TOM DUBRAVEC Cropix
DEBI PROTIV VARAŽDINA?

Je li u Hajduku stiglo vrijeme za dečka iz Oklahome? Mlada zvijezda bi po prvi puta mogla zaigrati od prve minute

Na Poljud je stigao 2020. godine gdje je prvo prošao trotjednu probu, a potom i potpisao ugovor
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 08. listopad 2022. 09:40

Rokas Pukštas je Amerikanac litavskog porijekla, 18-godišnji vezni koji bi u subotu navečer protiv Varaždina mogao upisati prvi start u seniorskoj momčadi Hajduka. Do sada je Pukštas upisao tri ulaska s klupe, premijeru kod Dambrauskasa u travnju ove godine kontra Hrvatskog dragovoljca na Poljudu, te dva nastupa protiv Rijeke ove sezone.

Zanimljivo je da je prva ideja bila da se Pukštas ove sezone razvija kroz dvojnu registraciju za Hajduk i Solin, međutim odnedavno je isključivo na Poljudu uslijed čega su i stigla dva nastupa u dvobojima s Rijekom. Korak više trebala bi predstavljati premijera u početnoj postavi, jer u trenutku kada Bijelima nedostaju ozlijeđeni Grgić i kartonirani Kalik, doima se Pukštas kao prvi izbor za ulazak u sastav kontra Varaždina.

image
TOM DUBRAVEC Cropix

Pukštas je rođen 25. kolovoza 2004. godine u Stillwateru u Oklahomi, a nogomet je počeo trenirati u Kansas/Barca Academyju. Na Poljud je stigao 2020. godine gdje je prvo prošao trotjednu probu, potom potpisao ugovor koji je u svibnju ove godine produžio na tri sezone, do ljeta 2025. godine. Pukštas je član U-20 reprezentacije SAD-a, za koju je upisao dva službena nastupa.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 04:13