PORUKA BILIMA

Komen: 'Sudačke pogreške se događaju svugdje, a ne samo u Hrvatskoj!'

Piše: Branko StipkovićObjavljeno: 08. ožujak 2013. 22:54

Robert Komen, agilni predsjednik Udruge prvoligaša, bez kolebanja se očitovao o paljbi Hajduka u vezi derbija s Dinamom:

- Apsolutno mislim da se dogodila sudačka pogreška, koje je svjestan i Ivan Bebek čija samokritičnost je za pohvalu.

Splićani traže poništavanje i ponavljanje utakmice?

- Ne želim prejudicirati odluku Disciplinske komisije HNS-a niti bilo čiju. Sudačke pogreške su neizbježne. Ne potkradaju se samo nama; pogledajte top susrete Lige prvaka i vidjet ćete toliko dvojbenih situacija!

Kazneni udarac zbog Vrsaljkove igre rukom nije upitan?

- Posrijedi je sučev promašaj, klasičan previd bez ikakve namjere, kamoli zle namjere!

Komen podsjeća:

- Za zimske stanke okupili smo se svi: predstavnici klubova, povjerenici za natjecanje i sigurnost, disciplinski sudac, ljudi iz Komisije za suce. Sastali i sve analizirali. Tako ćemo i svršetkom prvenstva. Nije dobro da se stvaraju tenzije u svojevrsnoj predstavi za javnost, čemu to...

Kaže kako je bitno da su Udruga i njeni članovi transparentni interno i eksterno:

- Probleme rješavamo otvorenom raspravom. Nema tabu tema. Doista ćemo sve rekapitulirati, i suđenje, i globalno stanje, ne skrivajući stav ni o čemu. Svakoga treba veseliti ta iskrenost i korektnost. Zato nemojmo dolijevati ulje na vatru.

Prvenstvo teče normalno unatoč raznim poteškoćama?

- Uvijek su problematične financije, smetaju i loši uvjeti na stadionima, loši tereni, nedostatak komfora. Ipak, osjećam da su pomaci evidentni.

Ponovo je bio s ministrom Jovanovićem. Ima li naznaka da će proći ideja nogometaša (kojima su se pridružili rukometaši, košarkaši i vaterpolisti) glede dodatnog izvora financiranja iz lutrijskih i kladioničarskih sredstava...?

- Vjerujem da sve ide u dobrom smjeru. Svakako da ne smijemo biti nezadovoljni. Raduje veliki broj izravnih prijenosa i permanentni porast gledatelja, neposrednih i televizijskih. Aktivno smo uključeni i u raspravu o sprečavanju nasilja, zajedno s nekoliko ministarstava, HOO-om i HNS-om tako da će zadovoljan biti i Platini!

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
21. rujan 2024 11:31