ZELJKO HAJDINJAK Cropix
OKRŠAJ NA POLJUDU

‘Hajduk dugo nije bio ovako jak - imaju nevjerojatno dobre igrače, ali su i nevjerojatno dobro plaćeni!‘

Trener Slaven Belupa najavio nedjeljnu utakmicu na Poljudu: ‘Nikad se ne treba predavati‘
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 02. rujan 2022. 15:41

Trener Slavena Belupa Zoran Zekić najavio je nedjeljni derbi s Hajdukom.

- Imamo nekih kadrovskih problema, uzrokovanih ozljedama i kartonima, tako da ćemo probati izvesti momčad koja će biti najkompaktnija u ovom trenutku - kazao je Zekić.

Istaknuo je kako je domaćin veliki favorit.

- Mi ćemo se probati postaviti na najbolji mogući način, nadam se da ćemo nešto odigrati od nogometa i da ćemo biti dostojan suparnik. Analizirali smo Hajduk, znamo neke naše kvalitete i neke naše probleme...

Neće moći računati na standardne stopere Božića (kartoni) i Soldu (ozljeda), a izvan stroja je i dalje vratar Sušak koji bi se sljedećeg tjedna trebao vratiti treninzima. Isto tako, ne konkurira ni Caimacov koji je pred realizacijom transfera u moskovski Torpedo.

image
ZELJKO PUHOVSKI Cropix

Koprivnička momčad iznenađuje iz kola u kolo, dokle to može potrajati?

- Obično se kaže da lijepe stvari traju kratko, ali ja sam se uvjerio u suprotno. Rekao sam neki dan i ponovit ću, nitko nama ništa nije poklonio, niti nam je dao. Sami smo sebi to priskrbili, tako bismo to trebali i dalje držati. Ja sam prvi koji govori da je rano pričati o nekim stvarima jer je prošlo tek sedam kola, ali zaista je prava istina da je ljepše nakon sedam kola imati 14 bodova nego pet ili tri. Da je tako, danas bismo razgovarali totalno drugačije. U ovom trenutku to nam ne smije biti pritisak niti mana, jednostavno smo sami došli do toga, i treba to držati. Jako je izazovna utakmica ispred nas, ali ne treba se nikad predavati, kako god bude. U suprotnom ne trebamo ni sjesti u bus i voziti se u Split...

image
MATIJA DJANJESIC Cropix

Hajduk je pod imperativom pobjede nakon slabijeg niza u posljednje vrijeme?

- Naravno da u takvom klubu takva podrška ponekad nosi i drugu vrstu pritiska. Oni imaju dvije utakmice manje u prvenstvu, tako da nisu oni nešto previše podbacili. Naravno da ih je poraz u Osijeku bacio malo nazad, što se tiče Europe je bilo manje-više očekivano.

Zekić izuzetno cijeni sutrašnjeg suparnika.

- Dugi niz godina egzistiram u HNL-u kao igrač i sad kao trener, i zaista se ne sjećam kad je Hajduk po individualnoj kvaliteti bio ovako jak. Napravili su prave stvari u zadnje vrijeme, doveli su nemoguće dobre igrače za hrvatske uvjete, ti igrači su isto tako i plaćeni nevjerojatno dobro za hrvatske uvjete. Kad bismo gledali to sve, gdje smo mi, a gdje su oni... No, zato je nogomet interesantan. Mislim da se ni u jednom drugom sportu, kad je takav odnos snaga, uopće ne priča o rezultatu, zna se što i kako. Čitam i kroz tisak da smo tamo autsajderi, ne bježim od toga da će nam biti teško, ali ćemo dati sve od sebe da njima bude što teže.

image
ZELJKO HAJDINJAK Cropix

Smatrate, dakle, da je Hajduk kandidat za naslov prvaka?

- Apsolutno. Kažem opet, kad gledaš sa strane, zaista su jaki, i s tim zaostalim utakmicama vjerojatno će bodovno opet biti jako blizu Dinamu. Na kraju krajeva, dosta se utakmica igra do kraja, bit će i dosta derbija, dosta utakmica na kojima će se gubiti bodovi. Bit će to još jako otvoreno - smatra trener najugodnijeg iznenađenja uvodnog dijela prvenstva.

Caimacov je bio jedan od naših najboljih igrača

Zekić je u Slavenu i trener i sportski direktor, a ovih dana završava prvi veliki izlazni transfer, onaj Mihaila Caimacova u Rusiju.

- Nije tajna da je u pitanju Torpedo Moskva. Sve je dogovoreno, ostali su još neki detalji. On danas (petak) leti na liječnički pregled, tako da će biti konačno tek dok se sve potpiše. Zaradit ćemo na tom transferu, ali o tome niti mogu niti želim pričati. Naravno da smo radili da zaradimo, nismo ga poklanjali. U ovih godinu dana on je pokazao puno i dosta narastao, bio je jedan od naših najboljih igrača. Imamo još par igrača koji su na tom tragu, nadam se da će biti još uspješniji od njega. No, milijun puta smo pričali da ti mladi dečki iz dana u dan moraju raditi da bi napredovali. Imaju jedinstvenu priliku, njihova je sreća što su naše financije sada takve, da dobiju priliku koju drugdje ne bi dobili. Neka je iskoriste, svima im to želim - poručio je Zekić.

Boras i Christopoulos zaoštrit će konkurenciju na stoperima


Nakon što je iz Njemačke stigao 199 cm visoki stoper Marco Boras, Slaven Belupo je pred dovođenjem novog obrambenog igrača. Giannis Christopoulos, 22-godišnji mladi reprezentativac Grčke, trebao bi se priključiti Farmaceutima na jednogodišnju posudbu.

- To je isto dogovoreno, on dolazi na posudbu s opcijom otkupa. Isto tako, u slučaju da ga se proda, i mi imamo postotak. Te poteze povukli smo jer smo ostali na mladićima na stoperima. Nismo ni sad doveli previše iskusne igrače, ali jednostavno želimo zaoštriti konkurenciju. Sad nam se dogodilo da nemamo standardni stoperski par, i ne treba stavljati prevelik pritisak na igrače koji su trenutno ovdje. Nisu ti igrači dovedeni da bi već sutra bili prvotimci, nego u svemu što radimo u ovih godinu dana pokušavamo neke stvari napraviti i za budućnost. Pokazalo se dobro to s Crncem i Mihalićem, nadam se da će se pokazati i s Branšteterom i s ostalima, da će u budućnosti ovdje biti nositelji - pojasnio je Zekić.

Zekić zabio za Slavenove veterane, asistirao mu Dodik

Zekić je u četvrtak zaigrao za veterane Slavena Belupa koji su osvojili turnir u Ludbregu organiziran u povodu Svete nedjelje. Igrao je s legendama poput Havaića, Gače, Dodika, Vručine, Delića i Purića, a osvojili su prvo mjesto u konkurenciji veterana HNS-a i ludbreške Podravine.

- Moram reći da je naš trener Zdravko Daja Međimorec to posložio vrhunski. Nije bilo mjesta da kiksamo, nije bilo upitnika oko nijedne pozicije, niti oko toga kako ćemo se ponašati. Bili smo kompaktni, on je to zdušno vodio, napravio motivirajući sastanak prije utakmice, zaista je bilo pravo zadovoljstvo, pomeli smo konkurenciju. Što se tiče moje osobne izvedbe, moram reći da ću ići malo trenirati i skinuti koju kilu, pa ću onda opet možda zaigrati nogomet. Do tad ne - kazao je Zekić, koji je u Ludbregu postigao i pogodak, i to na asistenciju Marija Dodika...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
02. lipanj 2024 03:49