DAMIR KRAJAC Cropix
ČEKA GA VELIK TRANSFER

Hajdukov odbačeni as mogao bi donijeti bogatstvo na Poljud! Splitom se proširila zanimljiva priča

Nije isključeno da se ubrzo vrati na Poljud, ali više nije Hajduk gospodar njegove sudbine
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 03. listopad 2022. 19:31

Splitom već dulje vrijeme kruži priča kako je Varaždin odbio dva milijuna eura za Tonia Teklića. Zvuči fantastično za igrača u klubu koji je ovog ljeta oborio povratak u prvoligašku konkurenciju, ali pritom treba znati i još jedan detalj. Hajduk ima 40 % od budućeg transfera Teklića. Međutim, bez obzira na istinitost priče o milijunskoj ponudi, bitno je naglasiti kako je Hajduk taj koji ima veliki udjel u budućoj zaradi.

Ali, podsjetit ćemo da su Bijeli isto tako imali zaradu od sljedećeg transfera Špikića, koji je u siječnju 2020. tiho napustio Poljud preselivši u Goricu. Iz Turopolja je otišao u Dinamo u statusu pojačanja Modrih, ali plaćenog tek 600.000 eura jer Špikić je iz Gorice u Dinamo otišao u “paketu” s Čabrajom za ukupnih 2,2 milijuna eura. Ali, gotovo dvije trećine je otišlo na Čabraju, a manji dio na Špikića, koji se u tom trenutku doimao puno većim pojačanjem Modrih.

image
DAMIR KRAJAC Cropix

Potvrdio je takvo razmišljanje i daljnji tijek zbivanja, međutim, ostala je zapisana odšteta prema kojoj je Hajduk od Špikićevog odlaska u Dinamo zaradio tek 250.000 eura, a milijuni su se zakotrljali na relaciji Velika Gorica - Maksimir. Bit će stoga zanimljivo pratiti daljnji tijek zbivanja glede Teklićeve budućnosti s aspekta Hajduka.

Nije isključeno da se ubrzo vrati na Poljud, ali više nije Hajduk gospodar njegove sudbine.

Varaždin ima dragulja koji po Transfermarktu vrijedi iznimno skromnih 500.000 eura, ali jasno je da je tržište bilo i ostalo jedino mjerilo.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
17. lipanj 2024 16:20