ANTE CIZMIC Cropix
NEMA MJESTA EUFORIJI

Hajduk nije blistao sve do genijalnog poteza, a trezvenu ocjenu igre Bijelih dao je Ivković

Poslije 4:0 pljušte visoke ocjene, pa se udara u talambase, Torcida zove igrače pred sjevernu tribinu...
Piše: Zdravko ReićObjavljeno: 14. veljača 2024. 17:56

Hajduk je s četiri gola u mreži Ivana Suška ispratio Slaven Belupo put Koprivnice, "bijeli" su se napokon, poslije svega tri osvojena boda u prošla četiri kola, vratili u svoju orbitu, momčad Mislava Karoglana je ostvarila najuvjerljiviju pobjedu ovog prvenstva, ali i uopće pod vodstvom trenera Karoglana, tijekom dva mandata, 24 utakmice (13 pobjeda, sedam neriješenih, jedan poraz od Rijeke 1-2).

Na Poljudu zavlada radost, raspjevanost, Hajduk se makar privremeno vratio u vodeću poziciju s uvjerenjem svojih navijača da će prije ili kasnije zadržati prvo mjesto. Međutim, igra Hajduka u prvom poluvremenu, odnosno do genijalnog gola Nikole Kalinića, uopće nije bila blistava, sve se svodilo na posjed, na premoć, na bezuspješne pokušaje da se dođe do vodećeg gola.

U nastavku druga priča, domaći su se razigrali, izrešetali mrežu Slavena, umnogome i zato jer su gosti pomislili kako bi mogli možda nadoknaditi onaj minus jedan u sudačkom vremenu iz prvog dijela.

Gdje će nam biti kraj?

I onda poslije 4:0 pljušte "sedmice", odreda visoke ocjene, pa se udara u talambase, Torcida odmah poslije Kalinog gola zove pred sjevernu tribinu svoje ljubimce da im čestita, a po završetku posla uslijedili su, pod utiskom serije golova, još euforičniji pozdravi.

image
ANTE CIZMIC Cropix

U redu, ima razloga za novu ozarenost: Kalinićev gol kao iz priče, pa prvi pogodak Josipa Brekala, onda gol borbenog Anthonya Kalika, na kraju sveopći gušt na tribinama, jer se među strijelce upisao 21-godišnji Filip Čuić, pa sve to poduplano sjajnom, prodornom igrom Emira Sahitija i završnog dodavanja trojici strijelaca, tako da su se mnogi zapitali: gdje će nam biti kraj?

Jer, poslije utakmice mnogi su uočili idola Marka Livaju, kako niže trčanja zajedno sa Mihaelom Žaperom, pa se i njegova gospođa Iris javila na instagramu optimističkom porukom "Rudeš čeka" i raspalila maštu Markovih poklonika kako bi ubrzo mogao povesti momčad. Zanimljivi su ti manevri s Livajom, na klupi protiv Osijeka, pa i Slaven Belupa, bez šansi da zaigra, ali valjda s potrebom da bude psihološka podrška svojim suigračima, posebno treneru Karoglanu.

Trezvena poruka

- Od prve minuta pokazali smo pravi gard - tumačio je poslije visoke pobjede Dragan Blatnjak, pomoćni trener Hajduka, premda ima veterana, koji se ponašaju trezvenije, pa potvrđuju procjene stručnog komentatora televizije Tomislava Ivkovića, koji je rekao.

- Visoka i zaslužena pobjeda Hajduka, ali Slaven nije došao na utakmicu. Hajduk se mučio u prvom dijelu…

Tako je Nikica Cukrov u svojem osvrtu na igru za Slobodnu Dalmaciju još rigoroznije poručio:

- Ako se u Hajduku budu zavaravali da je ovo bilo dobro, to bi im se moglo osvetiti. Ništa ohrabrujuće nisam vidio…

Prirodno je da je poslije visoke pobjede nabuja optimizam u taboru Hajduka, posebno szato što je slijedeći protivnik Rudeš, momčad koja od dolaska trenera Davora Mladine izgleda uređenija, ali to ipak nije sastav od kojeg treba zazirati, iskazivati respekt, već s lakoćom inkasirati tri boda.

Svakako je zanimljivo bilo vidjeti kako je Filip Uremović, na dan svojeg rođendana, u vrijeme kad su mu navijači pjesmom čestitali, dobio žuti karton u 75. minuti kako bi odradio kaznu i tako preskočio utakmicu protiv Rudeša.

Linker
21. travanj 2024 15:25