Tomislav Štrkalj

 ZELJKO HAJDINJAK Cropix
PRIPREME SLAVENA

Kako bez najboljeg igrača iz prvog dijela sezone? ‘Efikasni smo, morat ćemo ga nadomjestiti‘

Napadač Tomislav Štrkalj je optimist uoči nastavka sezone
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 21. siječanj 2024. 08:52

Igrači Slavena Belupa privode kraju istarski dio priprema. Za nedjelju je predviđen povratak u Koprivnicu, a u međuvremenu će klupska logistika morati organizirati čišćenje terena od snijega kako bi momčad Roya Ferenčine imala gdje trenirati u posljednjem tjednu uoči nastavka prvenstva.

- Imali smo stvarno odlične uvjete za rad u Medulinu, iako su nam u posljednja dva dana vjetar i kiša sve to malo pokvarili. Mislim da smo dobro radili tijekom cijelih priprema i da spremni dočekujemo prvo kolo protiv Varaždina - rekao je Slavenov napadač Tomislav Štrkalj.

Jako dobar rezultat ostvarili su Farmaceuti na Arena Cupu, upisali su dvije pobjede i remi, a crnogorski Rudar svladali su s čak 9:1.

- Noge su malo teške, ali stvarno dobro igramo. Nadam se da ćemo tako nastaviti i u prvenstvu. Baš sam s jednim trenerom komentirao da dugo nije viđena pobjeda Slavena s devet postignutih pogodaka. Efikasni smo, dobro izgledamo, a bit će to još i bolje - poručio je Tomislav Štrkalj.

Dakle, vjerujete da se izostanak Arbera Hoxhe neće osjetiti?

- Vidjet ćemo. Prijelazni rok je zapravo službeno tek počeo, naša Uprava pokušava nekoga dovesti. Vidjet ćemo, imamo dobru ekipu, ali bez svakoga se može, tako da će netko drugi morati nadomjestiti Hoxhu i njegov učinak.

Značajno je što je kompletna momčad odradila zimske pripreme.

- Na ljeto je bilo dosta promjena, za razliku od prošle sezone kad se nismo svi poznavali. Sad smo svi na okupu, tako da sam uvjeren da će to biti bolje nego u prvom dijelu sezone.

Cilj od 5. do 7. mjesta

Klupska je skupština kao cilj postavila plasman od 5. do 7. mjesta, smatrate li to izvedivim?

- Mislim da je. Sve momčadi su u pet-šest bodova, sve se može nadoknaditi, i smatram da je to izvedivo. Imamo dobru ekipu i možemo ostvariti cilj koji je pred nas postavljen.

Danas vas čeka i finale Arena Cupa s Istrom 1961, kakva su očekivanja?

- Čuli smo da su neke utakmice odgođene zbog loših terena, a ne znamo kako će biti u subotu. Ako ćemo igrati, nadam se pobjedi. Kad smo već došli do finala, želimo i osvojiti ovaj turnir i s velikim samopouzdanjem ući u prvenstvo.

Susjedski derbi s Varaždincima u pravilu je neizvjestan, kako će biti ovaj put?

- Bit će to teška utakmica, isto kao što je bila u Koprivnici. Rekao bih da smo mi i Varaždin dvije jako slične ekipe, ali mi idemo na pobjedu, želimo s tri boda otvoriti proljetni dio prvenstva. Svi jedva čekamo tu utakmicu.

Slavenov 27-godišnji napadač postigao je tri pogotka uz tri asistencije u prvom dijelu sezone, a dodao je i jedan gol u Kupu. Nije htio o tome koliko golova priželjkuje na proljeće.

- Osjećam se dobro, prošao sam pripreme za razliku od početka sezone i to mi je sad najvažnije. Rekao sam već prije da ne bih o toj temi. Nadam se da će mojih golova biti što više, ali i što više pobjeda naše momčadi - zaključio je Štrkalj raport iz Medulina.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
08. srpanj 2024 01:00