ZELJKO HAJDINJAK Cropix
RIJEČ TRENERA

Bjelica nakon pobjede: ‘Mi nosimo grb najvećeg kluba u Hrvatskoj, nema popuštanja ni prema kome‘

‘Odigrali smo vrlo ozbiljnu, tešku utakmicu. Na kraju smo znali i patiti kada je protivnik išao va banque pred kraj‘
Piše: Mario DjakObjavljeno: 06. listopad 2024. 18:45

Mučio se Dinamo, utakmicu je prelomila pogreška varaždinske obrane, a trener GNK Dinama Nenad Bjelica smatra kako je i travnjak ipak odigrao svoje zbog čega izvedba nije mogla biti bolja.

- Čestitao bih našim igračima, navijačima koji su nas bodrili u velikom broju. Na teškom terenu čekao nas je izuzetno kvalitetan protivnik, a tu je bio i umor od srijede. Odigrali smo vrlo ozbiljnu, tešku utakmicu. Na kraju smo znali i patiti kada je protivnik išao va banque pred kraj. Ali na kraju smo zasluženo pobijedili. U Varaždinu smo imali više nego kvalitetnog protivnika, pogotovo u prvom poluvremenu kada su nas ugrozili u nekoliko situacija. Sve u svemu, za nas jako bitna tri boda. Ne možemo biti sto posto zadovoljni s našom izvedbom, nije bila na nivou na kakvom smo očekivali, ali očekivali smo i malo bolji teren na kojem bismo sigurno mogli nešto više pokazati - uvodno je rekao Bjelica.

Bjelica vidi Varaždin kao klub koji će se boriti za europska mjesta.

- Varaždin je vrlo ozbiljan klub s vrlo ozbiljnom strukturom. Nije slučajno da su u 9 kola dobili 5 gola. Nikola radi sjajan posao s Varaždinom i siguran sam da će biti u borbi za četvrto, peto mjesto na kraju sezone. Imaju kvalitetu za to, imaju publiku koja ih nosi, ukoliko ostanu svi zdravi, imaju što reći u SHNL-u - smatra Bjelica.

Nije se kockao Bjelica, išao je s najjačim snagama na Varaždin, a čak je ulazio i Petković.

- Kada igramo Ligu prvaka, SHNL, kup ili prijateljsku, mi nosimo grb najboljeg i najvećeg kluba u Hrvatskoj, nema popuštanja prema nikome i najozbiljnije ćemo pristupiti svakoj utakmici - zaključio je Bjelica.

NK Varaždin je hrabro pao protiv favoriziranog Dinama, a trener i sportski direktor Nikola Šafarić žali za propuštenim prilikama.

- Imamo za čime žaliti; stativa, situacija jedan na jedan Mamića. Dinamo nije imao takve situacije, a da smo zabili taj prvi gol bilo bi možda i drugačije. Ali s obzirom na sve probleme kroz tjedan, dečki su odradili jako dobru utakmicu - rekao je Šafarić.

Vjeruje da iako nije bilo bajno kroz tjedan, utakmica je pokazala snagu Varaždinaca.

- S obzirom na sve probleme kroz tjedan, s ozljedama, bolestima, kao i nedostacima bitnih igrača, dečki su odradili jako dobru utakmicu protiv jakog Dinama i na tome im mogu samo čestitat. Idemo dalje raditi, puno je posla pred nama, na dobrom smo putu - zaključio je.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
06. listopad 2024 19:59