćemo Arbitraži HNS-a. Idemo dalje tjerati pravdu i dokazivati sve nepravilnosti – oštar je predsjednik uprave Hajduka Marin Brbić, jedan od kažnjenih. - Iskoristit ćemo sva pravna sredstva da dokažemo nelegalan rad članova Komisije. Za ovakvu odluku su glasali članovi Komisije za žalbe za koje smo tražili izuzeće.

Podsjetit ćemo da Žalbena komisija radi u sastavu Davor Blašković iz Zagreba, Valentina Koprivnjak iz Osijeka, Ante Tomaš iz Rijeke i Stipe Cvitanović iz Metkovića, sporni su gđa Koprivnjak i predsjednik Komisije Blašković.

- Ne govorimo prvi put da je gđa Koprivnjak iz Osijeka u sukobu interesa, zadnji put je odlučivala o utakmici Hajduk – Osijek, a funkcioner je osječkog kluba. Sad je sukobu interesa jer Osijek i mi dijelimo istog odvjetnika, Davora Radića. Napose je sporan Davor Blašković, višegodišnji djelatnik Dinama i Lokomotive, on glasa da nam se oduzmu tri boda i time izravno pogoduje Lokomotivi u borbi za izlazak u Europu. Ne pada nam na pamet da odustanemo od tjeranja pravde na čistac. Oni su dužni objašnjenje kako to smatraju da nisu u sukobu interesa, to bi bilo zanimljivo čuti – kazao je Marin Brbić koji je inače došao popodne u Rovinj i pridružio se momčadi na pripremama u Istri.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. rujan 2024 13:28