ANTE CIZMIC Cropix
SVLAČIONICA BIJELIH

Novi ljubimac navijača Hajduka: ‘Ovo je za mene pravi početak, puno mi znači pogodak‘

Igrali smo dobru utakmicu, postigli četiri pogotka, svi smo dali maksimum - govorio je Emir Sahiti nakon susreta
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 11. veljača 2024. 18:07

Momčad Hajduka je u susretu 22. kola HNL-a na Poljudu bila bolja od Slavena Belupa s 4:0. Bijeli su bili bolja momčad u ovom susretu, a dominaciju domaćina okrunio je Nikola Kalinić sjajnim golom pred sam kraj prvog poluvremena i tako doveo Hajduk u vodstvo.

Odmah na početku drugog dijela svoj prvijenac u bijelom dresu zabio je i Brekalo, a tri minute kasnije i Kalik je loptu poslao u mrežu. Na konačnih 4:0 postavio je mladi Čuić u 67. minuti.

- Zaslužena pobjeda, ušli smo sa posebnim motivom. Igrali smo dobru utakmicu, postigli četiri pogotka, svi smo dali maksimum. Tri asistencije su mi još dodatna motivacija, nikada nisam u karijeri imao takav učinak. Mučili smo se do pogotka Kalinića, iskusan je igrač, svaka mu čast. Na poluvremenu je trener rekao da moramo biti agresivniji, iskoristiti šanse. Dobio sam žuti karton, to je odluka suca - rekao je Emir Sahiti nakon susreta, a na njega se nadovezao i Josip Brekalo:

- Bila je odlična utakmica, kontrolirali smo je od prve do zadnje minute. Nismo dopustili protivniku ni polupriliku, u fazi re-posjeda smo bili jako agresivni. Zabili smo u najbolje vrijeme i znali smo da moramo samo tako nastaviti. Svaka je pobjeda jako važna i sretan sam što sam mogao pomoći s pogotkom. Spustio sam Kaliniću loptu za prvi pogodak, a za drugi zgoditak sam čekao prvo dodavanje. Međutim, onda je Sahiti napravio drugo dodavanje, odložio meni i ja sam zabio. Ovo je za mene pravi početak, puno mi znači pogodak u novom klubu. Rudeš? Jednom sam igrao u Kranjčevićevoj, protiv Zagreba. Poznajem okruženje, idemo po nova tri boda. Pokazali smo puno dobrih stvari, samo tako trebamo dalje.

Dvadesetogodišnji Filip Čuić dobivenih je četrdesetak minuta od trenera Karoglana iskoristio na najbolji mogući način. Zabio je na Poljudu, u šestoj utakmici u bijelom dresu dočekao je i prvi pogodak u voljenom dresu...

- Došao je taj prvi pogodak, nadam se da će ih biti još. Najvažnije je da smo pobijedili. Prvo poluvrijeme je bilo teško, Kalinić je pokazao da je klasa. Drugo poluvrijeme se otvorilo, pa smo lakše utakmicu priveli kraju. Istina, lakše se diše, mi idemo svaku na pobjedu u maratonu. Moram priznati, cijeli život navijam za Hajduk, s ovim pogotkom mi se ispunio veliki cilj. Pogotovo sam sretan što sam zabio pred našim navijačima na Poljudu.

Posveta? Nije se dugo razmišljao...

- Posvećujem ga svim navijačima Hajduka.

Hajdukovcima sada slijedi utakmica s Rudešom...

- Respektiramo svakoga. Objektivno smo favoriti, ali treba to dokazati na terenu. Do Rudeša nas čekaju treninzi, a ja uživam raditi s Livajom i Kalinićem. Jedva čekam da dođe i Perišić, da uzmem i od njega neki savjet.

Priupitan je i za novu plavu frizura.

- Puklo me, nemam neki razlog.

Linker
24. travanj 2024 03:31