Slavlje Hajduka

 TOM DUBRAVEC Cropix
DJECA SREĆE

Hajduk je zasluženo ostao u igri za dvostruku krunu, ali oni koji nisu gledali utakmicu mogli bi se jako prevariti

Majstor s mora sad u puno boljem raspoloženju može čekati nastavak HNL-a
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 28. veljača 2024. 06:48

Majstor s mora ‘petardom‘ je ušao u polufinale kupa. Razbio je Varaždin, ali oni koji nisu gledali utakmicu mogli bi se jako prevariti vidjevši konačni rezultat. Jer Fortuna se na Poljudu narugala Varaždincima u prvom poluvremenu, možda ih je kaznila zbog toga što nisu dobro napumpali lopte u prvenstvenom ogledu s Splićanima. Šalu na stranu, ali zaista je momčad iz baroknog grada imala ogroman peh na Poljudu, a Mislav Karoglan i njegovi bili su definitivno djeca sreće.

U prvoj dionici dečki Nikole Šafarića bili su 40 minuta bolji od Majstora s mora, Postonjski i Drožđek su gađali gredu i vratnicu, centimetri su ih dijelili od prednosti od dva pogotka razlike. Da su te lopte ušle u mrežu, možda bi na kraju sve bilo posve drukčije, možda bu Varaždin senzacionalno bio u polufinalu kupa. Ali to su ipak naklapanja ‘kibidabi‘. U borbi za Sunce ostao je Hajduk, potpuno zasluženo, a na kraju i uvjerljivo.

image
TOM DUBRAVEC Cropix

Domaćini su znali zabiti svoje prilike u završnici prvog poluvremena kad je utakmica i prelomljena. Varaždinska obrana raspala se u tim trenucima kao kula od karata, a u drugom poluvremenu još gore. Nakon tih događaja u zadnjih pet minuta prve dionice, sve što je ostalo od utakmice bilo je na strani Hajduka. Gosti se nisu mogli vratiti nakon velikih šokova, Splićani su ih zatrpali golovima. Bila je to jedna od onih klasičnih utakmica u kojima autsajder mora iskoristiti svoje prilike, a ako ih ne iskoristi onda pobjeđuje favorit.

Hajduk je tako ostalo u igri za dvostruku krunu, a Mislav Karoglan može malo odahnuti, jer bio je vlasnik dosta kritika u posljednje vrijeme. Makar, to ga svakako ne smije nimalo opustiti, jer sigurno je u prvom poluvremenu, kad je Hajduk nudio nogomet za sirotinju čuo zvižduke s tribina. Posebna je priča po nama junak utakmice, Josip Elez. Nije startao, vjerojatno ne bi niti igrao da se nije ozlijedio Šarlija. Čovjek je ušao, glavom asistirao za prvi pogodak koji je zapravo bio rješenje utakmice, jer je nakon toga uslijedio potop Varaždina. Još je i zabio...

Finu predstavu ponudio je i Filip Krovinović, onaj gol iz slobodnjaka dugo će se pamtiti. Majstor s mora sad u puno boljem raspoloženju može čekati nastavak HNL-a, naročito mora biti sretan što je opet kao protiv Slaven Belupa bio jako efikasan. Trebat će mu golovi u neizvjesnoj trci za naslovom prvaka.

Linker
06. svibanj 2024 01:39