Slavlje igrača NK Varaždina

 ZELJKO HAJDINJAK Cropix
21. KOLO HNL-A

Trener Varaždina najavio novo gostovanje: ‘Moramo biti na vrhunskom nivou ako želimo pozitivan rezultat‘

Ove sezone Lokomotiva i Varaždin su se susreli dva puta u prvenstvu (3:3, 0:0)
Piše: Mario DjakObjavljeno: 02. veljača 2024. 06:00

Nakon uvodnog poraza u 2024. i to kod kuće protiv Slavena Belupa, sada Varaždinu slijedi gostovanje kod Lokomotive. Domaćin je sjajno krenuo u prvenstvo, upisao je pobjede protiv Dinama i Gorice, te upravo stoga Varaždinov trener i sportski direktor Nikola Šafarić upozorava na izuzetno zahtjevnu utakmicu koja je pred njima.

- Dečki su svjesni situacije, svjesni su da nas čeka utakmica u kojoj moramo biti na vrhunskom nivou ako želimo pozitivan rezultat. Jako su moćna ekipa, trkački možda najmoćnija, tranzicija odlična, u posjedu su dobri, znaju što rade. Maksimalno smo usmjereni na tu utakmicu i jednostavno moramo biti na nivou - uvodno je kazao trener Šafarić.

Ono što može malo zabrinuti Varaždince su sitne ozljede, a Šafarić najavljuje prvi sastav koji će biti maksimalno fizički spreman.

- Šego se priključio momčadi, ali nije još 100 posto spreman, a imamo i malih problema s Mitrovskim. Gledajući Lokomotivu, u utakmicu moraju ući oni koji su 100 posto spremni. Nema mjesta kalkulacijama, bit će fizički jako zahtjevna utakmica i trebamo igrače koji mogu odraditi 100 posto svih 90 minuta - poručio je Šafarić.

Ove sezone su se Lokomotiva i Varaždin susreli dva puta u prvenstvu, a utakmice su završavale rezultatima 3:3 i 0:0. Obje utakmice bez pobjednika, visokog intenziteta, a upravo jednu takvu sličnu utakmicu očekuje trener Varaždinaca.

- Očekujem zahtjevno, taktičko nadmudrivanje, utakmicu trkački i fizički na visokom nivou, gdje mi jednostavno moramo njihovu tranziciju pokušat minimalizirati. Moramo se nametnuti svojom igrom, biti mirni i sigurniji na toj primopredaji, a ako budemo strpljivi pokušat ćemo staviti utakmicu u našu kontrolu, a onda je moguć i pozitivan rezultat, što ne sumnjam da mi možemo napraviti - zaključio je trener Šafarić.

Novo ime u varaždinskoj svlačionici, ofenzivni igrač Jurica Poldrugač, u svojoj se prvoj službenoj utakmici uspješno predstavio navijačima, zaradio je pljesak tribina, a sada ga očekuje i prvo gostovanje u HNL-u.

- Lokomotiva ima dobru, kvalitetnu ekipu s kvalitetnim igračima, ali imamo i veliku kvalitetu u ekipi, tako da sve o nama ovisi - smatra Poldrugač.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
29. lipanj 2024 05:45