MALMÖOV TRENER

'Kolektiv je najjači adut Dinama, a imaju i puno dobrih pojedinaca. Bit će zanimljivo!'

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 15. kolovoz 2011. 20:00

Svaki modni detalj na svom je mjestu, naočale su mu neizostavni dodatak, i ako momčad Rikarda Norlinga tako besprijekorno stoji na terenu, Dinamo će imati mnogo problema. Malmöov trener ipak je u Zagrebu na dva sata ostavio modu po strani, Dinamo mu očito nije dao mira, pa je sam došao na Maksimir uvjeriti se u snagu suparnika u play-offu Lige prvaka.

Dao nam je pet minuta, mislili smo da možda i neće biti dovoljno. Međutim, za njegovu analizu Dinamove igre bilo je dovoljno i nekoliko sekundi.

- Sjajna momčad, što bih drugo rekao? Odlični igrači, pogotovo na sredini terena, sviđaju mi se jako i bekovi. Nema se što dodati, odlično izbalansirana momčad - kazao je Norling, koji je izbjegao odgovor na pitanje koji mu se igrači posebno sviđaju.

- Ha... Puno je dobrih pojedinaca, koji zajedno čine pravu momčad. Kolektiv je najjači Dinamov adut.

Inače, Rikard Norling mlađi je i od Krune Jurčića, tek je nedavno napunio 40 godina. Trenersku karijeru započeo je vrlo rano, već sa 22 godine, jer je zbog problema s leđima morao okončati igračku karijeru. Čini se da unatoč mladosti ima dosta iskustva. Premda, u pravim, važnim europskim utakmicama, nije puno sjedio na klupi.

- Pa i Dinamov je trener mlad, ne znam baš je li vodio više europskih utakmica od mene. Ma, nije to niti bitno, mi smo treneri sličnih pogleda. Volimo da nam momčad igra nogomet, želimo napredak u igri. Bit će zanimljivo, što kažete?

E, sad, ne znamo je li to klasična trenerska 'pila naopako’ ili Norling doista tako misli, ali nekoliko nam se puta učinilo da nije baš preveliki optimist.

- Mi smo mali klub, Dinamo je mnogo veći od nas. Za nas je velika čast, praznik, što smo uopće došli u situaciju da igramo ove dvije utakmice za Ligu prvaka, znamo da nas čeka vrlo težak suparnik. Ne mogu reći 'proći ćemo’ ili 'ispast ćemo’, ali obećavam da ćemo odigrati dvije vrlo dobre utakmice, dat ćemo sve od sebe pa što bude. Svjesni smo svojih mana, Dinamo je protiv Karlovca doista izgledao impresivno, ali ne predajemo se.

Niti forma momčadi nije najbolja, Malmö je daleko od vrha ljestvice?

- Istina, ne ide nam najbolje u prvenstvu, ali ne mislim da će to biti presudno. Ovo su dvije utakmice s drugačijim ulogom, one su za sebe i vjerujem da ćemo u njima zaboraviti na formu iz domaćeg prvenstva. Dinamo je najbolja hrvatska momčad, idemo vidjeti gdje smo. U krajnjem slučaju bit će susreti s Dinamom za sve nas veliko iskustvo, možda nam pomogne i u borbi za obranu švedskog naslova.

U Švedskoj je i Ivan Turina, u vašem bivšem klubu, AIK-u. Ali dinamovac je, teško da će vam dati neki savjet?

- Turina je marka u Švedskoj, tamo svi znaju za njega, jedan je od najcjenjenijih igrača lige. Odličan vratar, odličan dečko. Naravno da ga neću ništa pitati o Dinamu, on je ipak Dinamov čovjek, njegov 'špijun’. Mogao bi mi nešto krivo reći, ha-ha.

Bilo je to sve, morao je Norling otići. Vidjevši Dinamo protiv Karlovca, našalio se netko, vjerojatno je shvatio da nema previše vremena do srijede.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. rujan 2024 02:32