GORAN MEHKEK Cropix
4 BODA ISPRED HAJDUKA

VIDEO: Uvjerljiva pobjeda Dinama i sjajna večer Brune Petkovića na Maksimiru, pogledajte golove

Petković je sudjelovao kod prva dva i postigao treći gol za slavlje nad Šibenikom u 16. kolu HNL-a
Piše: Davorin Olivari, SNObjavljeno: 06. studeni 2022. 19:17

DINAMO - ŠIBENIK 3:0 (Mina 10‘ ag., Drmić 34‘, Petković 69‘)

DINAMO (4-4-2): Livaković - Moharrami, Šutalo, Perić, Bočkaj (od 78. Menalo) - Mišić (od 74. Ademi), Ivanušec (od 74. Bulat), Špikić (od 68. Baturina), Oršić - Petković, Drmić (od 68. Ljubičić)

ŠIBENIK (4-2-3-1): Rogić - Rom, Perić, M. Matić, Mina - Mesa (od 70. Skorup), B. Matić (od 70. Marasović) - Haruki, Vidović (od 46. Rak), Špeljak (od 83. Koprivnik) - Kreković (od 83. Burgui)

ZAGREB - stadion Maksimir. Gledatelja: 4,565. Sudac: Marin Vidulin (Kanfanar)


Modri su odigrali posljednju ovogodišnju utakmicu u Maksimiru, rutinskom i uvjerljivom pobjedom oprostili su se od svojih navijača koji su ih opet sjajno bodrili. Ne samo to, stiglo ih je po hladnom vremenu više od četiri i pol tisuće. S obzirom koliko ih je nekada dolazilo na utakmice kad je Dinamo igrao u HNL-u protiv momčadi s začelja ljestvice, još se jednom vidjelo kakva je sjajna sinergija navijača i ove momčadi.

>>> SVE POGOTKE POGLEDAJTE OVDJE. <<<

Modri su pobjedom opet odmakli od Hajduka na četiri boda razlike, uz utakmicu manje. Josip Drmić je zabio pogodak u HNL-u nakon tri i pol mjeseca, zadnji put je pogodio još 23. srpnja u Koprivnici protiv Slaven Belupa. To su najvažnije činjenice s maksimirske utakmice u kojoj nije bilo baš nikakve neizvjesnosti.

Ali očekivalo se da će sve biti jednosmjerna ulica, jer jednostavno je prevelika kvalitativna razlika između ove dvije momčadi. Iako su plavim dečkima rezervoari skoro prazni, još su uvijek dovoljno puni da rješavaju protivnika kakav je društvo sa Šubićevca.

Dinamu još ostaje jedna utakmica ove godine, u posljednjem kolu gostuje kod Rijeke na Rujevici. Već nakon pobjede nad Šibenčanima počinju pripreme za taj ogled koji je bitan zbog zadržavanja bodovne prednosti na ljestvici, a i zbog činjenice da bi bilo zgodno trijumfom okončati polusezonu koja je bila itekako uspješna.

image
GORAN MEHKEK Cropix

Modri su potpuno kontrolirali kompletnu utakmicu, Šibenik se branio, tu i tamo tranzicijom igre pokušao dohvatiti neku opasniju akciju prema naprijed. Rijetko im je to uspijevalo, njihovi kvalitativni resursi su ipak ograničeni. Uglavnom se šibenska prezentacija svodila na golu borbu za život. Makar su u drugom poluvremenu i gosti imali svojih prilika.

Modri su u prvim trenucima izgledali kao da su pušteni s lanca. Već u 19. sekundi tresla se šibenska greda. Josip Drmić opalio je s dvadesetak metara, a lopta se od grede vratila na tih dvadesetak metara! Onda možete zamisliti kakva je to bomba bila.

Ubrzo je Ivanušec, koji je odigrao jako dobru utakmicu, pucao s nekih desetak metara iskosa, ali Lovre Rogić je obranio. Dvije minute nakon te akcije, Šibenik je autorizirao najbolju situaciju u prvoj dionici. Kreković je poput munje pobjegao po boku, a onda je iz mrtvog kuta pokušao Livakoviću poslati loptu kroz noge.

image
GORAN MEHKEK Cropix

Reprezentativna ‘jedinica‘ je predobar vratar da bi pokušaj takve lukavosti prošao, Livi je to obranio. A kasnije se naslušao i refrena sa sjevera: ‘i na strani i kod kuće, Livi brani nemoguće, Livi majstore‘...

Šibenik je kleknuo kad je Mina nesretno zabio sam sebi i tog trenutka je zapravo sve bilo riješeno. Ubrzo nakon toga, inspirani Drmić je opalio iskosa, s nekih deset metara, ali Rogić je obranio nogom. Šibenik je patio, Dinamo je napadao, a sve je to rezultiralo i pogotkom Drmića. Jako mu se veselio, zaista je previše prošlo od posljednjeg u HNL-u.

S obzirom na zaostatak, Narančasti su u drugom dijelu krenuli ponešto ambicioznije, ali prvu šasnu je imao Dinamo. Nakon sjajnog dodavanja Ivanušeca, Špikić je promašio zicer.

image
GORAN MEHKEK Cropix

Modri su nakon toga skoro bili kažnjeni, Bernardo Matić je nakon gužve u šesnaestercu pucao s nekih šest-sedam metara, ali preslabo za Livakovića. Vratar Modrih zaustavio je i situaciju ‘jedan na jedan‘ kad je sam na njega jurnuo Špeljak.

Osim Livakovića treba se istaknuti i čuvar mreže Šibenika, Lovre Rogić bio je na streljani, ali ‘skinuo‘ je ogroman broj udaraca. Naravno, nije mogao sve, bilo ih je previše. Konačno, šlag na tortu modrog trijumfa bio je pogodak Petkovića nakon sjajne akcije.


>>> SVE POGOTKE POGLEDAJTE OVDJE. <<<

PRIJENOS UŽIVO:

KRAJ UTAKMICE!

90‘+1‘ - Burgui pokušava izvana ugroziti Livakovića, no lagan je to posao za Dinamovu i reprezentativnu ‘jedinicu‘.

90‘ - Igrat će se dvije minute sudačke nadoknade.

88‘ - Čini se da je sve riješeno na Maksimiru i samo se čeka kraj susreta. Ljubičić je bio u prigodi, no igrao je rukom i upropastio dobru poziciju...

image
GORAN MEHKEK Cropix

83‘ - Istrošio se Špeljak i gotov je za danas, zamijenit će ga Nace Koprivnik. Također, u igru će španjolski napadač Burgui umjesto Leona Krekovića.

82‘ - Još jednom prijeti mladi Špeljak, očigledan je veliki potencijal mladog Vatrenog... Provukao je Periću kroz noge i šutirao izvana - hvata to Livaković.

78‘ - Posljednju izmjenu radi Ante Čačić. Ulazi Luka Menalo, na klupu će Petar Bočkaj.

image
GORAN MEHKEK Cropix

75‘ - I opet prijeti Šibenik! Niko Rak radi novu pomutnju u obrani Dinama, uspio je uputiti udarac u okvir, a s gol-linije čisti to Josip Šutalo!

74‘ - Izlazi Josip Mišić i time završava svoj 100. nastup za Dinamo, zamijenit će ga kapetan Arijan Ademi - rođeni Šibenčanin, jednako kao i Marko Bulat koji ulazi umjesto Luke Ivanušeca.

70‘ - Dvostruka promjena kod Šibenika. U igru će Dino Skorup i Sacha Marasović umjesto Mese i Bernarda Matića.

image
GORAN MEHKEK Cropix

69‘ - GOOOL! Petković je kod prva dva gola imao važnu ulogu, a sada se i sam upisao u strijelce... Oršić je prizemno centrirao s one ‘svoje‘ pozicije, lucidno je Martin Baturina propustio kroz noge, da bi napadač Dinama rutinski poentirao za 3:0!

68‘ - Prva zamjena kod Dinama. Ulaze Martin Baturina i Robert Ljubičić umjesto Darija Špikića i strijelca Josipa Drmića.

65‘ - I opet Špeljak! Ponovno je mladi Vatreni izbio sam pred Livakovića, no dao si je predug for i stigao je Livaković ispraviti pogrešku svoje obrane...

63‘ - Kontra Šibenika! 19-godišnji Karlo Špeljak pretrčao je pola terena pa u završnici izgubio snagu, sustigao ga je Dino Perić i uspio omesti...

61‘ - Rogić na streljani! Prvo je opalio Drmić, brani i odbija vratar Šibenika, a na odbijanac dolazi Oršić i šutira po sredini - Rogić i to brani!

59‘ - Dvaput je atraktivno Ivanušec poslao Matiju Roma ‘po ćevape‘, no završni udarac prohujao je iznad grede.

58‘ - Oštar udarac Josipa Mišića, Rogić čupa ispod grede!

54‘ - Uhh, ovo je gadno izgledalo... Haruki Arai ciljao je s ruba šesnaesterca, no pogodio je samo Josipa Šutala ispred sebe - i to u glavu! Bio je to praktički pravi nokaut, srušio se na travnjak branič Dinama, na trenutak je izgledalo vrlo ozbiljno, no pridignuo se i nastavio Šutalo.

image

Josip Drmić

GORAN MEHKEK Cropix

53‘ - Dugo je trajala ova Dinamova akcija... Oršić, Mišić, Špikić pa opet Mišić - na kraju njegov pokušaj loba odlazi preko gola. Drmić sa strane u nevjerici diže ruke jer je bio potpuno sam...

51‘ - Uzvraća Šibenik! Niko Rak je ispremiješao Dinamovu obranu i potom pronašao Bernarda Matića čiji pokušaj s desetak metara refleksno brani Livaković!

image

Bruno Petković

GORAN MEHKEK Cropix

50‘ - Špikić! Ivanušec okomitim pasom gura mladog ofenzivca Dinama u šansu, a njegov pokušaj prolazi malo iznad grede!

46‘ - Vraćamo se na Maksimir. Kod Šibenika će ući Niko Rak umjesto Ivice Vidovića. U momčadi Dinama nema promjena.

image
GORAN MEHKEK Cropix

KRAJ PRVOGA POLUVREMENA - Dominacija Dinama od prve minute. Istrčali su Čačićevi nogometaši u novoj, zlatnoj garnituri dresova u izrazito ofenzivnoj formaciji s Oršićem, Petkovićem i Drmićem u vrhu napada. 2:0 stoji na semaforu, Petković je sudjelovao kod oba pogotka - kod prvog inicirao je autogol Davida Mine, a kod drugog asistirao Drmiću za četvrti ovosezonski pogodak u HNL-u. Rogić je na streljani, čak 70 posto posjeda lopte ima zagrebački sastav i morat će Mario Cvitanović naći rješenje kako bi u nastavku barem u nekoj mjeri parirao aktualnome prvaku.

image
GORAN MEHKEK Cropix

45‘ - Igrat će se dvije minute sudačke nadoknade.

41‘ - Gađa Petković ljevicom s ruba šesnaesterca - preko Rogićeva gola.

image
GORAN MEHKEK Cropix

34‘ - GOOOL! Ivanušec je majstorski podvalio za Petkovića koji je prvo zastao u želji da izbjegne ofsajd-zamku te potom idealno poslužio Drmića koji u padu uspijeva skrenuti taj centaršut u mrežu Šibenika...

Provjerava se VAR snimka da se vidi je li Bruno Petković pritom ipak bio u zaleđu.

GOL VRIJEDI! Četvrti je to pogodak Josipa Drmića u ovosezonskom HNL-u! Dva je zabio Lokomotivi u prvome kolu, jedan Slaven Belupu u drugom - i do danas stagnirao...

image
GORAN MEHKEK Cropix

32‘ - Ivanušec gađa iz voleja, no nije bilo preciznosti u njegovu pokušaju.

30‘ - Nastavlja se dominacija Dinama, osam udaraca uputili su Čačićevi nogometaši, za razliku od onog jednog šibenskog koji je obranio Livaković. Trener Mario Cvitanović nervozno stoji u svome prostoru i daje upute svojim nogometašima...

image

Petar Bočkaj

GORAN MEHKEK Cropix

25‘ - GOL! Ali odmah je i poništen... Bočkaj je u padu uz gol-aut liniju uspio poslati povratnu za Špikića koji efektno, poluškaricama, uspijeva poentirati iza Rogićevih leđa. Međutim, glavnom arbitru Vidulinu sugerira pomoćni sudac da je Bočkaju lopta već bila pobjegla u gol-aut.

24‘ - Nova šansa Dinama! Oršić šalje opasan prizeman centaršut u peterac za Špikića, a Mina klizećim startom izbija u korner - iako je na trenutak djelovalo kao da će opet loptu poslati u vlastitu mrežu...

image

Mislav Oršić

GORAN MEHKEK Cropix

20‘ - Čak 72 % posjeda lopte u korist Modrih, odnosno - preciznije - danas Zlatnih. Zagrebačka momčad na Maksimiru premijerno igra u novoj, zlatnoj garnituri dresova.

15‘ - Dvije šanse u istoj akciji! Drmić lijepo iz okreta s pet metara gađa bliži kut, a Rogić efektno brani! U nastavku cilja rašlje Mislav Oršić s dvadesetak metara - ali prolazi njegov pokušaj pored gola...

image

Slavlje Dinama

GORAN MEHKEK Cropix

10‘ - GOOOL! Bočkajev idealan centaršut zamalo je u mrežu skrenuo Bruno Petković glavom, no Rogić to brani i odbija - samo u natrčalog Marcosa Davida Minu od kojega se nesretno lopta odbija u mrežu... Dinamo vodi 1:0!

9‘ - Evo i Šibenika! Leon Kreković probio je lijevo krilo, ušao u kazneni prostor i opalio iz mrtvoga kuta - staloženo je svoju stranu zatvorio Dominik Livaković...

7‘ - Ivanušec se sjurio u šesnaesterac Šibenika, međutim otišao je previše u stranu te njegov udarac iskosa spremno brani Lovre Rogić.

4‘ - Mini-slalom Karla Špeljaka pravovremenim uklizavanjem zaustavlja Dino Perić.

image

Josip Drmić

GORAN MEHKEK Cropix

2‘ - Kakav potez Josipa Drmića! Odmah u startu, već u 20. sekundi, isprobao je svoj udarac napadač Dinama - bio je to pravi projektil s kojih 25-30 metara koji se zaustavio na gredi i odlomio komadić boje!

1‘ - Počela je utakmica u Maksimiru. Glavni je sudac Marin Vidulin iz Kanfanara.


Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
30. travanj 2024 00:50