ZELJKO HAJDINJAK Cropix
DROŽĐEK APSOLUTNI JUNAK

VIDEO: Pogledajte debakl Rijeke u Varaždinu! Sopić i društvo se opraštaju od naslova, Dinamo već slavi

Varaždinci su nakon Hajduka srušili i Rijeku, dva kola prije kraja utrka za titulu je praktički riješena
Piše: Mario DjakObjavljeno: 11. svibanj 2024. 18:57

VARAŽDIN - RIJEKA 3:1 (Drožđek 17., 60., Šego 30./Janković 45.)

VARAŽDIN: Zelenika - Škaričić 🟨, Nekić, Ba - Vukčević 🟨🟥, Postonjski, Lusavec (od 76. Marina), Boršić - Mitrovski (od 90. Lesjak), Šego ⚽ (od 53. Dabro), Drožđek ⚽⚽ (od 90. Počdrugač)

RIJEKA: Labrović - Veiga (od 79. Grgić), Dilaver, Galešić 🟨, Čabraja - Selahi 🟨 (od 65. Banda) - Bogojević (od 46. Pjaca), Petrović (od 46. Fruk), Janković ⚽ - Marić (od 65. Ivanović), Obregon

>> Golove s utakmice pogledajte ovdje


Brojni zaljubljenici u nogomet, a posebice navijači Varaždina mogli su uživati u sjajnoj utakmici koju su priredili domaćini protiv Rijeke. Pred više od 2650 navijača i na tragu dobrih utakmica iz prošlih kola, Varaždin je slavio s 3:1.

Rijeka je u Varaždin stigla nakon dva uzastopna poraza u prvenstvu u kojima su praktički izgubili utrku za naslov prvaka SuperSport Hrvatske nogometne lige. Nakon trećeg poraza otišla je i posljednja nada. Za utješnu nagradu Riječanima je ostalo finale SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa protiv Dinama, a imajući to na umu, gostujući trener Željko Sopić na varaždinski je teren odlučio poslati izmiješani sastav. Tako u usporedbi s utakmicom protiv Dinama iz prošlog tjedna, u prvom sastavu nije bilo čak devetorice igrača, među kojima su i Pjaca, Pašalić, Smolčić, Fruk, Ivanović, Mitrović... S druge strane varaždinski trener Nikola Šafarić ostao je vjeran formaciji s trojicom u obrani, formaciji s kojom je u posljednje vrijeme puno dobio. Jedino malo iznenađenje bio je izostanak Dabre iz prvog sastava, a mjesta u vrhu napadu su zauzeli Drožđek i Šego.

image

Sopić je ispremiješao sastav za ovu utakmicu

ZELJKO HAJDINJAK Cropix

I pogodio je s time Šafarić, već nakon 30 minuta domaćini su imali veliku prednost od 2:0. Iako je utakmica krenula sporije s ispitivanjem snaga između suparnika, prva šansa na utakmici donijela je odmah i pogodak. Dugu loptu nije uspio dobro procijeniti Dilaver pa se tako Drožđek nezaustavljivo sjurio prema vratima Labrovića i sjajno pogodio u gornji lijevi kut za vodstvo Varaždina.

Greškama tu nije bio kraj, samo što se ovaj put greška desila na drugoj polovici. Pogriješio je Lusavec koji je u 19. minuti u pokušaju iznošenja lopte izgubio posjed, a Marić je imao savršenu poziciju za izjednačenje rezultata. Nije niti pucao loše, ali je Zelenika pokazao klasu i uspio odbiti loptu u korner. Međutim, tu opasnost nije stala, iz kornera je fantastično unutarnjom potegnuo Veiga, ali ponovno je Zelenika, svojom drugom fantastičnom intervencijom u minuti sačuvao Varaždince.

Da ova "nova" momčad Rijeke nije uigrana pokazala je 30. minuta kada je njihova velika pogreška u obrani dovela do drugog pogotka Varaždinaca. Čabraja je katastrofalno dodao natrag prema Labroviću koji je loptu tek uspio malo skrenuti izvan gola, međutim ta lopta je završila na nozi Šege koji nije imao težak zadatak zabiti na prazan gol za povećanje prednosti.

image
ZELJKO HAJDINJAK Cropix

Ipak, Rijeka je uspjela doći do smanjenja zaostatka pred sam kraj poluvremena. U 45. minuti Ba je opasan centaršut pokušao izbiti izvan opasnosti za varaždinska vrata, ali na tu odbijenu loptu utrčao je Janković i u pravo vrijeme zabio za 2:1.

Prvih 45 minuta igrao se otvoren nogomet, sa šansama na obje strane, ali ipak greške su te koje su obilježile prvo poluvrijeme. Greške Dilavera i Čabraje dovele su i do oba pogotka Varaždinaca, dok grešku Lusavca kod domaćina Riječani nisu uspjeli iskoristiti.

Iako ih je odlučio čuvati za Kup, Sopić je nakon prvog poluvremena htio pobijediti u Varaždinu pa je tako na početku drugog poluvremena na teren poslao i svoje udarne igrače Pjacu i Fruka, a s terena su izašli Bogojević i Petrovič. Rijeka je odmah potom preuzela kontrolu nad loptom, dok je Varaždin stao u čvrsti defenzivni blok te se oslanjao na kontre i polukontre. I ponovno je išlo sve po planu za varaždinsku momčad jer je nezaustavljivi Drožđek postigao novi pogodak. U 60. minuti Škaričić je čvrstim duelom na sredini terena osvojio loptu i okomito dodao prema Drožđeku koji je bez većih problema pogodio za svoj sedmi pogodak ove sezone u SuperSport HNL-u.

Nastavili su gosti sa svojom jalovom inicijativom, imali su posjed, većinu vremena bili pred šesnaestercom Varaždinaca, ali bez konkretnih prilika. Sveli su se na pokušaje odigravanja i udarce izvana, ali sve je bilo bezopasno. Nada za Rijeku da se ova utakmica može spasiti pojavila se u 87. minuti - najprije je Vukčević zaradio svoj drugi žuti karton, a odmah zatim Rijeka je zabila za 3:2. Ali taj pogodak nije dugo stajao, nakon provjere s VAR sobom, pogodak je poništen zbog zaleđa i utakmica je završila rezultatom 3:1.

Ovo je za Varaždin bila 10. ovosezonska pobjeda, što je za Rijeku treći poraz u nizu...

image

statistika utakmice Varaždin - Rijeka

SOFASCORE

Gotova je utakmica, Varaždin je pobijedio s 3:1 te je tako omogućio Dinamo da već danas potvrdi naslov prvaka Hrvatske. Rijeka ima 71 bod, a Dinamo je na 75 s utakmicom manje.

90. ⇔ Poldrugač i Lesjak su ušli umjesto Drožđeka i Mitrovskog kod Varaždina.

Pogodak nije priznat, označeno je zaleđe.

88. ⚽ GOOOL! Odmah je Rijeka iskoristila situaciju s igračem više, a strijelac je Ivanović. No, provjerava se zaleđe.

87. 🟥 Isključen je Vukčević zbog oštrog starta. Bio mu je to drugi žuti karton u samo šest minuta.

81. Nije Rijeka uspjela kontinuirano napadati u drugom poluvremenu. Daleko je ovo od onih najboljih igara momčadi s Rujevice.

79. ⇔ Posljednja izmjena kod Rijeke. Izašao je Veiga, ušao Grgić.

76. ⇔ Lusavec izlazi, Marina ulazi kod Varaždina.

65. ⇔ Kod Rijeke su izašli Selahi i Marić, a ušli Banda i Ivanović.

63. ⇔ Izmjena kod Varaždina. Ulazi Dabro, izlazi Šego.

Kako sada stvari stoje, ovom rezultatu sa najviše mogu radovati na Maksimiru. Podsjetimo, slučaju Rijekinog poraza ili remija, Dinamo već danas može matematički osigurati titulu ako večeras pobijedi Osijek. Ta utakmica počinje u 19.30 na Maksimiru

Bune se igrači i stručni stožer Rijeke da je u začetku akcije napravljen prekršaj nad jednim gostujućim igračem. Strukan je odmahnuo na sve te primjedbe.

59. ⚽ GOOOOL! 3:1 je za Varaždin! Strijelac je opet Drožđek. Još jednim lijepim golom je okrunuo svoju igru. Probio je lijevu stranu, namjestio se na udarac na desnu nogu i provukao loštu ispod Labrovića.

53. Požutio je Galešić koji je svojim startom spriječio kontru Varaždinaca.

50. Pucao je Mitrović, brani Labrović.

48. 🟨 Prvi žuti karton na utakmici dobio je Selahi nkon starta na Drožđeku.

47. Čabraja je ubacio jednu oštru loptu u šesnaestarac, ali nije Marić najbolje pucao.

46. ⇔ Dvije izmjene u redovima Rijeke. U igri su Fruk i Pjaca umjesto Petrovića i Bogojevića.

Gotovo je prvo poluvrijeme, Varaždin ima 2:1. Rijeka mora pobijediti ako želi ostati u utrci za naslov prvaka. Bit će zanimljivo u drugom dijelu

2:1 ⚽ GOOOL! Vraća se Rijeka u igru. Strijelac je Janković koji je zakucao loptu u mrežu nakon što ju je obrana Varaždina izbacila ispred Obregona.

image

Armada je proslavila Jankovićev gol

ZELJKO HAJDINJAK Cropix

42. Aktivan je Drožđek danas. Probio je lijevu stranu, sjurio se pored Galešića i onda pucao desnom nogom. Lopta je prošla malo pored gola.

40. Nismo vidjeli puno od Rijeke u ovoj utakmici. Tek u one dvije situacije u 20. minuti su gostujući igrači zaprijetili Zeleniki.

Ovaj rezultat slave i u Maksimiru jer bi Dinamo, ako Rijeka ne pobijedi, slavljem protiv Osijeka već danas osigurao naslov prvaka Hrvatske.

30. ⚽ GOOOOL! 2:0 je za Varaždin! Šego je iskoristio velike greške u obrani Rijeke. Prvo je Čabraja jako loše vratio jednu loptu Labroviću, a on je uspio tek smiriti točno na nogu Šege.

image

Michele Šego

ZELJKO HAJDINJAK Cropix

27. Vruće je u Varaždinu pa je sudac Strukan prekinuo kratko utakmicu da bi se igrači osvježili.

19. Sada je Zelenika u nekoliko navrata spasio Varaždin. Prvo je obranio udarac Marića i izbio loptu u korner da bi nakon toga spriječio i udarac Veige.

17. ⚽ GOOOOOL! Varaždin vodi 1:0! Drožđek je sjajno probio desnu stranu i pospremio loptu u mrežu . Probio je Drožđek Labrovića.

10. Nismo vidjeli puno na otvaranju utakmice. Niti jedna momčad nije imala nikakvu izgledniju priliku.

1. Počela je utakmica u Varaždinu.

image

Željko Sopić i Nikola Šafarić

ZELJKO HAJDINJAK Cropix

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
11. svibanj 2024 19:23