MARIN FRANOV Cropix
DRŽE DNO TABLICE

Kovačević ljutit nakon poraza u Osijeku: ‘Bila je to prva situacija pred našim vratima...‘

Slaven Belupo izgubio je na gostovanju kod Osijeka
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 16. rujan 2024. 22:04

Već peti poraz u aktualnoj sezoni doživio je Slaven Belupo u nedjelju u Osijeku. Novi trener Mario Kovačević tako je nakon debitantske pobjede protiv Kustošije u Kupu neuspješno završio svoj prvi prvenstveni nastup, no bilo je u igri njegove momčadi i dosta dobrih stvari.

Nisu se Farmaceuti povukli, nisu se zatvorili u ‘mišju rupu‘, ali su na kraju ipak ostali praznih ruku.

- Normalno da nismo ni sretni ni zadovoljni nakon poraza. Vidjeli ste i sami, došli smo u Osijek igrati, htjeli smo se nadigravati sa suparnikom, bez obzira na stanje na ljestvici – komentirao je Kovačević viđeno na Opus Areni.

Njegova se obrana nije baš najbolje snašla kad je Osijek preko Petra Pušića u 15. minuti stigao do vodstva.

- Najžalosniji sam, a mogu reći i ljutit, zbog pogotka kojeg smo primili. Bila je to prva situacija pred našim vratima, i teško je igrati kad već u tako ranoj fazi utakmice gubite 1:0.

Nastavio je Slaven igrati i stvarati prilike, no Marko Malenica imao je svoj dan.

- Moram pohvaliti igrače jer nismo pali poslije ulaska u rezultatski minus. U prvom poluvremenu smo se nekako dizali, a u završnici prvog dijela smo se nametnuli. Imao je Osijek svojih prilika, ali isto tako i mi svojih za izjednačenje, ali nismo uspjeli. Dominirali smo cijelo drugo poluvrijeme, Osijek je pokušavao na polukontre i kontre. Mislim da smo imali puno situacija u kojima smo taj zadnji pas možda mogli bolje odigrati, ali uvijek su bile krive odluke. Na kraju nismo uspjeli postići pogodak i ostali smo praznih ruku.

image
MARIN FRANOV Cropix

Situacija za Slaven je daleko od ugodne, malo tko je mogao očekivati ovako slab ulazak u novo prvenstvo. Trenutačno su Farmaceuti prikovani za dno ljestvice, i drugi će ih već polako početi gledati kao glavnog kandidata za ispadanje. Trebat će svi u klubu uložiti maksimalan napor kako bi se pobjeglo sa začelja, već sad je jasno da to neće biti ni lako ni jednostavno.

No, na muci se poznaju junaci, a Slavenov trener vjeruje da u svom igračkom kadru ima dovoljno kvalitete za nešto više od puke borbe za opstanak. U utakmicama koje dolaze to će trebati i pokazati. Situacija nije nimalo ugodna, ali je u igri još puno bodova i ništa još nije izgubljeno. Važnu ulogu u cijeloj priči imat će i psiha, morat će Kovačević povesti računa i o tom segmentu pripreme svoje momčadi.

- Čestitam Osijeku na pobjedi, a svojim igračima nemam što puno zamjeriti. Dali su sve od sebe, nadigravali smo se i vjerujem da će nas u sljedećoj utakmici nagraditi s bodom ili s pobjedom – poručio je Mario Kovačević.

A sljedeća utakmica je s Dinamom u Koprivnici, igra se u subotu s početkom u 17.30 sati.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
16. rujan 2024 22:04