Ivan Nekić

 RONALD GORSIC Cropix
ODLIČNA FORMA

Može li se iznenađenje SHNL-a umiješati u borbu za vrh ljestvice? ‘Sigurno ne idemo na izlet‘

Stabilnost koju smo gradili prošle sezone sad dolazi do izražaja, poručuje stoper Varaždina Ivan Nekić
Piše: Mario DjakObjavljeno: 28. rujan 2024. 15:11

Stoper Ivan Nekić jedan je od ključnih igrača Varaždina u ovoj sezoni SuperSport HNL-a. Ispred Varaždinaca su dvije velike utakmice, a prva na rasporedu je gostovanje kod Osijeka u Opus Areni. Nekić, koji igra u odličnoj formi, dao je svoje viđenje o sezoni te nadolazećem dvoboju protiv Osijeka.

Nekić vjeruje da trenutni uspjeh Varaždina nije slučajnost, već rezultat rada koji traje već dulje vrijeme.

- Još je rano, mali uzorak utakmica, ali mislim da nije slučajno jer svaka sljedeća utakmica to i potvrđuje. Naša stabilnost koju smo gradili i prošle sezone sad dolazi do izražaja. Naravno, bit će tu i slabijih utakmica, ali ako ovako nastavimo, u pozitivnom tonu, imamo se za što uhvatiti i možemo očekivati veće stvari - objašnjava stoper Varaždina.

Ova stabilnost je plod dugoročnog rada, a Varaždinci sada žanju plodove truda uloženog kroz prošlu i početak ove sezone. Momčad igra kompaktno, s čvrstom obranom koja je ključ uspjeha. Nekić je tu neizostavan dio, iako skromno naglašava da njegov posao i nije toliko težak zbog ujednačenog momčadskog napora.

Opasan u skoku

- Svaki igrač ima svoje ciljeve i svoje zadatke i tako se to ukomponira u cijelu ekipu i onda to ispadne onako kako i treba. Često se priča da Zelenika nema puno posla, ali tako i ja mogu reći za nas stopere da nemamo previše posla jer jednostavno cijela momčad djeluje odgovorno i s istim ciljem. Nema disbalansa, svi smo u dobrom ritmu pa se to tako odražava i na rezultat - kaže Nekić.

Varaždinski branič je uvijek opasan u skoku, što je dokazao u utakmici protiv Istre 1961 kad je njegov udarac glavom završio na gredi, nakon čega je Leon Belcar iskoristio odbijenu loptu i donio momčadi važna tri boda. Međutim, Nekić skreće pažnju na sljedeći izazov - utakmicu protiv Osijeka.

- Osijek je imao malo slabiji ulazak u sezonu, bilo je tu puno novih igrača. Sve u svemu, dobra momčad, analizirali smo ih, teže igri, a i sigurno će biti lakše igrati na njihovom stadionu jer je bolji travnjak. Kako njima, tako i nama. Bit će zanimljiva utakmica, a tamo ne idemo samo na izlet, nešto se i nas pita. Osijek ima dobar niz, a mi se idemo potruditi da prekinemo taj njihov niz i produljimo naš - zaključuje Nekić.

Afirmacija u Interu

Nekić je, od dolaska u Varaždin tijekom ljeta 2023. godine, prošao veliki put. Strpljivo je koračao prema mjestu u početnoj postavi, a danas je neizostavan dio Šafarićeve momčadi. Stigao je iz poljske Sandecje, a u hrvatskom nogometu afirmirao se igrajući za Inter Zaprešić. U samo 28 službenih nastupa za Varaždin, iako se još nije upisao u strijelce, ostvario je tri asistencije i, što je još važnije, održava čvrstoću obrane koja je temelj uspjeha kluba.

Njegova dominacija u skok igri i odlična sposobnost pokrivanja prostora čine ga jednim od najpouzdanijih igrača momčadi, a njegova suradnja s ostatkom obrane i veznog reda omogućila je Oliveru Zeleniki da ove sezone ima jednu od najmanje ugroženih mreža u ligi. I dok je još uvijek mlad, sa svoje 23 godine, Nekić pokazuje zrelost i samopouzdanje koje će mu itekako trebati u sezoni ispred njega.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
28. rujan 2024 15:11