Damir Krajač/Cropix
UZVRAT JE FORMALNOST

Komična obrana i još komičniji vratar pokopali Varaždince, Dinamo već osigurao 11. Kup!

U prvoj utakmici finala Kupa Hrvatske Dinamo je sa 5-1 'isprašio' Varaždin i praktički osvojio trofej. Strijelci za Modre bili su Sammir, Tonel, Badelj i dvaput Beqiraj
Piše: Alen LesičkiObjavljeno: 11. svibanj 2011. 21:23

ZAGREB - Dinamo je stavio obje ruke na Rabuzinovo sunce. Nakon što je ono godinu dana bilo na Poljudu, već nakon prve utakmice finala Kupa protiv Varaždina može se sa sigurnošću reći da je Dinamo po 11. put osvojio Kup Hrvatske. Prednost od 5-1 nemoguće je stići i uzvrat u Varaždinu biti će tek puka formalnost.

Da će to biti jednosmjerna utakmica moglo se naslutiti u uvodu dvoboja, u kojem je Dinamo odmah krenuo s opsadom vrata Varaždinaca. Čast da izvede početni udarac, pred pristojnim posjetom od skoro pet tisuća navijača, imao je vukovarski branitelj Tihomir Purda.

Konce igre preuzeo je Sammir koji je fino razigravao suigrače, a kada je vidio da nakon velike gužve u petercu njegovi suigrači ne mogu ugurati loptu ni s pola metra u mrežu, spremio ju je sam. Udarcem iz daljine, a uz obilatu pomoć vratara Krkleca, tragičara dvoboja u Maksimiru.

Dinamo je i nakon vodstva nastavio s dominacijom. Plan je bio što prije otkloniti pitanje pobjednika, a u provedbi obilato su im pomogli i grogirani gosti. Nije to bio onaj Varaždin koji je dvaput u prvenstvu “otkinuo” bod renomiranom suparniku. Očito, kada mladi Varaždinci rasterećeni uđu u utakmicu, to više nije to.

No, i kao takvi uspjeli su doći do izjednačenja. Stari majstor Davor Vugrinec iz kornera je naciljao rame Dina Škvorca, od kojeg se lopta više sretno nego spretno odbila u kut Kelavinih vrata.

Ipak, da domaćini odu na poluvrijeme s prednošću, pobrinuo se Tonel. Pedro Morales je izveo udarac iz kuta, a Portugalac je najviše skočio i lopta je odsjela u mreži.

U nastavku je Dinamo bio bolji, ali blok Varaždinaca teško se probijao. Sve do finiša utakmice, kada je Mariju Totu pao kamen sa srca. Sammir je kroz šumu nogu nekako gurnuo loptu do Beqiraja, koji je robusno razgrnuo dvojicu Varaždinaca i postigao pogodak za 3-1. Isti igrač u glavnoj je ulozi bio i nekoliko minuta kasnije, kada se sam izborio za loptu i poentirao, a “točku na i” maksimirske večeri stavio je kapetan Milan Badelj. Uzvratna utakmica je u srijedu, 25. svibnja, u Varaždinu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
03. srpanj 2024 11:54