Ilija Nestorovski  iz dana u Ascoliju

 FABIO URBINI/LAPRESSE/PROFIMEDIA
POVRATNIK U HNL

‘Baš sam sretan što sam opet u Hrvatskoj. Cijenimo i respektiramo Dinamo, ali samo dok ne krene utakmica‘

Makedonski napadač Ilija Nestorovski u očekivanju Dinama
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 18. rujan 2024. 23:56

Dubok trag u Slavenu Belupu ostavila su dvojica makedonskih nogometaša, vratar Jane Nikoloski i napadač Mirko Ivanovski. Ovih dana Farmaceutima se priključio sunarodnjak spomenute dvojice Ilija Nestorovski, bivši najbolji strijelac Prve HNL u dresu Intera iz Zaprešića.

- Osjećam se odlično u novoj sredini. Tu sam već dva tjedna, odigrali smo tri utakmice i polako ulazimo u ritam. Složili smo momčad, došao je novi trener i stvarno se super osjećam u Koprivnici - rekao je Ilija Nestorovski, koji je debitirao pogotkom za prolaz protiv Kustošije u Kupu.

Vaš je angažman stigao iznenada, u smiraj prijelaznog roka. Što se zapravo dogodilo?

- Možemo to tako reći... Na kraju sam htio doći u Belupo, nagovorio me jedan moj prijatelj. Ne želim otkriti njegovo ime, ali on ima najveće zasluge za to što sam došao upravo u Slaven.

Kako je vratiti se u Hrvatsku?

- Lijepo, baš sam sretan što sam opet u Hrvatskoj. Prošlo je osam-devet godina od mog odlaska. Nije se puno toga promijenilo, poznajem dosta igrača i dosta trenera. Tereni i infrastruktura su malo bolji nego što su bili prije, ali samo malo bolji...

Kako gleda na razdoblje provedeno u Italiji?

- Zadovoljan sam, ne žalim ni za čim. Bio sam osam godina u Italiji, pet godina u Serie A i tri godine u Serie B. Mogu biti zadovoljan sa svime što sam napravio tamo, u Palermu sam kao stranac postao i kapetan. Stvarno sam sretan s godinama koje sam proveo u Italiji...

Dugo niste u pravoj formi, možete li je dohvatiti u HNL-u?

- Zbog toga sam i došao, da uhvatim taj ritam utakmica i golova. Prije tri godine sam uoči Europskog prvenstva doživio tešku ozljedu koljena, popucali su mi križni ligamenti na treningu i od tada polako hvatam ritam. U prošloj sezoni odigrao sam 20 utakmica, sad ih želim odigrati sve i zabiti što više golova. Međutim, prvi cilj mi je svakako izboriti ostanak u HNL-u sa Slavenom Belupo, a onda na red dolazi sve ostalo.

Koprivnički klub nije u dobroj situaciji, kako se izvući s dna ljestvice?

- Tek je počelo prvenstvo, pred nama je još 30 utakmica, u igri je dakle 90 bodova. Mi smo praktički tek sad formirali momčad, dosta je novih igrača koji su se kasnije priključili, novi je i trener. Usvajamo njegove ideje, nažalost, u nedjelju u Osijeku nismo osvojili bodove, ali vidjelo se da je momčad izgledala puno bolje nego prije, da ima glavu i rep i da zna što hoće. Nadam se da od sljedeće utakmice s Dinamom krećemo s bodovima i da se što prije izvučemo s posljednje pozicije na prvenstvenoj ljestvici.

U subotu u Koprivnicu dolazi Dinamo, kakva su očekivanja protiv hrvatskog prvaka?

- Može se igrati sa svima, naučio sam to u Italiji, a prije i u Hrvatskoj. Možeš pobijediti prvoga, a isto tako možeš izgubiti od posljednjeg. Mi cijenimo i respektiramo Dinamo, ali samo dok ne krene utakmica. Tada idemo s 200 posto, bacit ćemo se na glavu i dat ćemo sve od sebe da bod ili sva tri boda ostanu u Koprivnici - najavio je Nestorovski.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. rujan 2024 23:56