CROPIX Cropix
OKRŠAJ NA DROSINI

Varaždin preokretom u Puli do prve ovosezonske pobjede! Istra povela, a onda su primili dva gola u 6 minuta

Nogometaši Varaždina pobijedili su Istru u Puli s 2:1 u prvoj utakmici 2. kola Prve HNL
Piše: Robert Matteoni, SNObjavljeno: 22. srpanj 2022. 19:01

ISTRA 1961 - VARAŽDIN 1:2 (Marin 70‘, Brodić 77‘, Postonjski 83‘)

ISTRA 1961: Majkić - Bradarić (od 46‘ Žgomba), Marešić, Galilea - Hujber, Maurić (od 90‘+1 Vujnović), Mlinar, Marin (od 90‘+1‘ Cukon) - Petković (od 85‘ Antovski), Barišić, Mišković (od 46‘ Navarro).

Trener: Gonzalo Garcia

VARAŽDIN: Zelenika - Stanić (od 78‘ Kolarić), Pellumbi, Lamine Ba, Urata - Postonjski,Teklić (od 90‘+2‘ Jelenić), Elezi (od 70‘ Posavec) - Peco, Brodić (od 90+2‘ Lusavec), Herrera (od 78‘ Belcar).

Trener: Mario Kovačević.


Po iznimno sparnom vremenu na Drosini se skupilo solidan broj gledatelja, 1300 ljudi željnih dobrog nogometa. Na kraju su dobili više uzbuđenja nego kvalitete igre i to u drugom dijelu. Za domaće veliko razočaranje gubitkom tri boda. Bila je to treća varaždinska pobjeda zaredom u posljednja tri susreta na Drosini...

Gonzalo Garcia izveo je istu postavu kao protiv Hajduka jer predviđeni povratnik Blagojević se teže ozlijedio na posljednjem treningu, dok novaci Bekrar i Kadušić nisu imali pravo nastupa. Trener gostiju Kovačević je izveo postavu 4-2-3-1 u kojoj nije bilo najavljenog Posavca, ali zato jest brzonogi Herrera. I upravo je preko lijeve strane Varaždin u prvom dijelu stvarao najveće probleme, a samo zahvaljujući intervenciji pulskog vratara Majkića, Herrera u 15.minuti nije pogodioi mrežu.

Sjurio se prema golu Herrera, nanizao nekoliko domaćih braniča, a onda je Majkić padom u noge blokirao njegov šut. Bila je to najbolja prilika u prvih 45 minuta, koji su sadržajno bili prilično mršavi, uz opasku da je tome više pridonijela jalova Istra. Gosti su imali inicijativu i veći posjed, djelovali su homogenije i uigranije, što ne čudi obzirom da su duže na okupu od brzinski sklepane zeleno žute škvadre. Istra se u hodu selekcionira i ovako raštimana biti će još neko vrijeme njena realnost.

Varaždin je kompletiraniji i to se prepoznalo u nekoliko njihovih uigranih akcija. Uz brzog Herreru, sa kojim je Hujber imao puno problema, često i prepušten sam od strane Miškovića, dobro je djelovao Fran Brodić. Par dobrih driblinga i šutova nisu konkretizirani dijelom i zbog sigurne reakcije Majkića.

Na kraju prvog dijela domaća publika, koja je cijelo poluvrijeme bila pozitivno i navijački raspoložena, zviždukom je odala dojam viđenog. Varaždinci su na odmor otišli sa uvjerljivijim argumentima da bi u nastavku utakmice mogli učiniti nešto više.

U drugom poluvremenu Gonzalo Garcia je odlučio odmah mijenjati Miškovića. Napadač domaćih bio je vrlo slab i Garcia je ubacio Raffu Navarra, te kadeta Žgombu umjesto stopera Bradarića. Tako je Istra prešla na svoj uobičajeni 4-3-3 sustav.

Djelovala je tako nešto življe jer su i Navarro i Žgomba hitriji igrači. Istra je počela više napadati podržana od publike koja se zbilja trudila da ih ohrabri. Varaždin je sada više djelovao iz (polu)kontre i kako je vrijeme išlo, stekao se dojam, da više ne mogu diktirati ritam kao u prvom dijelu. I tako se igra razvila u smjeru domaćih želja. Koje su konretizirane u 69.minuti. Sjajno je 17.godišnji Žgomba izborio prostor za šut, snažno opalio, Zelenika dobro odbio a sa lijeve strane Marin je natrčao i jakim šutom pogodio mrežu!

Reagirao je trener Kovačević i odmah ubacio svježeg Posavca umjesto Elezija.Rasplamsala se igra i atmosfera na tribinama. Gosti su tražili put do gola, zeleno žuti gol za sigurnost...no nije se dogodilo niti jedno, jer je zapravo Varqaždin potpuno preokrenuo rezultat i golovima Brodića i Postonjskog iz opravdano dosuđenog kaznenog udarca odnio tri velika boda.


PRIJENOS UŽIVO

90+7‘ - Završena je utakmica, Varaždin je pobijedio Istru s 2:1.

90+6‘ - Trese se vratnica Varaždinovog gola. Iz gužve je opalio Hujber, ali gosti su imali sreće.

90‘ - Igrat će se šest minuta sudačke nadoknade.

89‘ - Pokušala je sada Istra iz prekida, glavom je pucao Galilea, ali nema preciznosti.

83‘ - GOL! Varaždin je preokrenuo i vodi 2:1, s bijele točke siguran je Postonjski.

81‘ - Jedanaesterac za Varaždin, nakon kontakta Majkića i Posaveca.

77‘ - GOL! Varaždin se brzo vratio, zabio je Fran Brodić. Nakon ubačaja Stanića s desne strane Brodić je sam izbio pred Majkića, lopta mu je malo pobjegla, ali ju je potom iz blizine pospremio u mrežu.

70‘ - GOL! Istra vodi 1:0, zabio je Luka Marin. Drugi mu je to gol u HNL-u. Pospremio je Marin loptu u mrežu nakon odbijanca i obrane Zelenike. Vratar Varaždina je prethodno obranio udarac Žgombe, ali nije ga zaustavio.

65‘ - Zaiskrilo je sada između Hujbera i Herrere i obojica su igrača zaslužili žuti karton.

image
CROPIX Cropix
image
CROPIX Cropix

62‘ - Jedna od najboljih prilika Istre preko Navarra, ali je njegov udarac blokiran i Zelenika lakoćom hvata loptu u ruke.

60‘ - Prvi polupokušaj Istre nakon dugo vremena preko Barišića. Lopta je odbijena u korner, a u nastavku se Varaždin lakoćom obranio.

image
CROPIX Cropix
image
CROPIX Cropix
image
CROPIX Cropix

57‘ - U prvih deset minuta igre u drugom dijelu 1200 gledatelja okupljenih na Drosini nisu vidjeli prilike.

46‘ - Počelo je drugo poluvrijeme. Kod Istre su izašli Bradarić i Mišković, a ušli su Rafa Navarro i Marin Žgomba.

45‘ - Završeno je prvo poluvrijeme. Na odmor se odlazi sa početnih 0:0. Varaždin je bio bolji, opasniji, ali nije uspio zatresti mrežu domaćina. Varaždin je u prvom dijelu uputio čak deset udaraca prema golu Istre, a domaćini niti jedan.

43‘ - I opet prijete Varaždinci, sada preko Teklića koji je pucao s vrha kaznenog prostora, ali lopta odlazi daleko od gola.

image
CROPIX Cropix
image
CROPIX Cropix

41‘ - Novi pokušaj Varaždina, opet preko Brodića koji tuče glavom s nekih 11 metara, ali Majkić uz manju nesigurnost brani.

38‘ - Varaždin je sada presingom oteo loptu duboko na polovici Istre, tukao je Brodić, ali ravno u Majkića.

36‘ - U ovim trenucima gledamo dosta nepovezanih akcija s jedne i druge strane i rastrzanu igru bez prilika.

25‘ - Varaždin je bez dileme bolja momčad na terenu u prvih 25 minuta igre. Konkretniji su gosti, agresivniji i s više stvorenih prilika.

15‘ - Najopasnija prilika na utakmici. Herrera je prošao brzinski, ali Majkić je sjajno reagirao i uspio spasiti vrata domaćina.

13‘ - Lijepa akcija Istre po desnom boku, ubacivanje u sredinu, ali lopta završava u rukama Zelenike.

8‘ - Istrijani traže jedanaesterac nakon pada jednog igrača u šesnaestercu, ali sudac Fran Jović nije se oglasio.

6‘ - Druga prilika za Varaždin u ranoj fazi utakmice. Prošao je Venezuelanac Herrera po lijevoj strani, ali je obrana Istre ipak uspjela sve raščistiti.

3‘ - Prvi pokušaj na utakmici, zaprijetio je Teklić, ali nije bilo preciznosti u njegovom udarcu.

1‘ - Započela je utakmica na Aldo Drosini.

19.00 - Poznati su sastavi za prvu utakmicu 2. kola HNL-a između Istre i Varaždina u Puli. Oba sastava love prve bodove u novoj sezoni nakon poraza u 1. kolu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
08. travanj 2024 13:54