VLADO KOS/CROPIX
LOŠ POČETAK

Nakon ovoga poraz je najmanji problem za Osječane! Jedna druga stvar je puno veće razočaranje...

Je li samo do toga da na klupi nije bilo Bjelice, pokazat će iduće utakmice...
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 29. siječanj 2022. 23:09

Za nas je utakmica sa Slavenom Belupom kao finale Lige prvaka! Tako je utakmicu s Koprivničanima najavio Nino Bule, koji je u odsustvu Nenada Bjelice, uz Renea Pomsa vodio osječku momčad s klupe.

Znao je Bule, a znali su i svi da će to za osječke Bijelo-plave biti teška utakmica, da je Slaven Belupo favoritima ove sezone vrlo tvrd orah i da često bodove otima baš najboljima u ligi, da se radi o discipliniranoj i čvrstoj momčadi, na čijoj je klupi, k tome, iskusni lisac Zoran Zekić koji, ako nekoga dobro poznaje, onda poznaje Osječane. Nije, dakle, iznenađenje što je Slaven izgledao dobro, organizirano i sigurno, od Zekićeve momčadi takvo se izdanje i očekivalo.

No, ono što je iznenadilo bila igra Osijeka. Na kraju je rezultat razočaravajući za Osijekove navijače, nitko nije slutio takav početak proljetnog lova na trofej, ali još je više razočarala predstava koju je osječka momčad pružila u prvih 90 minuta. Jer, pod dojmom dolaska novih igrača, činjenice da je klub rasprodao proljetne ulaznice za istočnu tribinu, što znači da su se i navijači probudili i počeli vjerovati u uspjeh, pod dojmom svih najava da će Osijek biti bolji nego najesen, svi su očekivali goropadnu momčad, punu energije, želje, pobjedničkog poleta...

A u prvih 45 minuta istrčao je potpuno bezopasan Osijek, bez napadačke ideje, bez ijedne prijetnje. Ostavio je Osijekov stožer na klupi zvučna imena i zimska pojačanja, među pričuvama su počeli Kleinheisler, Caktaš, Mierez i Fućak. Što je dokaz da je Bjeličina momčad još uvijek "under construction", da je tu još dosta unutarnjih rezervi i da neki važni igrači tek trebaju doći u formu. No, unatoč svemu tome, tako mršava, siromašna partija teško ima opravdanje.

Da Ivušić nije u prvom dijelu sjajno reagirao poveo bi Slaven i ranije, a Koprivničani su u nastavku, osim dva gola, mogli zabiti još jedan, možda i dva. S druge strane, osim pokušaja Škorića nakon jednog od bezbrojnih Fiolićevih ubačaja, Osijek pred suparničkim golom nije napravio ništa. Bez prave akcije, dodavanja, poteza, bez zicera. Iako je teško planirati idealnu formu za prvu utakmicu, ovo je sigurno bilo ispod svake granice.

Zapravo, jedina je dobra vijest za Bjelicu i Osijek taj, pomalo sretni, pogodak Mije Caktaša, solidno se u debiju predstavio i Kristijan Fućak, međutim, niti nakon pogotka za 1:2 Osijek nije uspio pritisnuti suparnika, dovesti ga u situaciju da panično brani prednost, drugi gol ni u jednom trenutku nije "visio u zraku". Tako da je, zapravo, nakon uvodnih 90 minuta proljeća, poraz najmanji problem za Osječane. Bodovi se mogu nadoknaditi, ali ne ovakvom igrom i formom pojedinih igrača!

Je li samo do toga da na klupi nije bilo Bjelice, pokazat će iduće utakmice...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
17. lipanj 2024 06:18