Patrik Kolarić

 NIKSA STIPANICEV Cropix
SREĆOM NITKO NIJE OŠTEĆEN

Velika nada HR suđenja mnoge je razočarala, a jedna je njegova pogreška ispravljena rijetko viđenim potezom

Tri najbitnije pogreške ispravljene su reakcijama drugih, on je zbog toga zaslužio negativnu ocjenu
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 17. listopad 2022. 08:11

Patrik Kolarić je sudac u kojeg HNS ulaže velike nade i zato je njegova arbitraža na utakmici Dinama i Varaždina izazvala razočaranje mnogih. Tri najbitnije pogreške ispravljene su reakcijama drugih, on je zbog toga zaslužio negativnu ocjenu, ali ono što je u konačnici ipak najvažnije - nitko nije oštećen, barem u tim najkrupnijim situacijama. U ključnom trenutku kad su gosti ostali s igračem manje u 33. minuti ispravno je isključio Herreru.

Sučev prezimenjak Matija Kolarić u ranoj fazi drugog poluvremena sam je popravio sučev kiks, koji je kod rezultata 1:0 za Varaždin svirao kazneni udarac za goste. Matija, koji se legao na travnjak u duelu s Livakovićem, došao je dio arbitra i priznao mu da to nije bio prekršaj. Patrik Kolarić je promijenio odluku na čemu su Matiji čestitali Livaković i igrači Dinama, a i sudac. VAR tako nije imao posla. Matija Kolarić napravio je rijetko korektan potez, takvog fair-playa se baš i ne sjećamo previše na stadionima, ne samo kod nas nego širom svijeta. Novi je kandidat za trofej fair-play Sportskih novosti.

U sudačkoj nadoknadi Patrik Kolarić nije vidio kazneni udarac za Dinamo, što mu je morao pomoći VAR Ivan Bebek. Ranije kod 0:1 nije vidio niti prekršaj Petkovića kod gola koji kasnije nije priznao, ali ga je opet spasio VAR. Nisu to bile lagane situacije i dobro je što postoji VAR.

Prije svih tih zbivanja, u 33. minuti dao je drugi žuti karton Herreri. U toj prigodi VAR se ne uključuje. Herrera je, čini se, izbio loptu, ali je startao opasno s obje noge i zahvatio je igrača Dinama čepovima po stopalu. To je prekršaj za žuti karton, kao što je bio i prvi kad je nagazio Drmića.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
11. svibanj 2024 21:04