Ilija Nestorovski

 RANKO SUVAR Cropix
JEDNOM U ŽIVOTU

‘Mislio sam da nikada neću izgovoriti ovu rečenicu!‘ Debakl Dinama zatekao i komentatora

Jedna je rečenica odjeknula televizijskim eterom i savršeno ocrtala stanje zagrebačkoga kluba
Piše: SNObjavljeno: 21. rujan 2024. 22:21

Dinamo je doživio novi težak poraz i time produbio krizu koja potresa zagrebački klub. Aktualni je prvak na gostovanju u Koprivnici izgubio 1:4 od Slaven Belupa, a taj se poraz dogodio četiri dana nakon debakla na Allianz Areni kada je Bayern utrpao čak devet komada u mrežu Modrih. Također, u prošlom kolu SuperSport HNL-a Hajduk je slavio na Maksimiru s minimalnih 1:0.

Sve je završilo burnim proteklim tjednom i smjenom trenera Sergeja Jakirovića, stoga je protiv Farmaceuta momčad privremeno vodio dotad pomoćni trener Sandro Perković. Dinamo je čak i poveo golom Brune Petkovića, no već prema povećem broju obrana Ivana Nevistića dalo se naslutiti kako je obrana Modrih vrlo propusna.

Za Slaven Belupo prvo je poentirao Crepulja u sudačkoj nadoknadi prvoga poluvremena, da bi u nastavku za preokret pogodio Adrian Liber. Dolček je bio precizan za 3:1. Kada je već bilo jasno da je Dinamo potpuno potonuo, posljednji udarac zadao im je Nestorovski u završnici susreta.

Tada je komentator MAX Sporta Andrija Cmrečnjak izgovorio rečenicu koja je bolno odjeknula za sve navijače zagrebačkih Plavih, a na sveopće oduševljenje pristalica koprivničkoga kluba:

"Povratnički pogodak Nestorovskog u SuperSport HNL-u. Za 4:1 Slaven Belupa protiv Dinama. Evo rečenice za koju sam mislio da je možda nikada neću izgovoriti."

Velik je to kompliment i za trenera Marija Kovačevića koji će potpisati drugu najveću pobjedu Slaven Belupa u povijesti SHNL-a (2007. godine Slaven Belupo je slavio protiv Dinama s 5:2). S druge strane, jasno je da Modri, koji igraju Ligu prvaka, moraju nešto hitno mijenjati u kadrovskoj politici kluba.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
21. rujan 2024 22:22