ZELJKO HAJDINJAK Cropix
REMI U KOPRIVNICI

Zekić čupao kosu, napucavao bočice vode, klečao i vikao na svoje, ali Šibenik nisu uspjeli srušiti...

Zekić kao trener Belupa još nikad nije dobio Šibenčane. Goste je ovaj put spasila i vratnica...
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 06. kolovoz 2022. 21:02

SLAVEN BELUPO - ŠIBENIK 0:0

KOPRIVNICA Stadion Ivan Kušek Apaš. Gledatelja: 300. Sudac: Ante Čulina (Zagreb). Pomoćnici: Knez i Janić. Četvrti sudac: Pečarić. VAR: Lovrić. AVAR: Pataki. Delegat: Posavec.

SLAVEN BELUPO (3-5-2) Marković – Tepšić (od 81. Žuljević), Božić, Soldo – Bosec, Kvržić, Marina (od 81. Kocijan), Caimacov (od 88. J. Bašić), Talys – Crnac (od 67. Krstanović), Hoxha (od 67. Fanimo). TRENER: Zoran Zekić.

ŠIBENIK (3-4-3) Rogić – Perić (od 34. B. Matić), M. Matić, Mesa – Arai, Salomon, Rak (od 46. Čanadi), Mina – Ćurić (od 67. Kreković), Čop (od 90. Delić), Vidović (od 46. Dolček). TRENER: Damir Čanadi.

Žuti kartoni: Rak (28 – preoštar start), M. Matić (40 – preoštar start), Talys (70 – preoštar start), B. Matić (87 – preoštar start). Igrač utakmice: Lovre Rogić.


Slaven Belupo niti nakon jedanaest godina na svojem terenu nije svladao Šibenik koji još uvijek nema pobjedu u Koprivnici. Iako se domaćin trudio, potvrdile su se riječi trenera Zorana Zekića da u susretima poput ovog nema favorita jer premalo je tu klase da bi se itko u išta mogao pouzdati. Domaćini su više pucali prema vratima, omjer je bio 15:9, ali je Šibenik imao neke akcije, pogotovo kontru koju nije dobro zaključio Dolček, iz kojih je mogao uzeti i sva tri boda. Šteta što su mnogi od tih udaraca bili blokirani ili prilično loši... Samo tri s domaće i jedan s gostujuće strane išli su unutar okvira gola.

Slaven se od starta postavio visoko, htio je presingom zaskočiti goste koji cijelo prvo poluvrijeme nisu našli igru. Osim što su pokušali napasti u početnim trenucima, do kraja prvog dijela imali su tek jedan udarac kraj gola. I to posve neopasan.

Slaven je djelovao bolje. U šestoj minuti Kvržić je prošao po desnoj strani, ali Talys nije bio točan sa desetak metara. U 26. minuti Bosec je bio na šutu, kao i još tri puta kasnije no nije imao ugođen ciljnik... Šibenik je brzo ostao bez stopera Stefana Perića koji se ozlijedio.

U 38. minuti Caimacov je ljevicom sa tridesetak metara pogodio lijevu vratnicu Šibenikova gola. U 41. minuti Tepšić je na centaršut Kvržića glavom pucao kraj vrata. Dosta se griješilo, rijetko bi akcije potekle, ali domaćini su bili daleko ambiciozniji i angažiraniji da promijene stanje na semaforu.

Zoran Zekić jako bi volio da ga njegov Hoxha pozove na pjesmu, čemu je bio najbliži početkom drugog dijela nakon najljepše akcije domaćina kad je izbačen u šansu. Udarac slijeva obranio je Rogić. I Zekiću je umjesto pjesme ostala samo molitva s Hoxhom da drugi put bude bolje. To se pokazalo i kao najbolja obrana Lovre Rogića, koji je bio siguran, a ukupno je zaustavio tri udarca prema golu. Taj je šut išao u lijevi donji kut.

Utakmicu je s tribine pratio i Eduardo da Silva sa svojim brazilskom prijateljima, a kakav je Dudu bio golgeter, što li si misli o napadačima koje je gledao. Dudu i Zekić zajedno su igrali u Dinamu.

Duje Čop, iskusni napadač, do 60. minute čekao je svoj trenutak za šut, ali tada je bio blokiran. Nešto kasnije imao je loptu i na glavu, no pogodio je Soldu u nogu. Međutim, Šibenik je svoju šansu utakmice imao u 73. minuti kad je Arai pobjegao u kontru i servirao prigodu Dolčeku čiji je šut išao izravno u golmana.

Sudac Ante Čulina čekao je VAR provjeru starta na Krekoviću, ali ocjena je da nije bilo kaznenog udarca. U finišu ponešto guživi i malo suvislih napada. Za goste je bod dobar skor, nije loš niti za Farmaceute jer radi se o ekipama koje su svjesne da je svaka utakmica u kojoj nisu izgubile pristojno završena utakmica. Pogotovo na gostovanju. Slaven Belupo ponovno nije imao podršku s tribina jer na stadionu se našlo tek nekoliko stotina gledatelja. Lako je biti gost u Podravini.

--------------------------------------------------------

PRIJENOS UŽIVO:

KRAJ UTAKMICE!

90‘ - Igrat će se tri minute sudačke nadoknade.

90‘ - Opasno su zaprijetili Šibenčani, dvaput šutirali po Markovićevu golu, ali oba puta blokirali su to braniči Slaven Belupa.

89‘ - U momčadi Šibenika minute će upisati Ivan Delić, izlazi Duje Čop.

87‘ - Ušao je Jakov Bašić kod Farmaceuta, izašao Caimacov.

image
ZELJKO HAJDINJAK Cropix

85‘ - Daleko je ova dinamika od one iz prvoga dijela kada je pogodak ‘visio u zraku‘. Izgleda kao da obje strane samo čekaju posljednji sučev zvižduk, a tome smo sve bliže...

81‘ - Dvostruka promjena kod Farmaceuta. Izlaze Marina i Tepšić, ulaze Mateo Kocijan i Marko Žuljević.

74‘ - Fenomenalna prigoda Šibenika! Arai je istrčao još jednu kontru, prešao je pola terena i potom smireno pričekao Dolčeka koji je ubacivao iz drugog plana, predao je Japanac loptu pravovremeno, ali džoker s klupe je traljavo izveo udarac koji lakoćom hvata Marković... Na desnoj strani imao je Dolček Krekovića, međutim odlučio se na udarac i propala je ta šansa Narančastih.

70‘ - Talys ruši Araija koji je jurnuo u kontru, dobiva i on žuti karton.

67‘ - Novi set zamjena. Kod Slaven Belupa ušli su Matthias Fanimo i veteran Ivan Krstanović umjesto Hoxhe i Crnca, dok će u momčadi Šibenika Leon Kreković zamijeniti kapetana Marija Ćurića.

image
ZELJKO HAJDINJAK Cropix

66‘ - Ćurić šutira s oko 25 metara, leti to preko gola.

63‘ - I još jednom Čop! Ovaj put gađao je glavom s pet metara i pogodio - braniča Slaven Belupa Vinka Soldu!

60‘ - Šansa za Šibenik! Čop je u jednom trenutku ostao potpuno sam na desetak metara od gola, ali dok se namjestio na šut, stigao ga je blokirati kapetan Božić.

52‘ - Bosec je šutirao s dvadesetak metara na taj način da je lopta praktički završila u autu - iza njegovih leđa! Pomalo komičan pokušaj požrtvovnog veznjaka Slaven Belupa...

51‘ - Hoxha prijeti s lijeve strane, oštro je šutirao s desetak metara iskosa, uspjeli su to neutralizirati Šibenčani, a na kraju je sve raščistio Arai.

46‘ - Vraćamo se u Koprivnicu. U svlačionici su kod Šibenčana ostali Ivica Vidović i Niko Rak, zamijenit će ih Ivan Dolček i Marcel Čanadi. Zekić na travnjak šalje istu postavu kao i u prvome dijelu.

image
ZELJKO HAJDINJAK Cropix

KRAJ PRVOGA POLUVREMENA - Premda bez golova, zanimljivo i dinamično prvo poluvrijeme gledali smo u Koprivnici. Šibenčani su u startu bili konkretniji, opasniji i agresivniji, da bi u nastavku susreta glavnu riječ preuzeli Farmaceuti. Trener Zoran Zekić napucavao je bočice vode, klečao i hvatao se za kosu kada je vidio što sve njegovi igrači mogu promašiti. Ukupno gledajući, vrlo balansirano poluvrijeme s pregršt prigoda na obje strane.

image
ZELJKO HAJDINJAK Cropix

45‘+2‘ - Salomon je šutirao iz daljine, tek za statistiku.

45‘ - Igrat će se dvije minute sudačke nadoknade.

41‘ - Nova šansa za Slaven! Kvržić je ubacio iz slobodnjaka, a Tepšić glavom tuče samo par centimetara iznad grede!

40‘ - Mislav Matić je ‘počistio‘ Boseca pa je i on ušao u sučevu bilježnicu.

image
ZELJKO HAJDINJAK Cropix

38‘ - Caimacooooooooooov, trese se vratnica! Potegnuo je moldavski veznjak s oko 30 metara, Rogić je udarac samo ispratio pogledom, a loptu je zaustavio okvir gola! Teško je i zamisliti što proživljava Zoran Zekić u ovim trenucima...

37‘ - Poludio je Zoran Zekić na klupi Slaven Belupa! Prvo se Krvžić, a zatim i Crnac našao u izvrsnoj poziciji, no nijedan nije bio u stanju uputiti udarac! Već je nekoliko puta šutirao bočicu vode trener Farmaceuta, jednom je i kleknuo na travu od očaja, a sada ga je ova situacija potpuno isfrustrirala...

image
ZELJKO HAJDINJAK Cropix

34‘ - Ipak neće moći Perić nastaviti dvoboj. Šepajući je izašao s travnjaka, u igru će Bernardo Matić - brat Mislava Matića.

32‘ - Stefan Perić se nakon jednoga duela s Hoxhom uhvatio za list desne noge i ostao ležati na travnjaku. Traje kraći prekid dok se ukazuje pomoć braniču Šibenika.

image
ZELJKO HAJDINJAK Cropix

29‘ - Bosec dvaput u dvije minute! Prvi je njegov udarac ljevicom s ruba šesnaesterca od bloka završio u korneru, a nakon kornera šutirao je desnom nogom - samo preko gola.

27‘ - Zbog prekršaja i povlačenja za dres Talysa, prvi je žuti karton na utakmici dobio Niko Rak.

25‘ - Posjed lopte je 42 % - 58 % u korist Šibenika.

21‘ - Arai je dobro opalio izvana, ali je netko od Slavenovih braniča stigao blokirati.

17‘ - Bosec i Marina zakuhali su jednu opasnu situaciju pred Rogićevim golom. Usporio se tempo nakon rastrčanog početka.

image
ZELJKO HAJDINJAK Cropix

10‘ - Vrlo dinamična utakmica u otvaranju na Apašu. Na furiozan početak Šibenika uzvratio je Zekić visokim presingom bodreći ih s klupe uzvicima: ‘Diži! Diži!‘

Sijevnula je sada kontra Farmacetura, no završni Kvržićev pas za Boseca bio je neprecizan, stigli su to zatvoriti šibenski braniči.

6‘ - Uzvraćaju Farmaceuti! Kvržić je lijepo prošao po desnoj strani pa ‘zavrnuo‘ na šest-sedam metara za Talysa čiji udarac prolazi malo pored vratnice! Bio je to čisti zicer za Slaven Belupo...

1‘ - Šansa za Šibenčane već nakon 30 sekundi! Arai je centaršutom s desne strane sve pripremio za Raka, a veznjak Šibenika u ključnome je trenutku - promašio čitavu loptu! Odmah se Niko Rak uhvatio za glavu...

18.55: Počela je utakmica u Koprivnici. Glavni je sudac Ante Čulina iz Zagreba.

image

Damir Čanadi i Zoran Zekić

ZELJKO HAJDINJAK Cropix

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 20:37